ΣΤΗΛΕΣ

Δάκρυα και λυγμοί για τον Ολυμπιακό

Δάκρυα και λυγμοί για τον Ολυμπιακό

Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει χαρακτηριστικές περιπτώσεις παικτών και προπονητών που στο ερυθρόλευκο "αντίο" τους έκλαψαν για τον Ολυμπιακό (VIDEOS+PHOTOS).

Αγάπησαν τον Ολυμπιακό και αγαπήθηκαν από τον κόσμο του. Άλλωστε, όταν μια παράλληλη διαδρομή είναι συνδεδεμένη με επιτυχίες, χαρές και λύπες, είναι λογικό να υπάρχει δέσιμο, εκτίμηση, λατρεία και να "χτίζεται" μια σχέση ιδιαίτερη.

Όταν, δε, έρχεται και το "αντίο", αυτό πολλές φορές είναι δύσκολο και τα δάκρυα δεν μπορούν να συγκρατηθούν. Όποιος λέει μάλιστα πως οι άντρες δεν κλαίνε, προφανώς έχει μια άλλη αίσθηση της πραγματικότητας.

Το Sport24.gr, με αφορμή όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη φιέστα των Πειραιωτών για την κατάκτηση του 42ου πρωταθλήματος, όπου υπήρχε έντονη συναισθηματική φόρτιση, θυμίζει περιπτώσεις παικτών και προπονητών που έκλαψαν για τον Ολυμπιακό.

Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να σταματάει μια καθημερινότητα κάποιου και να αλλάζει "σελίδα" στη ζωή και στην καριέρα του. Τα συναισθήματα δεν ελέγχονται πάντα, με αποτέλεσμα να λυγίζουν και άνθρωποι που δεν το περίμενες ποτέ.

Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα

Από εκείνες τις περιπτώσεις που δε μιλάμε για απλή αγάπη, αλλά φτάνει στα όρια της λατρείας. Η σχέση του Ζιοβάνι με τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον σύλλογο ήταν ιδιαίτερη, σπάνια, άδολη. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε από το 1999 ως το 2005 στην ομάδα του Πειραιά, προσέφερε πολλά, πήρε πολλά και δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ από τους "ερυθρόλευκους" φιλάθλους, ούτε και να τους ξεχάσει ο ίδιος. Ο "Μάγος" λύγισε για τον Ολυμπιακό σε εκπομπή του "ΣΠΟΡ FM" που ήταν φιλοξενούμενος, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να μην μπορεί να αρθρώσει κουβέντα. Ξέσπασε σε λυγμούς, δεν άντεξε ο Βραζιλιάνος, όπως και στην φιέστα του Ολυμπιακού το 2005 στο νεότευκτο Καραϊσκάκη όταν γεμάτος συγκίνηση είχε πει "Σας αγαπώ πολύ όλους", έχοντας παραλάβει τιμητική πλακέτα από τον Σωκράτη Κόκκαλη και ένα ολόκληρο γήπεδο ζητωκραύγαζε το όνομά του. Ανάλογα συγκινημένος ήταν και στο τελευταίο του ματς στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή, όπου η ομάδα του είχε πάρει νίκη-τίτλου με 1-0 και ο ίδιος φορούσε μπλουζάκι που έγραφε: "Σ’ ευχαριστώ Θεέ μου που οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι μέρος της ζωής μου. Σας αγαπώ πολύ".

Δάκρυα και λυγμοί για τον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Νταβίδ Φουστέρ

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2010, όταν ήρθε στην χώρα μας ο Ερνέστο Βαλβέρδε για δεύτερη φορά προκειμένου να αναλάβει τον "ερυθρόλευκο" πάγκο. Υπήρχε δυσπιστία γύρω από το όνομά του, εντούτοις ο ίδιος φρόντισε να αποδείξει ότι όλοι έκαναν λάθος. Πέντε χρόνια μετά, η προσφορά του είναι τεράστια και αποτελεί παίκτη-ορόσημο για τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος τον αγαπάει πολύ, ο ίδιος έχει δεθεί με τον Ολυμπιακό και θέλει να κλείσει την καριέρα του, φορώντας την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα. Στη φιέστα του 42ου πρωταθλήματος, ξέσπασε σε κλάματα, μιλώντας στην κάμερα της NOVA, διότι το μέλλον του παραμένει μετέωρο, ενώ ήταν λυπημένος και για την φυγή του Μέγκιερι. Η αγάπη του για την ομάδα είναι τεράστια.

Μπάλας Μέγκιερι

Ανακοινώθηκε η απόκτηση το καλοκαίρι του 2010 μαζί με τον Κέβιν Μιραλάς. Ήταν οι δυο τελευταίες κινήσεις του Σωκράτη Κόκκαλη, προτού παραχωρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Πέντε χρόνια μετά, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για το "αντίο", προκειμένου να πάει σε μια ομάδα και να παίζει περισσότερο. Στην φιέστα λύγισε, δεν άντεξε και έσπευσε να τον αγκαλιάσει ο Πιέρ Ισά. Μόλις μπήκε για να παραλάβει το μετάλλιό του, κατάλαβε πως ήταν η τελευταία φορά στο φαληρικό γήπεδο μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού και ξέσπασε σε κλάματα με αναφιλητά. Δεν είναι και λίγα τα χρόνια του στο Λιμάνι, ούτε ξεχνιούνται εν μια νυκτί.

Ερνέστο Βαλβέρδε

Δυο οι θητείες του στον Ολυμπιακό (2008-09 και 2010-12), από τους προπονητές εκείνους που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν από τον κόσμο της ομάδας. Πολλές φορές έγινε σύνθημα στα χείλη του και ο ίδιος έχει εισπράξει πολλή αγάπη, γι' αυτό και ο σύλλογος έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Γι' αυτό και δάκρυσε την ημέρα που τιμήθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Μπιλμπάο το περασμένο καλοκαίρι στο Φάληρο, ακούγοντας το γήπεδο να πίνει ακόμα νερό στ' όνομά του.

Δάκρυα και λυγμοί για τον Ολυμπιακό

Αντώνης Νικοπολίδης

Τελευταίος του αγώνας με τον Ολυμπιακό ήταν κόντρα στη Λάρισα το 2011, όταν οι Πειραιώτες επικράτησαν με 6-0 και μετά έκαναν την φιέστα τους. Ο Νικοπολίδης αντικαταστάθηκε από τον Βαλβέρδε και ο Μέγκιερι μπήκε στην θέση του. Εκείνα τα μέτρα από το τέρμα ως την γραμμή του πλαγιού στο κέντρο του γηπέδου, ήξερε πως ήταν τα τελευταία του ως επαγγελματίας τερματοφύλακας και δη στον Ολυμπιακό, τον οποίο υπηρέτησε από το 2004 και έπειτα. Ο Αντώνης βούρκωσε, πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του και όλο το Καραϊσκάκη ήταν όρθιο να τον χειροκροτεί και να φωνάζει "Αντωνάκη, είσαι τρέλα, είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα".

Περ Ζέτερμπεργκ

Ο Σουηδός αγωνίστηκε για τελευταία φορά σε εκείνο το 5-1 απέναντι στην Ξάνθη εκτός έδρας που χάρισε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, μια εβδομάδα μετά το 3-0 επί του Παναθηναϊκού στη Ριζούπολη. Το γήπεδο ήταν γεμάτο φίλους των Πειραιωτών που μετά το τέλος του ματς, άφησε λίγο στην άκρη τους πανηγυρισμούς για τον τίτλο και αφιέρωσε μερικές στιγμές στον Ζέτερμπεργκ, ο οποίος έδινε τον τελευταίο του αγώνα με την ομάδα. Τον σήκωσαν ψηλά, του έδειξαν την αγάπη τους και ο ίδιος δάκρυσε, ζώντας στιγμές μοναδικές. Όσο ψυχρός και αν είναι κάποιος λόγω ιδιοσυγκρασίας, μπορεί να λυγίσει σε κάτι τέτοιες στιγμές. Όπως συνέβη με τον αγαπημένο Περ των "ερυθρόλευκων" φιλάθλων, ο οποίος έπαιξε στην ομάδα από το 2000 ως το 2003.

Δάκρυα και λυγμοί για τον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Μίτσελ Γκονθάλεθ

Μετά τον αγώνα με τον Πλατανιά στο Φάληρο, ο Μίτσελ αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού, έχοντας έρθει στην ομάδα το 2013, αντικαθιστώντας τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο ίδιος ήθελε να ολοκληρώσει το έργο του στο Λιμάνι και μιλώντας στη NOVA πριν την αποχώρησή του, ανέφερε πως " έχω κλάψει πολύ τις τελευταίες μέρες και την επαφή με τον κόσμο" και συνέχισε: " Το σήμα της Ρεάλ είναι στην καρδιά μου αλλά πλέον έχω και του Ολυμπιακού. Πονάω πολύ που πρέπει να φύγω γιατί με αγάπησαν όλοι και τους αγαπώ".

Κέβιν Μιραλάς

Ο Βέλγος αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 2010 ως το 2012 και πουλήθηκε αντί 7.000.000 ευρώ στην Έβερτον. Μπορεί τα χρόνια να μην ήταν πολλά στο Λιμάνι, όμως η αγάπη ήταν τεράστια και παραμένει τέτοια μέχρι και σήμερα. Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο contra.gr ανέφερε πρόσφατα: "Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να φύγω. Έκλαψα πολύ. Δεν μπορούσα να επιβιβαστώ στο αεροπλάνο για Αγγλία. Κόντεψα να το χάσω. Δίστασα πολλές φορές. Αγαπούσα και με αγαπούσαν τόσοι πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα που μου φαινόταν αδύνατο να το κάνω".

Ριβάλντο

Αποχώρησε το καλοκαίρι του 2007 από τον Ολυμπιακό και σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε, ξέσπασε σε δάκρυα, διότι δεν ήθελε να φύγει από την ομάδα, έριξε... καρφιά στον Σωκράτη Κόκκαλη για το πως τον αντιμετώπισε στις μεταξύ τους συζητήσεις και μάλιστα δεν βρέθηκε στην φιέστα τίτλου εκείνη την χρονιά που υπήρξαν μάλιστα και γιουχαΐσματα από τον κόσμο που εκείνη την περίοδο τον υποστήριζε. Βέβαια, άλλαξε πολύ το κλίμα όταν πήγε στην ΑΕΚ, ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη για κάποια πράγματα που έκανε και σε καμία των περιπτώσεων δεν έχει την ίδια θέση στην καρδιά των φίλων της ομάδας, όσο και αν αναγνωρίζεται η τριετής προσφορά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ