ΣΤΗΛΕΣ

Ο μύθος του Μπράιαν Κλαφ

Ο μύθος του Μπράιαν Κλαφ

Ο Μπράιν Κλαφ ήρθε στον κόσμο σαν σήμερα πριν 78 χρόνια και το Sport24.gr θυμάται την καριέρα του αξεπέραστου Άγγλου τεχνικού. Η θρυλική του πορεία, τα μυθικά επιτεύγματά του, το ανεκπλήρωτο όνειρό του αλλά και οι κορυφαίες ατάκες ενός αθεράπευτα ξεροκέφαλου τύπου!

Στις 21 Μαρτίου του 1935 ήρθε στον κόσμο μια από τις πιο χαρισματικές προσωπικότητες που ανέδειξε ποτέ το αγγλικό ποδόσφαιρο. Μια προσωπικότητα η οποία έχει δώσει έμπνευση για άρθρα, βιβλία, ντοκιμαντέρ αλλά και κινηματογραφική ταινία την οποία και πρόβαλε χθες το βράδυ το Mega ("The Damned United").

Ιδιοφυής, δυναμικός, ντόμπρος, αντισυμβατικός και συνάμα ξεροκέφαλος, ο Μπράιαν Κλαφ- που έφυγε από τη ζωή στις 20 Σεπτεμβρίου του 2004, πέρασε στην αιωνιότητα των θρύλων του ποδοσφαίρου.

Το Sport24.gr έχει τιμήσει και στο παρελθόν τον Μπράιν Κλαφ με δύο αφιερώματα, ανήμερα της επετείου του θανάτου.

Στο "Ο θρυλικός Μπράιαν Κλαφ" μπορείτε να βρείτε ιστορίες από την καριέρα του δημιουργού της Ντέρμπι Κάουντι των αρχών της δεκαετίας του '70 όπου αφού την ανέβασε στην πρώτη κατηγορία κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της, αλλά και της εκπληκτικής Νότιγχαμ Φόρεστ στα τέλη της δεκαετίας που πήρε δύο συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών.

Brian Clough, Nottingham Forest manager
Brian Clough, Nottingham Forest manager EMPICS SPORT

Στο "Τάδε έφη Μπράιαν Κλαφ" υπάρχουν 24 ατάκες του ενός αθεράπευτα ξεροκέφαλου τύπου (παρατσούκλι Big Head). "Δεν θα έλεγα ότι ήμουν ο καλύτερος προπονητής στην πιάτσα. Σίγουρα όμως ήμουν στο top-one" ...

Ο μύθος του Μπράιαν Κλαφ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ