ΣΤΗΛΕΣ

Άσε, θα κάτσω εγώ τέρμα!

Άσε, θα κάτσω εγώ τέρμα!

Με αφορμή την εντυπωσιακή εκτίναξη του Μέσι που έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα από το twitter του Πουγιόλ, το Sport24.gr σας παρουσιάζει μια ενδεκάδα παικτών που φόρεσαν τα γάντια για να αλλάξουν... παραστάσεις, μαζί με τον προπονητή τους! Ανάμεσά τους οι Μαραντόνα, Πελέ, Κρόιφ, Ραούλ, Ρονάλντο, Πουγιόλ και φυσικά ο... Ζοζέ Μουρίνιο! (φωτογραφίες & video)

Ο Λιονέλ Μέσι, εκτός από μεγάλος παίκτης σε δημιουργία και εκτέλεση, διακρίνεται και κάτω από τα δοκάρια, στη θέση του τερματοφύλακα.

Αυτό μας αποδεικνύει η φωτογραφία που ανέβασε στο twitter του ο Κάρλες Πουγιόλ, με τον Αργεντίνο να ίπταται μπροστά από την εστία της Μπαρτσελόνα.

Ο Λέο Μέσι έκανε ξανά το θαύμα του! Μια φωτογραφία από την προπόνηση της Μπαρτσελόνα που δείχνει τον «ψύλλο» σε μια εκπληκτική επέμβαση φορώντας τα γάντια του τερματοφύλακα, έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από το twitter του Πουγιόλ, προκαλώντας τον θαυμασμό για τις αστείρευτες ικανότητες του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο.

Δεν είναι σίγουρα η πρώτη φορά που ένας ποδοσφαιριστής φοράει τα γάντια και παίρνει τη θέση του γκολκίπερ σε μια προπόνηση. Το έχουμε δει να συμβαίνει και σε παλαιότερους αγώνες, όταν μια ομάδα είχε συμπληρώσει τις αλλαγές της και ο τερματοφύλακάς της είτε τραυματιζόταν και δεν μπορούσε να συνεχίσει, είτε έβλεπε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή.

Συνήθως όμως γίνεται στην προπόνηση, σε χαλαρές στιγμές που κάποιοι παίκτες έχουν όρεξη για πλάκα ή θέλουν να πάρουν τη θέση των «θυμάτων» τους, προσπαθώντας να νιώσουν την ιδιαιτερότητα του να είσαι τερματοφύλακας. Το Sport24.gr έφτιαξε μια ενδεκάδα από τέτοιες περιπτώσεις και σας τους παρουσιάζει μαζί με τον αντίστοιχο προπονητή τους!

1. ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Άσε, θα κάτσω εγώ τέρμα!

Ο «πελούσα» έχει φορτώσει στη διάρκεια της καριέρας του τις αντίπαλες εστίες με αμέτρητα γκολ, όμως πάντα είχε αδυναμία στη θέση του τερματοφύλακα. Εδώ τον βλέπουμε σε μια επέμβαση από προπόνηση της Νάπολι.

2. ΠΕΛΕ

Άσε, θα κάτσω εγώ τέρμα!

Ο «βασιλιάς» έχει γράψει τη δική του ιστορία ως... γκολκίπερ. Το 1964, σε αγώνα της Σάντος με την Γκρέμιο, αφού είχε πετύχει 3 γκολ, στη συνέχεια αντικατέστησε τον τερματοφύλακα Γκιλμάρ που αποβλήθηκε και έκανε σωτήριες επεμβάσεις κρατώντας το νικητήριο 4-3 υπέρ της ομάδας του. Εδώ τον βλέπουμε σε προπόνηση της Εθνικής Βραζιλίας στο Μουντιάλ του 1966.

3. ΚΡΟΪΦ

Άσε, θα κάτσω εγώ τέρμα!

Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» είχε και αυτός αδυναμία στη θέση του τερματοφύλακα. Το είχε κάνει κατ’ επανάληψη σε προπονήσεις της Εθνικής Ολλανδίας, αλλά και στο «Καμπ Νόου» με τη Μπαρτσελόνα. Η φωτογραφία είναι από προπόνηση των «μπλαουγκράνα» το 1974.

4. ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Άσε, θα κάτσω εγώ τέρμα!

Άλλος ένας μεγάλος στράικερ φοράει τα γάντια. Ο Ρονάλντο μάλλον έχει χάσει τη μπάλα και προσπαθεί να σταματήσει με ανορθόδοξο τρόπο τον Ζιντάν, ενώ ο Ραούλ παρακολουθεί!

5. ΡΑΟΥΛ

Άσε, θα κάτσω εγώ τέρμα!

Ο αρχισκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης, Ραούλ, έχει πάρει τη θέση του Κασίγιας και μπλοκάρει τη μπάλα χωρίς γάντια.

6. ΕΜΑΝΑ

Άσε, θα κάτσω εγώ τέρμα!

Το «τρελοκομείο» του Καμερούν, ο Ακίλ Εμανά, νυν παίκτης της Αλ Αχλί, υπερασπίζεται στη φωτογραφία την εστία της πρώην ομάδας του, Μπέτις.

7. ΠΟΥΓΙΟΛ

Άσε, θα κάτσω εγώ τέρμα!

Ο μεγάλος αρχηγός των «μπλαουγκράνα» και «υπεύθυνος» για τη φωτογραφία του Μέσι που έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα από το προσωπικό του twitter, έχει το δικό του παρελθόν κάτω από την εστία, αν και με κάπως ανορθόδοξο στιλ!

8. ΑΝΤΟΝΙΟ ΛΟΠΕΘ

Άσε, θα κάτσω εγώ τέρμα!

Ο αρχηγός της Ατλέτικο Μαδρίτης αποκρούει τη μπάλα στην προπόνηση των «ροχιμπλάνκος», αν και όπως φαίνεται στη φωτογραφία, έχει ήδη μαζέψει αρκετά γκολ στην εστία του.

9. ΣΟΛΔΑΔΟ

Άσε, θα κάτσω εγώ τέρμα!

Ο επιθετικός της Βαλένθια, Ρομπέρτο Σολδάδο, που ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Ρεάλ (η οποία τον έχει ανάμεσα στους μεταγραφικούς της στόχους για το καλοκαίρι), προσπαθεί – επίσης ανορθόδοξα – να μπλοκάρει τη μπάλα.

10. ΕΡΕΡΑ

Άσε, θα κάτσω εγώ τέρμα!

Ο Άντερ Ερέρα, νυν παίκτης της Μπιλμπάο, σε μια εντυπωσιακή εκτίναξη από προπόνηση της πρώην ομάδας του, Σαραγόσα. Για απόκρουση πάντως, ούτε λόγος, αφού η μπάλα ήδη βρίσκεται στο «παραθυράκι»!

11. ΜΕΣΙ

Άσε, θα κάτσω εγώ τέρμα!

Ολοκληρώνουμε την «ενδεκάδα» των «ερασιτεχνών» τερματοφυλάκων με την επέμβαση που στάθηκε η αφορμή για το σημερινό θέμα. Ο Λιονέλ Μέσι σε μια θεαματική «πτήση» στη διάρκεια της προπόνησης της Μπάρτσα.

12. ΜΟΥΡΙΝΙΟ

Άσε, θα κάτσω εγώ τέρμα!

Και φυσικά, κάθε ενδεκάδα χρειάζεται και έναν προπονητή. Ο Ζοζέ το έχει μέσα του, οπότε πανάξια κερδίζει τη θέση του κόουτς! Special επέμβαση από φιλικό αγώνα του τεχνικού τιμ της Ρεάλ με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της «βασίλισσας»!

Πηγές: Mundo Deportivo & Marca

Βίντεο: Και αφού χορτάσατε με «ερασιτεχνικές» αποκρούσεις, ας περάσουμε και στα «μεγάλα παιδιά», τους επαγγελματίες. Θαυμάστε μερικές από τις κορυφαίες επεμβάσεις όλων των εποχών. Μπανκς, Σμάιχελ, Ιγκίτα, Μπαρτέζ, Φαν ντερ Σαρ, Σίμαν, Κασίγιας και πολλοί άλλοι σε ένα εντυπωσιακό τετράλεπτο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ