ΣΤΗΛΕΣ

Από μπάλα... πολλά κιλά!

Από μπάλα... πολλά κιλά!

Με αφορμή την -ομολογουμένως σοκαριστική- φωτογραφία του Λεονέλ Νούνιες, ο οποίος είναι και με τη... βούλα χοντρός, το Sport24.gr θυμίζει διάσημους ποδοσφαιριστές που έπαιζαν μπάλα και με τα... σαγόνια! (φωτογραφίες)

Ακούν τη ρήση "νους υγιής εν σώματι υγιεί" και πέφτουν κάτω από τα γέλια. Όσο λατρεύουν το ποδόσφαιρο, αφού αυτό τους προσφέρει τον επιούσιο, άλλο τόσο λατρεύουν να παίζουν μπάλα και με τα... σαγόνια τους.

Η σχέση τους με το φαγητό είναι κάτι παραπάνω από "ερωτική". Ξέρουν να... ντριμπλάρουν τα παϊδάκια, τα μπέργκερ και τις μακαρονάδες με τρόπο που θα ζήλευε και ο πιο βιρτουόζος ποδοσφαιριστής. Τα πάχη τους, τα κάλλη τους...

Κοιλιές, σκεμπέδες, προγούλια και μάγουλα μπουγελόφατσας "παρελαύνουν" στις οθόνες των υπολογιστών σας. Ο Λεονέλ Νούνιες και η σοκαριστική του φωτογραφία αποτελούν την αφορμή, ώστε να κάνουμε φλας μπακ και να θυμίσουμε "μερακλήδες" του καλού φαγητού που έκαναν καριέρα με το τόπι στα πόδια ή κάτω από γκολπόστ.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα παραπανίσια κιλά δεν αποτέλεσαν τροχοπέδη σε μια μεγάλη καριέρα. Όπως και να 'χει, οι στερήσεις δεν αποτέλεσαν ποτέ το φόρτε τους και ό,τι ήθελαν να καταβροχθίσουν, δεν το σκέφτηκαν δεύτερη φορά. Διότι απλά, έτσι ήθελαν. Γιατί όπως και λέει ο θυμόσοφος λαός "άντρας χωρίς κοιλιά, γυναίκα χωρίς βυζιά".

*Σε άλλες περιπτώσεις, ορισμένοι ξέφυγαν μετά το τέλος καριέρας τους και άλλοι είχαν μια... ανοδική τάση κατά την διάρκεια που έπαιζαν ποδόσφαιρο. Η λίστα είναι τεράστια και σαφώς δεν μπορούν να καταγραφούν όλοι...

Ρονάλντο

Πάντα ήταν επιρρεπής και είχε μια... ροπή στο καλό φαγητό. Ακόμα και στα καλύτερά του χρόνια, είχε μάγουλα και δεν το έλεγες και skinny. Το... πολλά κιλά μπάλα ισχύει όσο σε κανέναν. Το "Φαινόμενο" έκανε πλάκα είτε με κοιλιές είτε χωρίς.

Από μπάλα... πολλά κιλά!
Από μπάλα... πολλά κιλά!

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα

Ό,τι ισχύει για τον Βραζιλιάνο, ισχύει και για τον τεράστιο "Ντιεγκίτο". Κοντός, στρουμπουλός και απίστευτη παικτάρα. Ό,τι ήθελε να κάνει με την μπάλα στα πόδια, γινόταν και άφηνε τον εκάστοτε αντίπαλο "παγωτό". Για πολλούς, ο κορυφαίος όλων των εποχών. Είχε τις μεταπτώσεις του βέβαια στο θέμα των κιλών. Όταν ξέφευγε όμως, του έδινε και καταλάβαινε.

Από μπάλα... πολλά κιλά!
Από μπάλα... πολλά κιλά!

Γέρουν Φέρχουφεν

"Γεμίζει" το τέρμα στην κυριολεξία. Αν, δε, νομίζει κάποιος ότι δεν έχει ρεφλέξ και δεν πετάγεται δεξιά και αριστερά για να αποκρούσει, πλανάται πλάνην οικτράν. Ο 35χρονος τερματοφύλακας της Ουτρέχτης, παίζει σε υψηλό επίπεδο και όχι κάπου ερασιτεχνικά. Βέβαια, έχει μερικά κιλάκια παραπάνω...

Από μπάλα... πολλά κιλά!

Αντριάνο

Όταν πεινάει, τρώει. Δεν σκέφτεται ότι έχει προπόνηση ή αγώνα, ότι πρέπει να διατηρείται... fit για να μπορεί να παίζει σε υψηλό επίπεδο. Αν γουστάρει να τσιμπήσει ένα μπινελίκι, θα το κάνει χωρίς κανένα ενδοιασμό ή τύψη. Ο Βραζιλιάνος είναι φαγανός και δεν έκανε καμία προσπάθεια για να το κρύψει.

Από μπάλα... πολλά κιλά!

Μίκι Κουίν

Δεν ήταν μόνο ότι έπαιζε στην Premier League με την φανέλα της Κόβεντρι, αλλά ήταν και αρκετά... θρασύς για να παίζει στην γραμμή κρούσης. Ένας από τους πιο διάσημους χοντρούς του αγγλικού ποδοσφαίρου, έχοντας το προσωνύμιο "Sumo", ενώ η αυτοβιογραφία του είχε τον τίτλο "Ποιος έφαγε όλες τις πίτες;".

MICK QUINN, COVENTRY CITY
MICK QUINN, COVENTRY CITY EMPICS SPORT

Αΐλτον

Το κεφάλι του ήταν σαν πανσέληνος. Ποτέ του δεν έκανε κάτι για να κρύψει την αδυναμία του στο καλό φαγητό, αλλά έκανε σημαντική καριέρα, έχοντας μάλιστα και το στοιχείο της ταχύτητας στο παιχνίδι του. Ο Βραζιλιάνος ήταν εξαιρετικός στράικερ και στην Γερμανία έβαλε την... υπογραφή του. Την σεζόν 2003-04, ήταν πρώτος σκόρερ της Βέρντερ Βρέμης στο πρωτάθλημα.

Bildnummer: 02669434  Datum: 24.02.2007  Copyright: imago/Geisser
Ailton (Grasshoppers Zürich) enttäuscht; quer, Blick Super League 2006/2007, 1. Schweizer Liga, Grasshopper Club Zürich, Vdig Zürich Fußball Herren Mannschaft Schweiz Porträt pessimistisch Aktion Personen
Bildnummer: 02669434 Datum: 24.02.2007 Copyright: imago/Geisser Ailton (Grasshoppers Zürich) enttäuscht; quer, Blick Super League 2006/2007, 1. Schweizer Liga, Grasshopper Club Zürich, Vdig Zürich Fußball Herren Mannschaft Schweiz Porträt pessimistisch Aktion Personen BILDNUMMER: 02669434 DATUM: 24.02.2007 COPYRIGHT: IMAGO/GEISSER AILTON (GRASSHOPPERS ZURICH) ENTTAUSCHT; QUER, BLICK SUPER LEAGUE 2006/2007, 1. SCHWEIZER LIGA, GRASSHOPPER CLUB ZURICH, VDIG ZURICH FUSSBALL HERREN MANNSCHAFT SCHWEIZ PORTRAT PESSIMISTISCH AKTION PERSONEN

Νέβιλ Σάουθχολ

Για σχεδόν δυο δεκαετίες υπερασπίστηκε την εστία της Έβερτον και της εθνικής Ουαλίας. Και όποιον τον βλέπει με κοιλιές, προγούλια και μουστάκι, νομίζοντας ότι... αμολάει αετό, κάνει μέγιστο λάθος. Έκανε πολύ σημαντική καριέρα και ήταν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στο απαιτητικό αγγλικό πρωτάθλημα.

Από μπάλα... πολλά κιλά!

Φέρεντς Πούσκας

Απίστευτος παίκτης στην εποχή του ο Ούγγρος, ο οποίος έκανε τεράστια καριέρα με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Το σκαρί του, δε, ήταν τέτοιο, που θα νόμιζε κάποιος ότι θα αποτελούσε εμπόδιο στο να κάνει καριέρα. Κάθε άλλο, αφού με την μπάλα στα πόδια ήταν το κάτι άλλο, γι' αυτό και αποτελεί σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Από μπάλα... πολλά κιλά!

Τόμας Μπρολίν

Αχ αυτά τα μάγουλα... Ο Σουηδός έγινε γνωστός από την θητεία του στην Πάρμα και στη Λιντς, ενώ διέπρεψε με την εθνική του ομάδα στο EURO '92 και στο Μουντιάλ των Ηνωμένων Πολιτειών δυο χρόνια μετά. Ο Μπρολίν πλέον έχει ξεφύγει για τα καλά. Η λέξη χοντρός, χαρακτηρίζεται επιεικής...

Από μπάλα... πολλά κιλά!
© IN-FOCUS
Από μπάλα... πολλά κιλά!

Κέβιν Πρέσμαν

Αποτέλεσε για 17 χρόνια τον "φύλακα άγγελο" της εστίας της Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Στην Premier League, αγωνίστηκε με την ομάδα από το 1993 μέχρι τον υποβιβασμό του 2000. Πολύ καλός στις αποκρούσεις πέναλτι και εθεωρείτο από τους ικανούς γκολκίπερ στο "Νησί". Βέβαια, τα παραπανίσια κιλά του δεν περνούσαν απαρατήρητα από την εξέδρα και τα... πειράγματα έδιναν και έπαιρναν.

Related content

Από μπάλα... πολλά κιλά!
© PA

Ροναλντίνιο

Ίσως ο παίκτης με την μεγαλύτερη ευχέρεια με την μπάλα στα πόδια. Έκανε εκπληκτικά πράγματα με το τόπι, ήξερε να το χειρίζεται όσο κανένας και η καριέρα του υπήρξε τεράστια. Ο Ροναλντίνιο είναι σκέτη απόλαυση στην καλή του βραδιά, μπορεί να κάνει αυτό που φαντάζει αδύνατο, αλλά έχουν υπάρξει περίοδοι που έχει "αφήσει" τον εαυτό του και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά.

Από μπάλα... πολλά κιλά!

Αντεμπάγιο Ακινφένβα

Τι να πρωτοειπωθεί γι' αυτό το είδωλο. Ο άνθρωπος ξέρει να... ντριμπλάρει με τα σαγόνια του όσο κανένας. Ο επιθετικός της Γουίμπλεντον, έχει χτυπήσει τριψήφιο νούμερο για πλάκα και το προσωνύμιο "The Beast" ταιριάζει απόλυτα στον Νιγηριανό. Εδώ και χρόνια, ο 32χρονος κάνει μια αξιοπρεπέστατη καριέρα, σκοράρει και αλλάζει ομάδες με ευκολία, βρίσκοντας πάντα μεροκάματο.

Από μπάλα... πολλά κιλά!
© LIAM MCAVOY | SPORTPIX

Ερίκ Ραμπεσαντρατανά

Ο Γάλλος έγινε γνωστός στην χώρα μας για τα κιλά του και λιγότερο για το ταλέντο του. Μερακλής, φαγανός και ρεμπεσκές. Τσακωμένος με την σιλουέτα, είναι δεδομένο πως στην Ελλάδα καλοπέρασε για όσο έμεινε και αναστέναξαν τα φαγάδικα. Το καλοκαίρι του 2001 αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, αλλά το τελευταίο που τον ένοιαζε, ήταν να παίξει μπάλα.

Από μπάλα... πολλά κιλά!
INTIME SPORTS

Μαρκ Μπόσνιτς

Ποτέ δεν ήταν το φόρτε του το καλογυμνασμένο σώμα του. Δεν τον έλεγες και χοντρό, αλλά για τερματοφύλακας ήταν... τσουπωτός. Είχε μια τάση προς τα πάνω ο Αυστραλός και μετά το πέρας της καριέρας του, του έδωσε και κατάλαβε. Έπαιξε σε υψηλό επίπεδο, χωρίς πάντως να θεωρηθεί ποτέ top class. Πάντως, μια χαρά συμβόλαια έκανε και έβγαλε χρήματα.

Από μπάλα... πολλά κιλά!
Από μπάλα... πολλά κιλά!

Τζον Χάρτσον

Ο Ουαλός επιθετικός είχε πει κάποτε στον Μπόμπι Γκουλντ να κρατάει μακριά τη μύτη του, μετά την κριτική που δέχτηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό για τα περιττά κιλά του. Πάντα... φλέρταρε με το καλό φαγητό, δεν κρυβόταν άλλωστε, αλλά είχε καλή επαφή και με τα αντίπαλα δίχτυα. Γι' αυτό άλλωστε, παρά το βάρος του, κατάφερνε να στέκεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο.

Από μπάλα... πολλά κιλά!

Μπένι ΜακΚάρθι

Ρε Μπένι, τι κοιλιά είναι αυτή; Ο Νοτιοαφρικάνος έχει πάρει την ανιούσα και η φανέλα κοντεύει να σκίσει. Εντάξει, περνάνε τα χρόνια, αλλά και λίγη εγκράτεια δεν κάνει κακό. Ίσως η φωτογραφία αυτή να σόκαρε και τον ίδιο. Έχει ανοίξει το στομάχι και η λίγη τροφή φαντάζει για τον ίδιο κέρμα στον ωκεανό.

Από μπάλα... πολλά κιλά!
© GETTY IMAGES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ