ΣΤΗΛΕΣ

Απίστευτοι λόγοι για... κοπάνα

Απίστευτοι λόγοι για... κοπάνα

Ο "Guardian" επιμελήθηκε ένα θέμα για τους πιο απίστευτους λόγους όπου ποδοσφαιριστές έχουν χάσει παιχνίδια των ομάδων τους εδώ και πολλές δεκαετίες.

Κοπάνες στο σχολείο οι περισσότεροι έχουν κάνει στη ζωή τους μια ή περισσότερες φορές. Ένα βαρετό μάθημα την πρώτη ή την τελευταία ώρα, ένας αντιπαθητικός καθηγητής έχουν αποτελέσει αφορμές για να γίνει το... σκασιαρχείο. Το ίδιο και με τα ιδιαίτερα, όπου πολλάκις τα μαθηματικά ή η φυσική στο φροντιστήριο έχουν μετατραπεί σε μπάσκετ, ποδόσφαιρο ή καφέ με την παρέα και την κοπελιά.

Ούτε οι αθλητές ξεφεύγουν από τον κανόνα, αφού για διαφόρους λόγους έχουν χάσει προπονήσεις ή παιχνίδια των ομάδων τους. Ο "Guardian" συγκέντρωσε τις πιο χαρακτηριστικές και απίστευτες περιπτώσεις, όπου ποδοσφαιριστές αποφάσισαν να μην δώσουν το παρών στα παιχνίδια των ομάδων τους και έκαναν... κάτι άλλο.

Η πιο πρόσφατη περίπτωση είναι αυτή του επιθετικού της St Albans City FC, Τζον Φρέντο, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο δεν αντιμετώπισε την Concord Rangers στον τέταρτο προκριματικά γύρο του FA Cup και ο λόγος δεν ήταν άλλος από το ότι... αποφάσισε να μεταβεί στην Μαδρίτη και να παρακολουθήσει το Clasico της Ρεάλ με τη Μπαρτσελόνα. "Δεν θα το κάνω ξανά", είπε σαν σχολιαρόπαιδο που απολογείται στον γυμνασιάρχη του.

Ο Βραζιλιάνος στράικερ, Αντριάνο, καθυστέρησε να επιστρέψει στο Μιλάνο έπειτα από ένα φιλικό της εθνικής του με το Περού, δεν τον δέχτηκε ο προπονητής του στις προπονήσεις και δεν έπαιξε στο ματς με την Ουντινέζε για το πρωτάθλημα. Ο λόγος που καθυστέρησε; Όπως αποκάλυψαν φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες τον έδειχναν να κρατάει... όπλο, ο εκπρόσωπος του παίκτη αποκάλυψε ότι "το χρησιμοποίησε για να παίξει paintball". Ο ίδιος τόνισε πως ήθελε να περάσει λίγο παραπάνω χρόνο στην πατρίδα του και ότι είναι... σύμπτωμα όσων αγωνίζονται μακριά από την πατρίδα τους. Λίγους μήνες μετά, επέστρεψε στη Βραζιλία για τη Φλαμένγκο.

Απίστευτοι λόγοι για... κοπάνα

Ο Ιρλανδός, Στέφεν Άιρλαντ, έχασε τον αγώνα της εθνικής του με την Τσεχία το 2007 (ήττα με 1-0) και παραδέχτηκε ότι είχε επισκεφτεί την κοπέλα του στο Κορκ. Ο ίδιος είχε πει νωρίτερα ως δικαιολογία πως είχε πεθάνει η μια του γιαγιά και μετά η δεύτερη, αλλά αποκαλύφθηκε πως αμφότερες ήταν εν ζωή. "Λίγα χρόνια πριν, τα νέα αυτά θα τα ξεχνούσαμε γρήγορα, αλλά είμαι σίγουρος πως τώρα θα κάνει τον γύρο του κόσμου", ανέφερε ο ίδιος.

Μια άλλη περίπτωση, είναι αυτή του επιθετικού από τη Μαλαισία, Χασμάουι Χασάν, ο οποίος πρώτα άφησε τη νύφη... παγωτό και δεν πήγε ποτέ στο γάμο τους το 2004, ενημερώνοντάς την με ένα γραπτό μήνυμα και αφήνοντάς την να έχει να αντιμετωπίσει 1.000 καλεσμένους, στη συνέχεια αρνήθηκε να μεταβεί για προπόνηση της ομάδας του, την Κεντάι, χάνοντας τρία ματς. Η Ομοσπονδία τον κατηγόρησε ευθέως για προσβολή του αθλήματος στη χώρα και ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη, με τους συμπαίκτες του εντέλει να τον συγχωρούν, αλλά όχι και ο Τύπος. Μια δεκαετία αργότερα, ο Χασάν σχολίασε πως "δε με άφησαν ποτέ να ξεχάσω τι συνέβη".

Ο πρώτος Βρετανός ποδοσφαιριστής που έχασε αγώνα για προσωπικά προβλήματα που ανακάλυψε ο Τύπος, ήταν ο Τζορτζ Μπεστ το 1969, ο οποίος αρνήθηκε να ταξιδέψει με την αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο για έναν αγώνα με την Τσέλσι και ο λόγος ήταν προτίμησε να περάσει το Σαββατοκύριακο στο διαμέρισμα της ηθοποιού, Σινίντ Κούσακ.

Απίστευτοι λόγοι για... κοπάνα

Στα τέλη της δεκαετίας του '60, ο κεντρικός αμυντικός της Κάλιαρι, Κομουνάρντο Νικολάι, εξαφανίστηκε στη Ρώμη και έχασε εντός έδρας ματς της ομάδας από τη Σαρδηνία. Ο ίδιος εξήγησε αργότερα πως "ήθελα να διαδηλώσω στους δρόμους της πρωτεύουσας μαζί με άλλους Ιταλούς, διαμαρτυρόμενος για την παγκόσμια φτώχεια". Για την ιστορία, το μικρό του όνομα το οποίο είχε πάρει από την "Κομμούνα του Παρισιού" και τους αριστερούς γονείς του.

Τέλος, ο άσος της Λούτον, Γκράχαμ Φρεντς, πριν από εκτός έδρας αγώνα της ομάδας του ανακάλυψε ότι η αστυνομία ήθελε να του μιλήσει σχετικά με κάποιες κατηγορίες στο πρόσωπό του για φωτιές. Τελικά, συνελήφθη στο Μπέντφορντ και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια κάθειρξη. Ο προπονητής της ομάδας, Άλεκ Στοκ, σχολίασε: "Μέχρι οι ποδοσφαιριστές να γεννηθούν με μυαλά στο κεφάλι τους και όχι στα παπούτσια τους, θα κάνουν ανοησίες και θα προσπαθούν να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους".

Απίστευτοι λόγοι για... κοπάνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ