ΣΤΗΛΕΣ

Ανίκητοι οι Έλληνες στο "Μάξιμιρ"

Ανίκητοι οι Έλληνες στο "Μάξιμιρ"
EUROKINISSI

Δυο φορές η Εθνική μας ομάδα, άλλες τόσες ο Ολυμπιακός και μια ο ΠΑΟΚ κατάφεραν να φύγουν αλώβητοι από το "Μάξιμιρ", το οποίο είναι έδρα κολαστήριο, αλλά δεν μας τρομάζει. Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ. (VIDEOS)

Στο "Μάξιμιρ" θα αντιμετωπίσει η Εθνική μας ομάδα την Κροατία για τον πρώτο αγώνα μπαράζ για πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018. Το συγκεκριμένο γήπεδο μπορεί να είναι κολαστήριο και να δημιουργείται "καυτή" έδρα, εντούτοις στο ελληνικό κοινό ξυπνά ευχάριστές αναμνήσεις.

Είτε αφορά την Εθνική μας ομάδα είτε τους Ολυμπιακό και ΠΑΟK, έχουν φύγει αλώβητοι από την εν λόγω έδρα, κάτι που ευελπιστούμε να συμβεί και με την γαλανόλευκη για μια ακόμη φορά, ώστε να αυξηθούν οι ελπίδες πρόκρισης για το Μουντιάλ. Το Sport24.gr γυρίζει την κλεψύδρα ανάποδα και θυμίζει...

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

10/11/1996

Προκριματικά Μουντιάλ 1998: Κροατία - Ελλάδα 1-1 (44' Σούκερ - Νικολαΐδης 9')

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, πάμε στα προκριματικά του Μουντιάλ 1998, όπου διεξήχθη και το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες στο Ζάγκρεμπ, με την Εθνική μας να προηγείται με τον Ντέμη Νικολαΐδη και τους Κροάτες να απαντάνε με τον νυν πρόεδρο της Π.Ο. της χώρας, Νταβόρ Σούκερ. Το τελικό 1-1 έμεινε ως το φινάλε.

7/9/2010

Προκριματικά EURO 2012: Κροατία - Ελλάδα 0-0

Έπρεπε να περάσουν 14 χρόνια για να παίξουμε ξανά στο συγκεκριμένο γήπεδο για τα προκριματικά του EURO 2012, όπου η Εθνική μας με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο κατάφερε να αποσπάσει λευκή ισοπαλία. Η γαλανόλευκη πέρασε στα τελικά και έφτασε ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

9/12/1998

Champions League: Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός 1-1 (Γιέλιτσιτς 36' - Γιαννακόπουλος 64')

Ο Ολυμπιακός στο χιονισμένος Ζάγκρεμπ κατάφερε να πάρει μια παλικαρίσια ισοπαλία, αν και του έφτανε η ήττα ακόμα και με ένα γκολ διαφορά. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πλασέ του Γιέλιτσιτς, αλλά η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ισοφάρισε με κεφαλιά του Γιαννακόπουλου (64'), ο οποίος σχεδόν... σύρθηκε στο χορτάρι για να σκοράρει με το στραβό σουτ του Νινιάδη.

20/10/2015

Champions League: Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός 0-1 (Ιντέγε 79')

Πρόπερσι, οι Πειραιώτες με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο κατάφεραν να φύγουν θριαμβευτές από το Ζάγκρεμπ. Το γκολ της νίκης ήρθε στο 79' με τον Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και με πλασέ από πολύ πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε το τρίποντο στους "ερυθρόλευκους".

ΠΑΟΚ

15/12/2010

Europa League: Ντινάμο Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ 0-1 (Σαλπιγγίδης 61')

Νικητής από το "Μάξιμιρ" έφυγε και ο ΠΑΟΚ πριν επτά χρόνια για την φάση των ομίλων του Europa League, έχοντας για σκόρερ τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 61ο λεπτό. Σε εκείνο το ματς υπήρξαν και επεισόδια μεταξύ οπαδών της Ντίναμο και του ΠΑΟΚ, τα οποία θυμήθηκε μάλιστα ο Νταβόρ Σούκερ, όταν έγινε η κλήρωση των μπαράζ.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ