ΣΤΗΛΕΣ

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: Ένας ταξιδιώτης των γηπέδων

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: Ένας ταξιδιώτης των γηπέδων

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον φορ που έψαχνε από το καλοκαίρι και το Sport24.gr αποκαλύπτει 15 points που σκιαγραφούν το προφίλ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που σχολιάζει με χιούμορ, όταν τον αποκαλούν Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που μπορεί να δηλώνει ευρωπαίος πολίτης αυτός είναι σίγουρα ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Στα 27 του έχει ήδη περάσει από την Ελβετία, την Ιταλία, την Αγγλία, την Νορβηγία, τη Σουηδία, την Τουρκία, την Πολωνία και τώρα ετοιμάζεται για εγκατάσταση στην Ελλάδα. Ο ίδιος δηλώνει 100% Σέρβος και ονειρεύεται, μόλις κρεμάσει τα παπούτσια του να μείνει μόνιμα στο Βελιγράδι.

Ο πανύψηλος (1.91μ.) φορ του ΠΑΟΚ, αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Μοιάζει στον Ιμπραχίμοβιτς και δεν τον χαλά γιατί "μόνο ο καλύτερος θα μπορούσε να του μοιάζει".

Έχει είδωλο τον Ρονάλντο, διαβάζει την αυτοβιογραφία του Μάικ Τάισον και προβληματίζεται, ενώ το χόμπι του είναι η βόλτα με τον σκύλο του και την πανέμορφη σύντροφό του Μαρίνα, πρώην μοντέλο. Φυσικά και τα τατουάζ στα οποία έχει αποτυπώσει την ιστορία της ζωής του.

Tο Sport24.gr κάνει focus σε 15 άγνωστα στο ελληνικό κοινό σημεία της ζωής και της καριέρας του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΟΚ.

-Στη Λέγκια είχε ιδιαίτερη σχέση με τους οπαδούς. "Για μένα είναι σημαντικό μόνο να έχω τον σεβασμό των οπαδών της Λέγκια. Για τα υπόλοιπα; Δεν νοιάζομαι. Όσο περισσότερο με μισούν οι οπαδοί των άλλων ομάδων, τόσο καλύτερα είμαι", έχει δηλώσει, οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει και με τον ΠΑΟΚ.

- "Είμαι επιθετικός και ζω αμε το να πετυχαίνω γκολ και φυσικά να κερδίζει η ομάδα μου" έχει δηλώσει. Του αρέσει όμως και να ανοίγει διαδρόμους στους συμπαίκτες του όταν συγκεντρώνει πάνω του την προσοχή των αντίπαλων αμυντικών.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: Ένας ταξιδιώτης των γηπέδων

-Του αρέσει να χαμογελά συνέχεια "γιατί απλά έτσι είμαι εγώ. Είμαι πάντα χαρούμενος. Αν δεν είσαι χαρούμενος, ποιο το νόημα της ζωής; Πρέπει να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή, να εκτιμάς κάθε στιγμή και να κρατάς ό,τι σου δίνει πολλά στη ζωή σου".

-Περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τα χόμπι του: "Δεν είμαι ψαράς, δεν παίζω χαρτιά, δεν μου αρέσουν τα κομπιούτερ. Είναι δύσκολο να πω. Μου αρέσουν τα αυτοκίνητα, αλλά αυτό δεν είναι χόμπι. Οκ, θα πω ότι λατρεύω να κάνω βόλτα με τον σκύλο μου. Εγώ με ένα θηριώδη σκύλο και η γυναίκα μου με ένα μιkrό σκυλάκι".

-Του αρέσουν πολύ οι πoλεμικές τέχνες. Άρχισε από μικρός και όσα μεγάλωνε ασχολήθηκε με πιο "σκληρές" εκδοχές. Kick-boxing, Muay Thai.Όμως πριν λίγα χρόνια σταμάτησε την ενασχόλησή του. Γιατί; "Είναι πολύ επικίνδυνα για ποδοσφαιριστές".

-Όλοι τον αποκαλούν Ζλάταν λόγω του παρόμοιου σωματότυπου και της ομοιότητας στο αγωνιστικό στυλ με τον Ιμπραχίμοβιτς. Ο ίδιος το αντιμετωπίζει πολύ ψύχραιμα: "Έχω τον δικό μου χαρακτήρα και δεν υποκρίνομαι ότι είμαι κάποιος άλλος. Όλοι με φωνάζουν Ζλάταν, αλλά τι πιστεύετε; Ότι κάθομαι μπροστά από έναν καθρέφτη και λέω: "Ε, Ζλάταν, καλό παιχνίδι!"; Οκ, και οι δύο έχουμε μακριά μαλλιά, αλλά αν σας δείξω μια φωτoγραφία του αδερφού μου θα δείτε ότι είναι οικογενειακή παράδοση. Χαμογελάω όταν με φωνάζουν Ζλάταν. Αν κάποιος σε συγκρίνει με τον καλύτερο φορ του κόσμου, μπορεί να είναι πρόβλημα για σένα; Μου μοιάζει, άρα πρέπει να είναι ο καλύτερος (σ.σ. γέλια)".

-Όταν ήταν μικρός, σε Ακαδημία της Ελβετίας αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας σε ημιτελικό τουρνουά. Έπιασε δύο πέναλτι και η ομάδα του πήγε στον τελικό.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: Ένας ταξιδιώτης των γηπέδων

-Νιώθει μόνο Σέρβος-παρότι πήγε σε ελβετικό σχολείο-και δεν το κρύβει. "Στο αίμα μου τρέχει σέρβικο αίμα. Οι γονείς μου είναι Σέρβοι, μιλώ σέρβικα. Και όταν πήγαινα σχολείο ένιωθα διαφορετικός από τα άλλα παιδιά. Μετά το τέλος της καριέρας μου θέλω να μείνω μόνιμα στο Βελιγράδι, όμως, στη ζωή δεν μπορείς να κάνεις τέτοια σχέδια με σιγουριά. Ποτέ δεν ξέρεις πώς έρχονται τα πράγματα".

-Ο άνθρωπος που τον βοήθησε στην αρχή της καριέρας του ήταν ένας παλιός προπονητής του Άρη, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. "Στην Πάρμα ήμουν ο κανένας, ένας έφηβος με τις ρεζέρβες της ομάδας. Πάλεψα για να βρεθώ στην πρώτη ομάδα, τίποτα δεν μου χαρίστηκε. Μόνο ο Κούπερ είδε κάτι σε μένα", έχει δηλώσει.

-Όταν αγωνιζόταν στη Τζουργκάρντεν στη Σουηδία, η πανέμορφη σύζυγός του Μαρίνα, πρώην μοντέλο, τον βοήθησε να χάσει 12 κιλά σε τρεις μήνες.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: Ένας ταξιδιώτης των γηπέδων

-Θεωρεί ότι το πιο σημαντικό για να κάνει κάποιος καριέρα είναι η αυτοεκτίμηση που φέρνει και την αυτοπεποίθηση. Απόδειξη η δήλωση που είχε κάνει όταν τον ρώτησαν γιατί επέλεξε το νούμερο 99 για τη φανέλα του, όταν πήγε στη Λέγκια: "Με αυτό έπαιξα στην Τουρκία, στην προηγούμενη σεζόν. Ο μεγαλύτερος αριθμός, για την πιο μεγάλη καριέρα (σ.σ. γελάει)".

-Προβληματίζεται από τώρα για το τι θα κάνει μετά το τέλος της καριέρας του. Λέει σχετικά: "Θα επενδύσω στο real estate, ειδικά σε μεγάλες πόλεις. Τώρα μπορεί να βγάζω καλά λεφτά από το ποδόσφαιρο, αύριο, όμως, αν έρθει ένας τραυματισμός μπορεί να μην έχω τίποτα. Για μένα είναι σημαντικό μετά το τέλος της καριέρας μου να παραμείνω αφεντικό του εαυτού μου. Πρέπει να σκεφτώ τη ζωή μου εκτός γηπέδου. Όταν υπάρχει χρήμα εμφανίζονται πολλοί άγνωστοι που κάνουν τον φίλο σου. Δεν μπορείς να ακούς αυτούς.Θα έλεγα στον καθένα να διαβάσει την αυτοβιογραφία του Μάικ Τάισον. Ο τύπος ήταν εκατομμυριούχος και χρεοκόπησε. Μπορείτε να φανταστείτε ότι έδινε περίπου 8.000 δολάρια την εβδομάδα για πετσέτες; 30.000 το μήνα και δεν νοιαζόταν".

-Τα μακριά μαλλιά του τα έχει για δύο λόγους. "Αρέσουν στη γυναίκα μου και επίσης είναι και οικογενειακή παράδοση. Ο μεγαλύτερος μου αδερφός μου, ο θείος μου έχουν επίσης. Μου δημιουργούν ένα ωραία συναίσθημα αν και στην αρχή ήταν δύσκολα.

-Είδωλο του είναι ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο και εξηγεί το γιατί: "Τον θαυμάζω. "Έπεσε" τόσες φορές στην καριέρα του και κατάφερε να σηκωθεί ήταν ένας μάγος, βιρτουόζος που πάντα ήθελα να μοιάσω. Παρεμπιπτόντως, έχω ακούσει ότι είναι αγαπημένος παίκτης και του Ιμπραχίμοβιτς, οπότε έχουμε πολλά κοινά (σ.σ. γελάει)".

-Λατρεύει τα τατουάζ και στο σώμα του έχει φροντίσει να αποτυπώσει με μερικά από αυτά τη διαδρομή της ζωής του.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: Ένας ταξιδιώτης των γηπέδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Στον ΠΑΟΚ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς
Πρίγιοβιτς: "Νέες περιπέτειες με τον ΠΑΟΚ"
Αγκαλιά με Σαββίδη ο Πρίγιοβιτς
Πρίγιοβιτς έως το 2021 στον ΠΑΟΚ, αρχίζει προπονήσεις
Η κυρία Πρίγιοβιτς θα... ανεβάσει τη θερμοκρασία της Τούμπας!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ