ΣΤΗΛΕΣ

Τζορτζ Τζον: “Θέλω να παίξω στην εθνική Ελλάδας”

Τζορτζ Τζον: “Θέλω να παίξω στην εθνική Ελλάδας”

Την απόφαση του να εκπροσωπήσει την εθνική Ελλάδας γνωστοποιεί μέσω του Sport24.gr ο Ελληνοαμερικανός στόπερ του Ντάλας, Τζορτζ Τζον λέγοντας την ίδια στιγμή “όχι” στους Αμερικανούς (vids).

Ο Τζορτζ Τζον θεωρείται τα τελευταία χρόνια από τους πιο αξιόπιστους σέντερ μπακ του MLS πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με τα χρώματα του Ντάλας.

Τον Ιανουάριο του 2012 παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στη Γουέστ Χαμ, ενώ την ίδια χρονιά ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς με συνέπεια να βρεθεί στα “πιτ”.

Ο ύψους 1.91 σέντερ μπακ έχει βρει ξανά την φόρμα του στο Ντάλας, αποτελώντας τον στυλοβάτη της άμυνας για την ομάδα του Σίλας Χάϊντμαν.

Τον περασμένο Ιούλιο ο Τζορτζ Τζον συμπεριελήφθη στο ρόστερ για το ΜLS All-Star Game κόντρα στην Ρόμα.

Πριν από μερικές εβδομάδες ψηφίστηκε ως ο 3ος καλύτερος Αμερικανός -μη διεθνής- ποδοσφαιριστής.

Ο 26χρονος αμυντικός βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο μικροσκόπιο του Φερνάντο Σάντος. Μάλιστα τον Μάιο του 2011 ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε ζητήσει να προπονηθεί ο Τζορτζ Τζον με την Εθνική στο ταξίδι που πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη για το φιλικό με τον Ισημερινό.

Ο πρώην παίκτης της Γουέστ Χαμ ωστόσο ήταν τραυματίας και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην τιμητική πρόσκληση.

Τζορτζ Τζον: “Θέλω να παίξω στην εθνική Ελλάδας”

Ο Τζορτζ Τζον μέσω του Sport24.gr εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί στην εθνική ομάδα επιλέγοντας να κάνει χρήση της ελληνικής υπηκοότητας του.

Ο άσος τoυ FC Ντάλας εξήγησε γιατί αποφάσισε να επιλέξει τα ελληνικά χρώματα.

“Toν περασμένο Ιούνιο έστειλα ένα email στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με το οποίο δήλωσα πως είχα αποφασίσει να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της εθνικής ομάδας.

Επιβεβαίωσα πως έλαβαν το μήνυμα μου, όμως ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Φυσικά έχω συνειδητοποιήσει ότι δεν με χρειάζονται άμεσα, ή ότι μπορεί να μην με χρειαστούν ποτέ, αλλά ήθελα να καταστήσω σαφές πως είμαι εδώ για την εθνική Ελλάδας.

Πιστεύω πως μπορεί να βοηθήσω την ομάδα και θα περιμένω ελπίζοντας πως θα έχω κάποια ευκαιρία.

Αισθάνθηκα πως αυτό ήταν απαραίτητο επειδή το 2011 όταν η Ελληνική Εθνική ομάδα αλλά και η εθνική ομάδα των ΗΠΑ έδειξαν ενδιαφέρον, ήμουν ακόμη αναποφάσιστος. Ήταν δύσκολο για μένα.

Στο 2012 όλη την χρονιά αντιμετώπισα προβλήματα τραυματισμών και έτσι δε σκεφτόμουν τις εθνικές ομάδες, όπως δεν νομίζω πως και οι εθνικές ομάδες σκεφτόντουσαν εμένα".

TORONTO - JULY 24: George John #14 of FC Dallas moves the ball during a MLS game at BMO Field against Toronto FC July 24, 2010 in Toronto, Ontario, Canada. (Photo by Abelimages/Getty Images)
TORONTO - JULY 24: George John #14 of FC Dallas moves the ball during a MLS game at BMO Field against Toronto FC July 24, 2010 in Toronto, Ontario, Canada. (Photo by Abelimages/Getty Images) GETTY IMAGES

Ο Τζορτζ Τζον, όπως αποκάλυψε ο τεχνικός του Ντάλας, Σίλας Χάιντμαν βρίσκεται στα πλάνα και του Γιούργκεν Κλίνσμαν για την εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

“Τούτη την σεζόν, από τη στιγμή που επέστρεψα σε πλήρη αγωνιστική δράση και όντας σε φόρμα υπήρχε φημολογία πως θα κληθώ από την εθνική Η.Π.Α.

Τον περασμένο Μάιο ο προπονητής μου στο Ντάλας παραχώρησε συνέντευξη δηλώνοντας πως βρισκόταν σε συζητήσεις με τον Γιούργκεν Κλίνσμαν (σ.σ.: ομοσπονδιακός προπονητής ΗΠΑ) για μένα.

Ήξερα πως ήταν η εποχή για να λάβω αποφάσεις. Ένα μήνα αργότερα έστειλα email στην ΕΠΟ και τους είπα πως είμαι διαθέσιμος για την εθνική Ελλάδας.

Δεν έχω γνωστοποιήσει ακόμη στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία των ΗΠΑ την δέσμευση μου με την Εθνική Ελλάδα αλλά θα το πράξω όταν κριθεί σκόπιμο”.

FRISCO, TX - OCTOBER 17:  John George #14, and Ugo Ihemelu #3 of the FC Dallas prepares to head the ball past Colorado Rapids defenders Jordan Harvey #2, Dew Moor #3 and Pablo Mastroine #25 for a goal at Pizza Hut Park on October 17, 2009 in Frisco, Texas.  (Photo by Rick Yeatts/MLS via Getty Images)
FRISCO, TX - OCTOBER 17: John George #14, and Ugo Ihemelu #3 of the FC Dallas prepares to head the ball past Colorado Rapids defenders Jordan Harvey #2, Dew Moor #3 and Pablo Mastroine #25 for a goal at Pizza Hut Park on October 17, 2009 in Frisco, Texas. (Photo by Rick Yeatts/MLS via Getty Images) MLS VIA GETTY IMAGES

Ο Τζορτζ Τζον στο παρελθόν έφτασε κοντά στην μεταγραφή του σε ελληνικό σύλλογο δίχως τελικά η μετακίνηση του να ευοδωθεί. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ανέκαθεν τον απασχολούσε.

“Το συμβόλαιο μου με το Ντάλας έληξε τον περασμένο Δεκέμβριο. Επεδίωξα να μεταπηδήσω στην Ελλάδα.

Δύο αξιόλογες ομάδες ενδιαφέρθηκαν για μένα, όμως έπρεπε να υποβληθώ σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να διορθωθεί το πρόβλημα που αντιμετώπιζα όλο τον χρόνο και δεν μπορούσα να επιστρέψω μέχρι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

Το γεγονός αυτό περιέπλεξε λίγο την μεταγραφή μου στην Ελλάδα. Το Ντάλας μου έκανε μία πολύ καλή πρόταση για να μείνω και συμφώνησα.

Συνεχίζω ωστόσο να έχω μία προσωπική αλλά και επαγγελματική επιθυμία να αγωνιστώ στην Ελλάδα, κάτι που ελπίζω να γίνει στο μέλλον”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ