ΣΤΗΛΕΣ

Ο "Χαϊλάντερ" από την Καλαμάτα!

Ο "Χαϊλάντερ" από την Καλαμάτα!

Ο πρώην παίκτης της Καλαμάτας (1998-2000) αλλά και αρχηγός της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Λι Μπούλεν, έφτασε μέχρι το Χονγκ Κονγκ, όμως ερωτεύθηκε παράφορα την Ελλάδα. Ο 40χρονος Σκωτσέζος συγκινεί, εξηγώντας στο Sport24.gr πως αποφάσισε να μάθει άπταιστα ελληνικά, ενώ δεν ξεχνά τον αδικοχαμένο Μπαχράμη!

Αγωνίστηκε σχεδόν σε κάθε θέση με τις "κουκουβάγιες", η καριέρα του διευρύνθηκε σε τρεις διαφορετικές ηπείρους, αντιμετώπισε τους Γκασκόιν και Χένρικ Λάρσον, ενώ συνεργάστηκε με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Επίσης απέκτησε πτυχίο στα Sports Media, δίπλωμα προπονητή αναγνωρισμένο από την UEFA, αλλά και οδηγού περονοφόρων ανυψωτικών οχημάτων!

Στα 40 του αποσύρθηκε από την ενεργό δράση εκτελώντας χρέη ασίσταντ κόουτς στην Φόλκερκ.

Ο Λι Μπούλεν είναι ο άνθρωπος, που έμαθε να μιλά και να γράφει ελληνικά σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και να μεσολαβεί για πωλήσεις σπιτιών από κοινού με τη σύντροφο του, όντας επιτυχημένος επιχειρηματίας.

Αφού διέπρεψε σε Αγγλία, Σκωτία και Ελλάδα ταξίδεψε χιλιάδες χιλιόμετρα τεστάροντας τις δυνάμεις του, σε Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Βιετνάμ, Κίνα και Μαλαισία!

Από την πλούσια σε παραστάσεις καριέρα του ο Λι Μπούλεν έχει να πει μόνο καλά λόγια για την Καλαμάτα και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναμνήσεις από την Καλαμάτα

"Θυμάμαι ότι στην ομάδα υπήρχε καλό κλίμα με την προσθήκη παικτών από την Γκάνα, την Βραζιλία και την Σκωτία. Μπορεί να ήμασταν μικρότερη ομάδα, αλλά το Μεσσηνιακό Στάδιο είχε φανταστική ατμόσφαιρα και είναι κρίμα που μετακόμισε ο σύλλογος.

Θυμάμαι κάποιους καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, όπως οι Κωστούλας, Μικές, Μπελεβώνης, Δρούγας, Κελπέκης και Λυμπερόπουλος. Όλοι τους πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Αγωνίστηκα τόσο στην Ά όσο και στη Β’ Εθνική και οι κατηγορίες ήταν σε καλά επίπεδα".

Ο "Χαϊλάντερ" από την Καλαμάτα!

Η εκμάθηση ελληνικών και η διαφορά νοοτροπίας

Ο Λι Μπούλεν εξήγησε στο Sport24.gr ποιο ήταν το ερέθισμα που τον ώθησε στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

"Αισθάνθηκα πως ήταν πολύ σημαντικό για μένα να μάθω την γλώσσα, και έτσι πλήρωσα από μόνος μου για μαθήματα ελληνικών. Οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές έκαναν παρέα μεταξύ τους, έτσι ήταν δύσκολο να τους αποδεχθούν οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές.

Η δική μου νοοτροπία ήταν πως: ’Είμαι στην Ελλάδα έτσι πρέπει να μάθω τη γλώσσα τους και τις παραδόσεις τους’. Αυτό πιστεύω το εκτίμησαν οι άνθρωποι στην Καλαμάτα".

Από το Χονγκ Κονγκ μέχρι την Ελλάδα

Ο πρώην παίκτης της Καλαμάτας αναφέρθηκε και στους πολιτισμούς που γνώρισε και αφομοίωσε μέσω του ποδοσφαίρου. Από το Χονγκ Κονγκ μέχρι την Ελλάδα.

"Ήμουν τυχερός που έπαιξα σε ολόκληρο τον κόσμο και θα ήταν πολύ δύσκολο να επιλέξω την αγαπημένη μου πόλη.

Η Αυστραλία είχε ένα φανταστικό lifestyle, ενώ το Χονγκ Κονγκ ήταν ένα μέρος όπου ζούσαμε επί 24 ώρες ένα πάρτι.

Η Ελλάδα είναι μία όμορφη χώρα, ‘παρθένα’ σε πολλές περιοχές. Οι άνθρωποι της πολύ ζεστοί και φιλικοί, ειδικά όταν διαπιστώνουν πως προσπαθείς μαζί τους".

Ο "Χαϊλάντερ" από την Καλαμάτα!

Δεν ξεχνά τον αδικοχαμένο Μπαχράμη...

Ο Μπούλεν θυμάται τους Βαζέχα και Τζόρτζεβιτς χαρακτηρίζοντας τους μεγάλα ονόματα, ενώ συγκινεί με την αναφορά του στον αδικοχαμένο Παναγιώτη Μπαχράμη.

"Την εποχή που αγωνιζόμουν στην Ελλάδα, ο Βαζέχα και ο Τζόρτζεβιτς ήταν τα μεγάλα ονόματα του πρωταθλήματος.

Είχα παίξει όμως με αντίπαλο τον Γιώργο Σαμαρά σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ νομίζω πως και ο Κωστούλας είχε φανταστικό ποδοσφαιρικό μυαλό. Θα πρέπει να κάνω όμως ειδική μνεία στον Παναγιώτη Μπαχράμη με τον όποιο είχα τη χαρά να αγωνιστώ στην Καλαμάτα.

Ένας απίστευτα ταλαντούχος ποδοσφαιριστής και φανταστικός άνθρωπος. ‘Πάνα’ θα λείπεις από τον Σκωτσέζο φίλε μου (σ.σ.:σε άπταιστα ελληνικά)".

Υπόκλιση στον ΠΑΟΚ

Αίσθηση προκάλεσε στην ποδοσφαιρική Ευρώπη η σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν επί της Τότεναμ. Ο παλαίμαχος άσος ως γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν ξεχνά τους οπαδούς του «Δικεφάλου».

"Το αποτέλεσμα που έφερε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Τότεναμ ήταν εντυπωσιακό. Πιστεύω πως η αγγλική ομάδα υποτίμησε τους Θεσσαλονικείς.

Ήταν ένα φανταστικό αποτέλεσμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο επίσης. Ο ΠΑΟΚ έχει εκπληκτική υποστήριξη από τους οπαδούς και ήταν θαυμάσιο γι’αυτούς".

Ο "Χαϊλάντερ" από την Καλαμάτα!

Το νέο βήμα στην προπονητική

Ο Μπούλεν παρά τον περιορισμένο του ελεύθερο χρόνο κατάφερε να αποκτήσει δίπλωμα προπονητή. Όπως τονίζει στο Sport24.gr επιθυμία του είναι να εργαστεί και πάλι στην Ελλάδα.

"Λόγω των οικονομικών προβλημάτων του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου, πήρα την απόφαση να εγκαταλείψω το πόστο του βοηθού προπονητή στην Φόλκερκ και αγόρασα την εταιρεία με την σύντροφο μου.

Πηγαίνει πολύ καλά, όμως μόλις ολοκλήρωσα τις διαδικασίες για το δίπλωμα προπονητή UEFA Pro Licence και θα επιθυμούσα να επιστρέψω στο ποδόσφαιρο.

Έτσι όποια από τις ελληνικές ομάδες, θέλει έναν νέο, εργατικό προπονητή με εμπειρία 20 ετών είμαι διαθέσιμος. Και είμαι και από την Σκωτία".

Δείτε τον Λι Μπούλεν να πετυχαίνει εντυπωσιακό γκολ με τη φανέλα της Ντανφέρμλιν (1'54'').

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ