OPINIONS

Το ελκυστικό ζειν επικινδύνως του ΠΑΟΚ

Το ελκυστικό ζειν επικινδύνως του ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει στο Sport24.gr για τη μεταμόρφωση του συντηρητικού ΠΑΟΚ της εποχής Σάντος στην... γεμάτη αυθορμητισμό και επιθετικότητα ομάδα του Δώνη. Αφήστε κι εσείς σχόλιο, γράφοντας την άποψη σας.

Μία άγρια επιθετικότητα βγάζει τελευταία στα παιχνίδια του ο ΠΑΟΚ που ταιριάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό με το χαρακτήρα του προπονητή της. Ο Γιώργος Δώνης είναι ένας γεμάτος ενέργεια, ενίοτε νευρικός, προπονητής, με ξεσπάσματα όπως και ο "Δικέφαλος" στο παιχνίδι του (απόδειξη το εντυπωσιακό ξέσπασμα και το 4-1 στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Άρη ). Καμία σχέση με την ομάδα που είχαμε συνηθίσει την προηγούμενη τετραετία, η οποία είχε χτιστεί στη λογική της αυτοσυγκράτησης που επέβαλε ο Φερνάντο Σάντος.

Για να πω την αλήθεια, προσωπικά έχω πιάσει τον εαυτό μου φέτος να ενθουσιάζεται περισσότερο με το, έστω και κατά διαστήματα, εκρηκτικό ποδόσφαιρο που προσπαθεί να παίξει ο ΠΑΟΚ. Με την ομάδα να ανεβαίνει, όσο είναι εφικτό, πιο ψηλά στο γήπεδο και να προσπαθεί να φέρει τέσσερις και πέντε παίκτες μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Το είδαμε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη, το βιώσαμε σε σημαντικά κομμάτια της αναμέτρησης με την Ξάνθη.

Ο ΠΑΟΚ αλλάζει και η αλήθεια είναι πώς το στυλ παιχνιδιού του, ταιριάζει περισσότερο στον ενθουσιώδη χαρακτήρα της ΠΑΟΚτσήδικης κερκίδας. Μόνο που ο ενθουσιασμός καμιά φορά σε βγάζει και από το δρόμο σου και σε οδηγεί σε λάθη απερισκεψίας. Όπως αυτά που έκαναν μαζεμένα οι παίκτες του ΠΑΟΚ προς το φινάλε του αγώνα με τον Άρη. Αποτελεί μέγιστη αφέλεια (sic) σε ένα ματς που ουσιαστικά κρίθηκε από το πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ να το ολοκληρώνει με εννιά παίκτες. Απαγορεύεται για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και θέλει να ασχολείται με την κάθε λεπτομέρεια.

Ζει έντονα ο νέος ΠΑΟΚ

Ο νέος ΠΑΟΚ, όμως, ζει ακόμη πολύ έντονα την κάθε στιγμή του και δεν έχει αναπτύξει το ένστικτο της αυτοσυγκράτησης. Τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Και το λέω αυτό γιατί το να εκτίθεται ολόκληρος ο σύλλογος επειδή ένας υπάλληλος είχε τη φαεινή ιδέα να γράψει "σεξ και βία" στον ηλεκτρονικό πίνακα του γηπέδου, μετά από όλα όσα είχαν γίνει με το tweet του Κλάους και το ντόρο που ξεσήκωσε ο Άρης, είναι πραγματικά αδιανόητο. Η άμεση αντίδραση της ΠΑΕ που απομάκρυνε το ίδιο βράδυ τον υπάλληλο, φανερώνει πώς, μάλλον και στην ΠΑΕ έχουν την ίδια άποψη.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο τόσο αγωνιστικά, όσο και διοικητικά, ωστόσο είναι προφανές πώς έχει ακόμη να επιλύσει πολλά μέχρι να φθάσει στο σημείο να είναι ένας σύλλογος αντάξιος της δυναμικής του κόσμου του. Ευτυχώς, το ψυχρό μάτι του Σαββίδη το εντόπισε αυτό και είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν σύντομα αλλαγές σε διάφορα θέματα που αφορούν στην οργάνωση της ΠΑΕ.

Πάντως, για να επανέλθουμε από εκεί που ξεκινήσαμε, αυτή η επιθετικότητα που "βγάζει" ο νέος ΠΑΟΚ είναι και ένας βασικός λόγος που η Τούμπα αρχίζει και πάλι να γεμίζει. Δεν ξέρω αν παρατηρήσατε το ύφος στις δηλώσεις του Σαββίδη στο συνδρομητικό κανάλι, του Δώνη στη συνέντευξη Τύπου και του Αθανασιάδη στην διαδικτυακή εκπομπή SUPER BALL . Και οι τρεις έβαλαν τον πήχη πολύ ψηλά, παρότι απλά θα μπορούσαν να γευτούν το νέκταρ της νίκης επί του Άρη, χωρίς να δημιουργούν μεγαλύτερες προσδοκίες που συνεπάγονται και μεγαλύτερες ευθύνες.

Οι προοπτικές υπάρχουν

"Όλες οι νίκες είναι μπροστά μας, ονειρεύομαι τις ευρωπαϊκές επιτυχίες του ΠΑΟΚ", είπε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, "Δεν μπορούμε να φτιάχνουμε ομάδα και να λέμε πάμε για την 2η θέση, θέλουμε πάντα νοοτροπία νικητή", τόνισε ο Έλληνας τεχνικός, "Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πετύχει τίποτα σημαντικό. Θέλουμε να πάμε τον ΠΑΟΚ, εκεί που ανήκει, ψηλά. Θα καταφέρουμε κάτι πολύ μεγάλο για το σύλλογο", τόνισε ο Κλάους.

Και οι τρεις βλέπουν κορυφή, όπως και ο διψασμένος κόσμος του ΠΑΟΚ. Οι προοπτικές υπάρχουν, αρκεί, πρώτα απ' όλα ο ΠΑΟΚ να αποβάλλει κατάλοιπα του παρελθόντος.

Διαβάστε επίσης:

Σαββίδης: "Θα είμαι κοντά σας", Δώνης: "Δεν χτίζουμε ομάδα με νοοτροπία 2ης θέσης", Αθανασιάδης: "Θα καταφέρουμε κάτι πολύ μεγάλο"

Αφήστε κι εσείς το σχόλιο σας για την εύκολη νίκη και την πολύ καλή εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον Άρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ