OPINIONS

Το αριστερό του Λίνο... μίλησε για Κατσουράνη

Το αριστερό του Λίνο... μίλησε για Κατσουράνη
INTIME SPORTS

Πώς το καλό πόδι του Βραζιλιάνου έδωσε την απάντηση για τη συζήτηση που είχε ανοίξει μεσοβδόμαδα για χάρη του διεθνή μέσου. Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει το βαθύτερο συμπέρασμα του αγώνα του ΠΑΟΚ με το Λεβαδειακό

Τα έκανε όλα ο Λίνο κόντρα στο Λεβαδειακό. Μοίρασε ασίστ για γκολ, έβγαλε σέντρες ξυράφι κι αφού είδε ότι οι συμπαίκτες του δεν είχαν... σκοπό να βάλουν τη μπάλα στα δίχτυα, το πήρε κι αυτό πάνω του.

Ο Κουμάλο του έδωσε την ευκαιρία στο 69΄ κι αυτός δεν την έχασε... βάζοντας το μαγικό αριστερό πόδι του να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνιά του Κυριακίδη που έκανε το λάθος να... χάσει ένα βήμα.

Δικαίως όταν αντικαταστάθηκε στο 81΄ άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα στις παγωμένες, λόγω απουσίας του κόσμου και κρύου, κερκίδες της Τούμπας.Παρότι διανύει πλέον το 36ο έτος της ηλικίας του ο Λίνο παραμένει μία πολύ ποιοτική μονάδα για τον ΠΑΟΚ, πάνω από το μέσο όρο των παικτών που διαθέτει ο "Δικέφαλος".

Σαφώς και δεν είναι στην προ διετίας, τριετίας κατάσταση, που ίσως δικαιούταν τον τίτλο του κορυφαίου αριστερού μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος κι αν είχε την ελληνική υπηκοότητα ήταν σχεδόν βέβαιο πώς θα αποτελούσε το βασικό μπακ της Εθνικής.

Πλέον, με Χολέμπας, Σπυρόπουλο στα ντουζένια τους, δεν μπορεί να υποστηρίζει κανείς κάτι τέτοιο, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο συμπαθής Βραζιλιάνος, alter ego του Γκαρσία στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, δεν είναι ένας παίκτης με δεδομένη ποιότητα και προσωπικότητα που μπορεί να βάζει τη σφραγίδα του σε ένα παιχνίδι.Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί κάνω αυτή την ανάλυση για το Λίνο, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε την προσφορά του στον ΠΑΟΚ.

Πολύ απλά γιατί θεωρώ την περίπτωσή του, την πιο πειστική απάντηση για την κουβέντα που έχει ανοίξει για τα καλά στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ από την ώρα που έγινε γνωστό πώς η ΠΑΕ και ο Κατσουράνης έχουν δώσει τα χέρια.

"Στα 34 του τι έρχεται να κάνει στον ΠΑΟΚ; Αυτή είναι η νέα ομάδα που μας υποσχέθηκε ο Σαββίδης;" διερωτώνται δημόσια πολλοί, έχω την αίσθηση, όμως, ότι αδικούν τον διεθνή άσο, αλλά και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για την απόφασή τους να τον φέρουν στην Τούμπα, από όποια οπτική γωνία κι αν το δει κανείς.Ο Κατσουράνης έρχεται γιατί ο Σαββίδης έβαλε, μέσω του Τσιστιακόφ, ξεκάθαρο στόχο για φέτος την κατάκτηση της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για 1,5 χρόνο, έχει τη δυνατότητα να καλύψει εξίσου καλά δύο τουλάχιστον θέσεις (χαφ και κεντρικού αμυντικού), και το κυριότερο για να μην φύγουμε από το παράδειγμα του Λίνο, διαθέτει ποιότητα και προσωπικότητα, στοιχεία που λείπουν από το φετινό ΠΑΟΚ σε μεγάλο βαθμό.

Συν τοις άλλοις είναι μεταγραφή Γενάρη που σημαίνει ότι πρέπει να προσαρμοστεί άμεσα για να βγάλει τα λεφτά της και με τον Κατσουράνη ο κίνδυνος αυτός σχεδόν εκμηδενίζεται. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα απαξιωμένο ελληνικό πρωτάθλημα με πολύ χαμηλή ποιοτική στάθμη, στο οποίο παίκτες σαν τον Κατσουράνη, ακόμη και στα 34 τους, ξεχωρίζουν.

Τα πάντα στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή είναι σχετικά. Αν ο ΠΑΟΚ είχε στόπερ τον Μαλεζά και τον Κοντρέρας, αν στα χαφ υπήρχε ένας Γκαρσία υγιής, στην προ διετίας, τριετίας κατάστασή του ή ο Σαββίδης αποφάσιζε να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη να φέρει παίκτη από το εξωτερικό, τότε η συζήτηση θα γινόταν από εντελώς διαφορετική βάση. Τώρα, όμως, η πραγματικότητα είναι δεδομένη και πρέπει να την κοιτάξουμε κατάματα για να μην αιθεροβατούμε.


Γίνεται πιο ρεαλιστής ο Δώνης

Και δύο λόγια για τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Έχω την αίσθηση ότι όσο περνά ο καιρός μαθαίνει καλύτερα το περιβάλλον του ΠΑΟΚ, αρχίζει να το κατανοεί, να το συνηθίζει και να μιλά δημόσια γι' αυτό.

Η δήλωσή του περί του μοναχικού δρόμου που ακολουθούν οι Έλληνες προπονητές στην πατρίδα τους και της πίεσης που γίνεται μεγαλύτερη γιατί πιστεύει στην ομάδα του, είναι απόδειξη ότι έχει συνειδητοποιήσει πώς γνωρίζει πολύ καλά πώς βρίσκεται υπό κρίση και πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένο έργο (και σαφώς κάποια αγωνιστική επιτυχία) στο τέλος της σεζόν για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Σαββίδη στο βαθμό που θα τον κάνει να αισθάνεται άνετα.

Θα έλεγα, μάλιστα, ότι αφού πλέον μιλά ανοιχτά γι' αυτό, έχοντας αποδεχθεί την πραγματικότητα του ΠΑΟΚ, είναι πολύ πιο πιθανό να βρει λύσεις για να την αντιμετωπίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ