OPINIONS

Το 2013 δεν υπάρχουν άλλοθι για τον ΠΑΟΚ

Το 2013 δεν υπάρχουν άλλοθι για τον ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός εξηγεί γιατί ο "Δικέφαλος" είναι... καταδικασμένος σε επιτυχία μέσα στο 2013 και εστιάζει στο πώς θα αντιδράσουν οι ποδοσφαιριστές και ο Δώνης στις ξεκάθαρες απαιτήσεις του Σαββίδη

Ομάδα για να διεκδικήσει τίτλους και διακρίσεις είχε και τα προηγούμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ. Για πολλούς-μέσα σ' αυτούς και ο υπογράφων- το έμψυχο δυναμικό των περασμένων ετών ήταν σαφώς ποιοτικότερο από το τωρινό, σίγουρα, όμως, και οι αντίπαλοι ήταν σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από τη σημερινή μετριότητα του Παναθηναϊκού και το κατάντημα της ΑΕΚ.

Μέσα στην τετραετία από το 2008, ο "Δικέφαλος" κατάφερε μόνο μία φορά να τερματίσει δεύτερος, κάνοντας ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ στα πλέι οφ και εκμεταλλευόμενος την αλλαγή σελίδας στον Ολυμπιακό.

Τα υπόλοιπα χρόνια πάντα κάτι γινόταν και ο ΠΑΟΚ έμενε στα μισά του δρόμου. Άλλοτε έφταιγαν τα οικονομικά προβλήματα, άλλοτε το γεγονός ότι δεν χωρούσε στην ίδια μασχάλη και το καρπούζι της Ευρώπης, ο ΠΑΟΚ έβρισκε τον τρόπο να μένει με την όρεξη, την οποία δεν κάλυπτε ούτε μέσω Κυπέλλου, αφού και εκεί, είτε λόγω μίας κακής βραδιάς, είτε μίας άτυχης στιγμής (θυμηθείτε τους ημιτελικούς με ΑΕΚ και Ατρόμητο) έχανε την ευκαιρία της διάκρισης.

Ό,τι κι αν γινόταν, όμως, η ευθύνη για την απώλεια τίτλων δεν βάρυνε τους ποδοσφαιριστές, αφού υπήρχαν άλλα ζητήματα, κυρίως, οικονομικά που κυριαρχούσαν

Έφταιγε ο Ζαγοράκης που δεν προστάτεψε τους παίκτες από το Σπάθα στο "Βικελίδης" και όχι οι παίκτες που ήταν σε πολύ κακή βραδιά ή που τους είχε απλήρωτους με αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνονται όπως πρέπει στις υποχρεώσεις τους

Ο Σαββίδης άλλαξε τους όρους της κριτικής

Πλέον τα άλλοθι έχουν τελειώσει, καθώς ο Ιβάν Σαββίδης μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες παρουσίας στην κεφαλή της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ έβγαλε από το καθημερινό θεματολόγιο του ΠΑΟΚτσή οπαδού τις συζητήσεις για τα οικονομικά.

Οι παίκτες πληρώνονται στην ώρα τους και ξέρουν τι ακριβώς θέλει από αυτούς ο ιδιοκτήτης της ομάδας, προκειμένου να συνεχίσουν να φορούν τη φανέλα της. Τίτλους και διακρίσεις. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, φέτος, τους ζητά τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και πορεία για τελικό στο Κύπελλο.

Είναι ξεκούραστοι, αφού δεν είχαν μεσοβδόμαδους ευρωπαϊκούς αγώνες να δίνουν, οι βασικοί αντίπαλοί τους αποδυναμώνονται αντί να ενισχύονται και συν τοις άλλοις ο Σαββίδης φροντίζει να τους κάνει ακόμη πιο ισχυρούς με την έλευση παικτών όπως ο Κατσουράνης.

Τα ξεκάθαρα "θέλω" του ομογενή επιχειρηματία απλοποιούν την κατάσταση και για τον Γιώργο Δώνη. Ο Έλληνας τεχνικός γνωρίζει πλέον ότι το βασικό κριτήριο στο τέλος της περιόδου θα είναι για αυτόν ο στόχος του Τσάμπιονς Λιγκ και η πορεία της ομάδας στο Κύπελλο. Άρα σχεδιάζει την ομάδα με βάση αυτό το στόχο και όλα τα υπόλοιπα (προώθηση αρκετών νεαρών) έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Κατά συνέπεια, παίκτες και προπονητής πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να πάνε τον ΠΑΟΚ ψηλά και ό,τι δίκαια έχουν δημιουργήσει τόσο μεγάλες προσδοκίες στον κόσμο.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα πλέον στον ΠΑΟΚ και γι' αυτό φρόντισε ο Ιβάν Σαββίδης: Αποδεικνύεις ότι μπορείς να πας τον ΠΑΟΚ ψηλά; Μένεις. Δεν τα καταφέρνεις; Φεύγεις.

Υ.Γ. Έχω την αίσθηση ότι αυτή την ξεκάθαρη εξήγηση του Σαββίδη την επιζητούσαν και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Και είμαι σχεδόν βέβαιος πώς το γεγονός ότι αξιολογούνται καθημερινά θα τους κάνεις καλύτερους και αποδοτικότερους στις υποχρεώσεις τους.

Καλή Χρονιά σε όλους και εδώ θα 'μαστε για να δούμε αν πέσω μέσα ή διαψευστώ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ