OPINIONS

Σεφ για κάθε είδους φαγητό

Σεφ για κάθε είδους φαγητό
MOTIONTEAM

Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει πως ο Λάζλο Μπόλονι βάλθηκε να διαλύσει τους μύθους περι αμυντικογενούς και μονοδιάστατου ΠΑΟΚ, "αναγκάζοντας" την διοίκηση της ΠΑΕ να ψάξει τις καλύτερες δυνατές κινήσεις ενίσχυσης ενόψει Καρπάτι και πρωταθλήματος.

Τελικά αυτός ο ΠΑΟΚ που τόσο πολύ έχει χαρακτηριστεί ως ομάδα του αποτελέσματος, μπορεί να προσφέρει και θέαμα. Αποδείχθηκε περίτρανα στα δύο παιχνίδια με την Βαλερένγκα και ιδιαίτερα στο β΄ημίχρονο του αγώνα της Πέμπτης (4/8), όταν, κατά διαστήματα, η Τούμπα... σηκώθηκε στο πόδι.

Μάλλον είχαν υποτιμηθεί οι ικανότητες των παικτών του ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, αφού τα εγκώμια που συχνά δέχονταν αφορούσαν στην αμυντική συμπεριφορά τους και στον τρόπο που... έκλεβαν τα αποτελέσματα.

Στην εποχή Μπόλονι, όμως, που έχει ξημερώσει ο ΠΑΟΚ βάλθηκε να αποδείξει ότι οι νίκες μπορούν να συνδυαστούν με καλό θέαμα. Αρκεί να υπάρχει ο... σεφ που θα φτιάξει το σωστό μείγμα. Και ο Ρουμάνος δείχνει να είναι ο κατάλληλος για να το πετύχει αυτό.

Το πρώτο δείγμα, άλλωστε, είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για να περάσει απλά απαρατήρητο. Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει η μοιραία σύγκριση με τον πειραματικό-σε επίπεδο προπονητή-ΠΑΟΚ της περσινής περιόδου.

Η πληθώρα υλικών κρίνει το στόχο

Δεν ισχύει, λοιπόν, το "αυτούς τους παίκτες έχουμε, αυτό το ποδόσφαιρο παίζουμε", από την άλλη όμως και ο σεφ έχει τα όρια του. Και αυτό είναι που ο Μπόλονι προσπαθεί να πει όσο πιο κομψά γίνεται τις τελευταίες μέρες, όταν τοποθετείται δημόσια στο θέμα της μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας. Με απλά λόγια, ο 58χρονος τεχνικός προσπαθεί να περάσει στη διοίκηση το μήνυμα πως αν θέλει να βάλει τον πήχη πολύ ψηλά, θα πρέπει να ενισχύσει την ομάδα.

Καταρχήν, για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο αποκλεισμού επί της Καρπάτι που μπορεί να ακούγεται ακίνδυνη, ως άσημη που είναι, ωστόσο στο πρόσφατο παρελθόν (πέρσι με την Γαλατασαράι) έχει αποδείξει ότι μπορεί να... δαγκώσει. Ο ΠΑΟΚ μπορεί, λοιπον, να είναι το φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, δεν πρέπει όμως να ρισκάρει αφήνοντας ακάλυπτα τα χτυπητά κενά που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας με πιο εμφανές την έλλειψη εναλλακτικής λύσης στην επίθεση, όπου με τραυματίες τους Σαλπιγγίδη, Παπάζογλου υπάρχει μόνο ο Αθανασιάδης.

Μεταγραφές, φυσικά, απαιτούνται και για τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος, στη διάρκεια του οποίου θα υπάρχουν απώλειες λόγω τραυματισμών και καρτών.

Κομβική η παρουσία των επενδυτών

Σ' αυτό σημείο φαίνεται πόσο κομβική είναι για τους στόχους που θα θέσει ο ΠΑΟΚ η επένδυση των Βασίλη Φλωρίδη και Γιώργου Σαχπατζίδη στην ΠΑΕ. Αν υλοποιηθεί και στην πράξη το... deal της εισροής 7 εκ. ευρώ στα ταμεία της ομάδας, τότε ο Μπόλονι μπορεί να γίνει... μάστερ Σεφ. Το 'χει, άλλωστε, αποδείξει στην καριέρα του.

Υ.Γ. 1: Το μεγαλύτερο "όπλο" του Στέφανου Αθανασιάδη στη μέχρι τώρα εξέλιξή του δεν είναι η δεδομένη εκτελέστική δεινότητά του, αλλά ο σκληρός χαρακτήρας του. Αυτός που τον βοήθησε να αντέξει δανεισμούς, πάγκους και εξέδρα μέχρι να πειστούν στον ΠΑΟΚ ότι πρέπει να επενδύσουν πάνω του.

Υ.Γ. 2: Θα τολμήσω να προβλέψω ότι μία από τις πιο πετυχημένες κινήσεις του Μπόλονι θα αποδειχθεί η επιλογή του να δώσει νέο ρόλο, ελεύθερου-κρυφού επιθετικού στον Βιεϊρίνια. Ειδικά στον τομέα της παραγωγικότητας σε γκολ.

Υ.Γ. 3: "Η αρχή είναι το ήμισυ του πάντός" σχολιάζουν από τον επίσημο ΠΑΟΚ για την κλήρωση του πρωταθλήματος και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί τους. Το κρίσιμο διάστημα για τον ΠΑΟΚ και την ψυχολογία ομάδας και των οπαδών είναι τα ματς με Ξάνθη, Εργοτέλη και Πανιώνιο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ