OPINIONS

Ραζβάν, πρόδωσες το μυστικό

Ραζβάν, πρόδωσες το μυστικό
Ρατς

Ο Κώστας Πετρωτός σχολιάζει τις... αποκαλύψεις του Ρουμάνου μπακ, Ραζβάν Ρατς, για το νέο ΠΑΟΚ και καταθέτει τον προβληματισμό του για το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας που φέτος είναι υπαρκτός.

Σχεδόν μία ώρα μιλούσε την περασμένη εβδομάδα ο Άγγελος Αναστασιάδης και κατάφερε επιμελώς να μην αναφερθεί ευθέως στον αγωνιστικό στόχο του ΠΑΟΚ τη νέα σεζόν.

Καυτηρίασε τη συνήθεια των περισσότερων μέσα και γύρω από τον σύλλογο να πανηγυρίζουν στην αρχή και να... κλαίνε στο τέλος της περιόδου, έκανε λόγο για το... Μάη που “θέλουμε να είμαστε καλά”, όμως, απέφυγε να πει ξεκάθαρα αυτό που σημείωσε με δύο λόγια ο Ραζβάν Ρατς μιλώντας στον Τύπο της Ρουμανίας μετά τη συμφωνία του με το “Δικέφαλο”.

“'Επέλεξα να πάω στον ΠΑΟΚ γιατί είναι μία ομάδα που χτυπάει τον τίτλο και θέλει να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ”είπε, ορθά-κοφτά. Και προφανώς δεν τα έβγαλε από το μυαλό του.

Αυτά του ανέλυσαν ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο Ζήσης Βρύζας στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που γίνονταν παράλληλα με τις διακοπές του στη Χαλκιδική.

Ο ΠΑΟΚ έχει και φέτος, λοιπόν, στόχο να εκθρονίσει τον Ολυμπιακό από την κορυφή, ο Σαββίδης θέλει να δει την ομάδα του να σηκώνει, επιτέλους, μία κούπα, αλλά θα το επιδιώξει με διαφορετικό τρόπο. Κρατώντας χαμηλά τη μπάλα και έχοντας αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να το πετύχει βγάζοντας... ντελάλη και προκαλώντας τους αντιπάλους του.

Θα προσπαθήσει να το κάνει ως αουτσάιντερ (που η πραγματικότητα λέει πώς είναι όταν έχει απέναντί του ένα σχεδόν ισόβιο πρωταθλητή που κάθε χρόνο πριμοδοτείται με τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ).

Τι ομάδα θα χτίσουν Ιβάν-Άγγελος-Ζήσης;

Και εδώ ακριβώς είναι που τίθεται το βασικό ερώτημα για τον μεταγραφικό σχεδιασμό που φέτος υπάρχει, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε πέρυσι: Πώς θα επιδιώξει ο ΠΑΟΚ να κοντράρει τους ερυθρόλευκους; Αποκτώντας μόνο έτοιμους παίκτες με ορίζοντα διετίας και χωρίς μεγάλη μεταπωλητική αξία ή θέτοντας ως πρώτο κριτήριο για τις μεταγραφές την προοπτική εξέλιξης των παικτών; Είναι νωρίς να βγει συμπέρασμα, αφού έχει γίνει μόλις μία κίνηση αυτή του Ραζβάν Ρατς που φυσικά ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

Έχω, μάλιστα, την αίσθηση πώς ούτε ο Βρύζας και ο Αναστασιάδης μπορούν να απαντήσουν σ΄ αυτό το ερώτημα, αφού η τελική επιλογή είναι καθαρά απόφαση του Ιβάν Σαββίδη. Ο πρόεδρος και ο προπονητής του ΠΑΟΚ συλλέγουν προτάσεις όλων των ειδών. Στη μεταγραφική λίστα τους, υπάρχουν και παίκτες όπως ο Φορτούνης, ο Φάλκε και ορισμένοι ακόμη που για να τους αποκτήσει ο “Δικέφαλος”, πρέπει ο Σαββίδης να βγάλει από τα ταμεία της ΠΑΕ, συν τοις άλλοις, χρήματα για να τους αγοράσει από τις ομάδες τους. Θα το κάνει; Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Οι επόμενες εβδομάδες θα οδηγήσουν σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για τον ΠΑΟΚ. Και μέσα από τις μεταγραφές και, ενδεχομένως, και μέσα από τους δανεισμούς ποδοσφαιριστών που θα γίνουν. Ας έχει, όμως, κατά νου ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ πώς την προηγούμενη φορά που η ομάδα του προσπάθησε να κάνει πρωταθλητισμό με έτοιμους παίκτες, στο τέλος βρέθηκε να έχει ξοδέψει περισσότερα απ' όσα έβγαζε, χωρίς να έχει το ανάλογο αποτέλεσμα.

Οι δυο τους ξέρουν...

Κλείνοντας, θέλω να προσθέσω ότι είμαι, βέβαιος, πώς ο Αναστασιάδης θα επιδιώξει να αναδείξει ορισμένα από τα ταλέντα που παράγει ο σύλλογος. Άλλωστε, η διαφορά του σε σχέση με άλλους προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο του ΠΑΟΚ είναι πώς αυτός, όταν αποχωρήσει, δεν θα φύγει και από την οικογένεια του συλλόγου. Θα εξακολουθήσει να είναι κομμάτι της και γι' αυτό τον ενδιαφέρει να έχει την έξωθεν μαρτυρία πώς σεβάστηκε κάθε ευρώ που διαχειρίστηκε στο πέρασμά του από το σύλλογο.

Το ίδιο ισχύει και για τον Βρύζα, που έχει εδώ και καιρό αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τα κέφια του Σαββίδη να συνεχίσει να επενδύει στο σύλλογο, να αποκτάται ένας παίκτης που κοστίζει... πέντε και να αποδίδει, τουλάχιστον, πέντε. Πόσο, μάλλον, έξι και πάνω...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ