OPINIONS

Πρέπει όλοι να είναι ήσυχοι, Άγγελε

Πρέπει όλοι να είναι ήσυχοι, Άγγελε
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει τη συνειδητή επιλογή του Αναστασιάδη να βάλει τους νεαρούς στη φωτιά που λέγεται Νάπολι και καταγράφει τα πορίσματα που προκύπτουν για τον ΠΑΟΚ από την επιλογή του

Πάει και ο πολυσυζητημένος στα στέκια των φίλων του ΠΑΟΚ αγώνας με τη Νάπολι στο Σαν Πάολο. Η ήττα με 2-0 σε συνδυασμό με την εμφάνιση του «Δικεφάλου» έχουν δημιουργήσει απορίες για το ποια πρέπει να είναι η προσέγγιση: Αποτελεί βήμα προόδου για μία ομάδα που φτιάχνεται από την αρχή ή ο απλός κόσμος πρέπει να είναι έντονα προβληματισμένος; Επιχειρήματα υπάρχουν και για τις δύο απόψεις και εξαρτάται από ποια οπτική θέλει να αναλύσει κανείς το θέμα για να βάλει θετικό ή αρνητικό πρόσημο.

Η λίστα των συμπερασμάτων

Επειδή προσωπικές απόψεις παρουσιάζονται στη συγκεκριμένη στήλη, καταθέτω τη δική μου, αφού πρώτα κάνω μερικές επισημάνσεις:

-Είναι λογικό όλοι να μιλάνε για τα κενά στην άμυνα, όταν τόσο εύκολα η Νάπολι την διασπούσε με κάθετη πάσα και έβγαινε φάτσα με την εστία. Και μόνο το γεγονός πως το δίδυμο των… εκκολαπτόμενων στόπερ, Σκόνδρα-Ποζατζίδη άφησε καλύτερες εντυπώσεις από τους καθαρόαιμους κεντρικούς αμυντικούς, Βίτορ και Κατσικά λέει πολλά.

-Δεν μπορεί κανείς να προσπεράσει την παρουσία του Μακ, που μέσα σε λίγα μόνο παιχνίδια γίνεται κινητήριος μοχλός της επίθεσης. Οι συμπαίκτες του τον «ψάχνουν» μέσα στο γήπεδο, ο ίδιος, από την πλευρά του, φροντίζει να κάνει το ίδιο μοιράζοντάς τους ασίστ για γκολ, ενώ ο κόσμος έχει να τα χαμόγελα έρχονται στον κόσμο. Μόνο που δεν πρέπει να βιαστεί ο οπαδός του ΠΑΟΚ στην περίπτωσή του για να βγάλει συμπεράσματα, είτε όταν παίζει καλά, είτε όταν δεν είναι στη μέρα του. Ας τον περιβάλλεις με πίστη στις ικανότητές του και ας του δώσεις να καταλάβει πώς έχει το χρόνο του να δείξει τον καλύτερο εαυτό του.

-Ο Φακούντο Περέιρα ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα, όχι όμως για την μπάλα που παίζει, αλλά και για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει εξοικειωθεί με το νέο περιβάλλον του, τον ΠΑΟΚ.

-Από την άλλη πλευρά, φάνηκε και χθες ότι οι νεαροί του ΠΑΟΚ αποκτούν τη σωστή νοοτροπία, αν εξαιρέσει, βέβαια, κανείς το πρώτο τέταρτο του αγώνα που συνολικά η ομάδα ήταν χαμένη. Το ευχάριστο είναι ότι ο Αστέριος Γιακουμή άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε σε ένα μεγάλο ματς και έκανε εξαιρετική εμφάνιση.

Οι μεταγραφές είναι ανάγκη

Που καταλήγουμε; Από τις απαντήσεις πιο πάνω φαίνεται ξεκάθαρα ότι η παρουσία του ΠΑΟΚ στη Νάπολι παίρνει θετικό πρόσημο. Όμως, απέχει από το να πούμε με βεβαιότητα πώς η ομάδα αισθάνεται ασφάλεια ενόψει των υποχρεώσεών της στην Ευρώπη, στις 21 και 28 Αυγούστου. Με την καθημερινή δουλειά σίγουρα θα γίνει καλύτερη, όμως, χρειάζεται και άμεση ενίσχυση σε ποιότητα κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο με τις μεταγραφές.

Ο Αναστασιάδης, το Σάββατο μετά το παιχνίδι, προέτρεψε τον κόσμου του ΠΑΟΚ να κοιμάται ήσυχος γιατί η ομάδα του βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ενδεχομένως να έχει πάρει ορισμένες διαβεβαιώσεις από τον Ιβάν Σαββίδη για τη συνέχεια στη μεταγραφική ενίσχυση. Προς το παρόν, πάντως, είναι αναγκασμένος να δουλεύει με τα όπλα που διαθέτει και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα ανταποκριθεί η ομάδα στα θέλω του.

Ο Έλληνας τεχνικός διακρίνει πάντως ότι η νοοτροπία της ομάδας αλλάζει προς το καλύτερο («η ομάδα παλεύει τα ματς, αλλά όχι μέχρι το σημείο που θέλω εγώ») και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Κλείνοντας, καταλήγω σ’ αυτό που λέω συνεχώς από την πρώτη στιγμή που ο Αναστασιάδης ανέλαβε τα ηνία του ΠΑΟΚ. Αν τον πιστέψουν όλοι στην ομάδα και κυρίως η διοίκηση και ο μεγαλομέτοχος και του παρέχουν στήριξη, αποφασισμένοι να δέχονται τη φιλοσοφία του ακόμη κα στα δύσκολα, τότε ο ΠΑΟΚ θα κάνει ένα αξιόμαχο σύνολο. Αν, όμως, στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα κάνουν δεύτερες σκέψεις τότε αυτό που προσπαθεί να κάνει ο ΠΑΟΚ θα μπει σε αμφιβολία.

Η συνέχεια εντός των γηπέδων…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ