OPINIONS

Παιχταράδες έστω και τέλη Γενάρη!

Παιχταράδες έστω και τέλη Γενάρη!
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για τη διαφαινόμενη καθυστέρηση στις μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ κι αυτόν τον Γενάρη και υπογραμμίζει το στοιχείο που μπορεί να ισορροπήσει την κατάσταση.

Άλλη μία χειμερινή μεταγραφική περίοδος επί εποχής Σαββίδη, άλλη μία φορά που ο ΠΑΟΚ παρουσιάζεται ανέτοιμος να λειτουργήσει γρήγορα και να κερδίσει χρόνο για την προσαρμογή των νέων παικτών που θα αποκτήσει.

Την ώρα που βασικοί ανταγωνιστές του για τα πλέι οφ, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Αστέρας έχουν ήδη προβεί στις πρώτες κινήσεις τους με Μπουμάλ και Στανισάβλιεβιτς αντίστοιχα, στην Τούμπα ακόμη δεν έχουν βρει τους ρόλους. Ποιος επιλέγει και ποιος εγκρίνει τις μεταγραφές. Ο Φρανκ Άρνεσεν παραμένει μεν αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου, όχι όμως και απόλυτος άρχοντας του αγωνιστικού τμήματος όπως ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό, καθώς υπάρχει πλέον η εποπτεία του πολύπειρου Νίκου Βεζυρτζή.

Την ίδια ώρα, ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίζεται πολύ πιο ενεργοποιημένος -σε επίπεδο αποφάσεων- σε σχέση με το καλοκαίρι και μαζεύει προτάσεις και εισηγήσεις από ανθρώπους του ποδοσφαίρου, εκτός ΠΑΟΚ, που γνωρίζει και εμπιστεύεται.

Ουσιαστικά, ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου δέχεται εισηγήσεις από δύο ή ακόμη και τρεις πλευρές, γιατί και ο ίδιος ο Βεζυρτζής έχει το δικαίωμα να προτείνει κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας.

Το μπόλιασμα όλων των παραπάνω είναι, χωρίς δεύτερη κουβέντα, η πρώτη προτεραιότητα. Μία δύσκολη δουλειά για την οποία μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις, καθώς ο Σαββίδης προγραμματίζει να έρθει στη Θεσσαλονίκη για αλλαγή χρόνου και θα έχει συσκέψεις με τους επικεφαλής της ομάδας.

Το θετικό είναι ότι, σε αντίθεση με προηγούμενες περιόδους, ο ομογενής επιχειρηματίας αποφεύγει τις συζητήσεις μέσω skype και προτιμά να ενημερώνεται διά ζώσης. Συνιστά κι αυτό μία πρόοδο, που όμως δεν είναι αρκετή για να εγγυηθεί πετυχημένες μεταγραφές τον Γενάρη.

Ξέρουν τουλάχιστον τι θέλουν

Εφόσον βρει την άκρη ο μηχανισμός του ΠΑΟΚ για το πώς θα λειτουργήσει σ’ αυτή τη μεταγραφική περίοδο προκειμένου να αποφευχθούν τα… μπερδέματα και οι τριβές, θα ασχοληθεί και με την ουσία. Το ποιους παίκτες θα κινηθεί να αποκτήσει. Σ'αυτό το σημείο προκύπτει ένα αισιόδοξο στοιχείο για τον ΠΑΟΚ: Όλοι συμφωνούν ότι η ομάδα του Ίγκορ Τούντορ έχει ανάγκη από παίκτες με εμπειρία και προσωπικότητα, ικανούς να τη σηκώνουν στις πλάτες τους όταν το σύνολο δεν είναι στη μέρα του. Μάλιστα, έχουν και ίδιες απόψεις για τις θέσεις στις οποίες ο Δικέφαλος χρειάζεται ενίσχυση: Επιτελικός μέσος και κεντρικός αμυντικός στην κορυφή της λίστας.

Το θέμα είναι αν, μεσούσης της περιόδου, μπορούν να βρεθούν ποδοσφαιριστές που να συνδυάζουν ικανότητα, προσωπικότητα και ετοιμότητα. Γιατί αν δεν έρθουν ενεργοί παίκτες στην Τούμπα κινδυνεύουν να έχουν την ίδια άδοξη πορεία με ποδοσφαιριστές, που αν και δεδομένα ποιοτικοί, δεν έδωσαν όσα μπορούσαν, όπως ο Νάτχο.

Την περασμένη εβδομάδα, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μικρομέτοχοι ζητούσαν με αγωνία από τον Ιάκωβο Αγγελίδη διαβεβαιώσεις ότι ο Δικέφαλος θα είναι έτοιμος φέτος να ανακοινώσει παίκτες αρχές και όχι τέλη Γενάρη. Ο Κύπριος πρόεδρος της ΠΑΕ υποσχέθηκε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό, χωρίς, όμως, να μπορέσει να εγγυηθεί την άμεση υλοποίηση μεταγραφών. Πώς θα μπορούσε να το κάνει, άλλωστε, όταν το παρελθόν έχει να επιδείξει μόνο αγώνα δρόμου τις τελευταίες μέρες του Γενάρη για να κλείσουν παίκτες;

Ας είμαστε ρεαλιστές, λοιπόν, και ας ρίξουμε το βάροςστο ποιόν και όχι τον χρόνο των μεταγραφών. «Ας έρθουν αργά, αρκεί να είναι παίκτες αξιόλογοι, ικανοί να κάνουν τη διαφορά». Αυτό πρέπει να έχει κατά νου ο απλός οπαδός του ΠΑΟΚ που βλέπει τα εκατομμύρια ευρώ (με μετατροπή από ρούβλια) να χορεύουν γύρω από την Τούμπα, όμως την αγαπημένη του ομάδα να μην μπορεί να κάνει το μεγάλο βήμα παραπάνω και να γυρίζει συνεχώς γύρω από το ίδιο σημείο.

Και φυσικά να το σκεφτεί καλά ο Σαββίδης γιατί του χρόνου τέτοιο καιρό θα λέει πάλι με θυμό στους συνεργάτες του «έβαλα 44-συν όσα βάλει μέσα στον επόμενο χρόνο-εκ. ευρώ και ομάδα δεν έκανα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ