OPINIONS

Ο ΠΑΟΚ βάζει απόψε το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι…

Ο ΠΑΟΚ βάζει απόψε το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι…

Ο Κώστας Πετρωτός εξηγεί γιατί ο ΠΑΟΚ θα έχει μόνο κέρδη από την αποψινή κόντρα με τη Σάλκε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος στις κρίσεις σου, ωστόσο, ζώντας από κοντά τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια και γνωρίζοντας το χαρακτήρα αυτής της ομάδας, θεωρώ ότι πολύ δύσκολα δεν θα δούμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο το βράδυ κόντρα στη Σάλκε.

Η ψυχολογία στα «ασπρόμαυρα» αποδυτήρια λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση του «Veltins Arena” είναι η πλέον ιδανική για κάθε ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει το στόχο του (παρουσία σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης), δεν κουβαλά άγχος και ψάχνει την υπέρβαση που αν δεν έρθει η ζωή θα συνεχιστεί με κανονικούς ρυθμούς και ο «Δικέφαλος» θα παραμείνει μέσα στους στόχους του.

Αν θέλαμε να συνοψίσουμε όλο το παραπάνω σε μία φράση θα λέγαμε «πάμε και ό,τι βγει». Και γνωρίζουμε ότι όσες φορές στο παρελθόν αυτό ήταν το μότο της ομάδας, ο ΠΑΟΚ έκανε θαύματα. Γιατί θαύμα ήταν η πρόκριση επί της Αρσεναλ το Σεπτέμβριο του 1997, έπος αυτό που πέτυχε ο «Δικέφαλος» στο «Σουκρού Σαράτσογλου» επί της Φενέρμπαχτσε πριν τρία χρόνια και έκπληξη πρώτου μεγέθους το, πιο φρέσκο στη μνήμη όλων, διπλό στο Λονδίνο επί της Τότεναμ το Δεκέμβριο του 2011.

Χωρίς διάθεση να υποδυθώ τον ειδικό και να συμβουλέψω τους παίκτες του ΠΑΟΚ πάνω σε ζητήματα τακτικής παιχνιδιού «μπλοκάρετε τον Ντράξλερ, προσέξτε τον Φαρφάν και τα μπακ που ανεβαίνουν, χτυπήστε στο αδύναμο κέντρο άμυνας», κάτι που γνωρίζει πολύ καλύτερα από όλους μας ο Στέφενς, θα σταθώ μόνο στο εξής:

Η Σάλκε, όπως και κάθε ομάδα της Μπουντσελίγκα, μπορεί να πιάσει ρυθμό δύο και τρία επίπεδα πάνω από κάθε ελληνική ομάδα. Γι’ αυτό, θα είναι κομβικής σημασίας για την εξέλιξη του αγώνα, το να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κοντρολάρει το ρυθμό. Και μάλλον αυτό θα επιδιώξει ο Στέφενς βάζοντας ένα επιπλέον χαφ σε σχέση με τη συνηθισμένη τακτική του.

Από το βράδυ θα γνωρίζει την καλή πλευρά του νομίσματος

Αφήνοντας στην άκρη για λίγες ώρες το αγωνιστικό σκέλος του ματς, θα επιχειρηματολογήσω πάνω στον τίτλο του άρθρου και στην άποψη πώς ό,τι κι αν γίνει απόψε ο ΠΑΟΚ θα έχει μόνο κέρδη.

Για να το κατανοήσουμε όλοι πλήρως, πρέπει να σκεφτούμε τι ακριβώς σημαίνει το ματς με τη Σάλκε για τον ΠΑΟΚ. Στην ουσία, ισοδυναμεί με το άνοιγμα της πόρτας του παραδείσου (χρυσοφόροι, από κάθε άποψη, όμιλοι του Champions League).

O “Δικέφαλος” έχει ραντεβού με το κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου από άποψη εγκαταστάσεων (το«Veltins Arena” μπορεί να δώσει στο Σαββίδη τρομερές ιδέες για τη βελτίωση της Τούμπας), οργάνωσης και κυρίως συμπεριφοράς φιλάθλων και ατμόσφαιρας.

Το τελευταίο είναι το πλέον σημαντικό γιατί έρχεται σε άμεση σύγκριση με την άδεια Τούμπα και τις ασχήμιες των λίγων ανεγκέφαλων πέρυσι το καλοκαίρι. Απόψε όλοι θα καταλάβουν τι μπορεί να χάνει ο ΠΑΟΚ από τέτοιες συμπεριφορές.

Θα γλυκαθούν βλέποντας το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ να τεντώνει και ακούγοντας τον ύμνο. Και θα γνωρίζουν ότι πλέον η ομάδα τους που βρίσκεται μία ανάσα (αν δεν το πετύχει φέτος, θα το κάνει του χρόνου ή του παραχρόνου) από το να γίνει μέρος αυτή της γιορτής θα θέλει και τους ίδιους να τη σπρώξει με το σωστό τρόπο.

Δεν χρειάζεται να γράψουμε τίποτα παραπάνω, απλά να απολαύσουμε αυτό που θα συμβεί απόψε και μπορεί να αλλάξει το ρου της ιστορίας του ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ