OPINIONS

Ο Μαντ, ο Τζακ και η άδεια Τούμπα

Ο Μαντ, ο Τζακ και η άδεια Τούμπα
Τούμπα INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός κάνει focus στην παρουσία του μεταμορφωμένου Μαντούρο, την έλευση του Ιάκωβου Αγγελίδη και τα πολλά άδεια καθίσματα στο φιλικό του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη.

«Εγώ κάνω προετοιμασία, δεν κάνω φιλικά για να κερδίζω τους αντιπάλους» δήλωσε ο Άγγελος Αναστασιάδης χθες στην Τούμπα, βάζοντας φρένο στην όποια συζήτηση για την επιλογή του να μην παρουσιάζει ένα σταθερό σχήμα, αλλά να συνεχίζει τις δοκιμές σχημάτων στα συνεχόμενα παιχνίδια που δίνει ο ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο.

Ο Έλληνας τεχνικός θεωρεί ότι από τη στιγμή που η ομάδα του έχει αποφύγει σοβαρά προβλήματα τραυματισμών, όλα κυλάνε μία χαρά. Απορροφά με αυτό τον τρόπο την ανησυχία του κόσμου για το αν ο «Δικέφαλος» θα είναι έτοιμος στις 21 Αυγούστου για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του στα πλέι οφ τουEuropaLeague.

Δεν εκπλήσσει κανένα αυτή η στάση του Αναστασιάδη. Γνωρίζουμε όλοι ότι ο 61χρονος τεχνικός είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει να παίρνει πάνω του την ευθύνη. Ότι υπηρετεί τα πιστεύω του χωρίς να κρύβεται πίσω από δικαιολογίες του τύπου «δεν μου έκαναν τις μεταγραφές που ζήτησα».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Βέβαια, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, περιμένει κάποια προσθήκη, προφανώς στην άμυνα, παίκτη που θα έχει κάνει προετοιμασία με την ομάδα του και θα μπορεί μέσα σε λίγες μέρες να μπολιαστεί με το υπόλοιπο ρόστερ.

Όπως και να ‘χει, πάντως, ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει την πρόκριση στους ομίλους τουEuropaLeague, στηριζόμενος στους παίκτες με τους οποίους δουλεύει εδώ και σχεδόν ένα μήνα ο προπονητής του.

Κομβικό ρόλο, ίσως τον πλέον σημαντικό, θα έχει ο παίκτης που θα κληθεί να παίξει το ρόλο του αμυντικού μέσου μπροστά από τους στόπερ. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει καλούς παίκτες στη συγκεκριμένη θέση, αλλά εκείνος που έχει την ποιότητα να δώσει το κάτι παραπάνω είναι ο Χέντβιχες Μαντούρο.

Όπως φάνηκε και χθες κόντρα στην Ξάνθη, ο Ολλανδός, που ο Αναστασιάδης «βάφτισε»… Μαντ στο Όστερμπεκ, μπορεί να κάνει μία μπαλιά 40, 50 μέτρων με απόλυτη ακρίβεια, έχει δείξει ότι έχει την παιδεία να παίζει κάθετο και όχι παράλληλο ποδόσφαιρο και ενίοτε σκοράρει. Το πρόβλημά του ήταν τα πολλά περιττά κιλά τα οποία, μετά από μία επίπονη προετοιμασία από την οποία απουσίασε ελάχιστες μέρες, τα έχει χάσει.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο υγιής Μαντούρο, λοιπόν, μπορεί να είναι ο παίκτης κλειδί για το νέο ΠΑΟΚ του Αναστασιάδη, που στην περίπτωση του 29χρονου μέσου επιχειρεί να κερδίσει το πρώτο μεγάλο στοίχημα της σεζόν.

Ο Αγγελίδης ήρθε με ξεκάθαρο ρόλο

Στις κερκίδες της Τούμπας βρέθηκε χθες και ο Ιάκωβος Αγγελίδης που από τις 14 Αυγούστου θα πάρει και επίσημα το χρίσμα του νέου προέδρου της ΠΑΕ. Ο Κύπριος δικηγόρος, σίγουρα, θα ρώτησε τους νέους συνεργάτες του για τα συνθήματα που περιστασιακά ακούστηκαν για τον Βρύζα, αλλά και τον Γκαρσία. Εξέφραζαν με τη γλώσσα της κερκίδας τα παράπονα του κόσμου για θέματα που αγγίζουν στη λειτουργία της διοίκησης και καλείται ο ίδιος από ‘δω και στο εξής να επιλύσει.

‘Άλλωστε, γι’ αυτό τον έφερε στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης. Η μεταγραφή του από τη Μακάμπι Τελ α Βιβ αποτελεί απόδειξη ότι ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου» κάνει πράξη αυτό που είχε δηλώσει στο φινάλε της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. «Πρέπει πρώτα να οργανωθούμε για να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πρωταθλητισμό».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι πρώτες πληροφορίες δεν μπορούν να οδηγήσουν σε συμπέρασμα για το πώς λειτουργεί και πώς σκέφτεται ο Αγγελίδης. Το σίγουρο είναι πώς μπαίνει στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ με το σωστό τρόπο. Ως πρόεδρος και τζένεραλ μάνατζερ που θα πάρει πάνω του όλη τη λειτουργία της ομάδας και δεν θα είναι απλά ένας… στρατηγικός σύμβουλος, όπως ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ που κινούσε τα νήματα, αλλά δεν εμφανιζόταν στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία νεφελώδης εικόνα στο πώς λαμβάνονταν οι αποφάσεις.

Τι θέλει ο ΠΑΟΚτσής για να πάει στο γήπεδο;

Πάμε και στο κεφάλαιο κόσμος. Απείχε χθες από την Τούμπα (περίπου 4000 οπαδοί έδωσαν το παρών στο πρώτο εντός έδρας ματς της σεζόν). Το ζητούμενο είναι γιατί το κάνει. Είναι μόνο απόρροια της απογοήτευσης από την περσινή, αποτυχημένη, πορεία; Αν είναι έτσι, τιμωρεί την ομάδα του αναδρομικά. Άλλοι φταίνε και άλλοι πληρώνουν.

Δεν πάει στο γήπεδο γιατί δεν έχουν γίνει μεγάλες μεταγραφές και δεν υπάρχει όραμα πρωταθλητισμού; Αποδείχθηκε πέρυσι πώς μεταγραφές χωρίς να υπάρχει μία σωστή βάση στην ομάδα για να «κουμπώσουν», μάλλον ισοδυναμούν με «χρήματα σε τρύπια λεκάνη» που λέει και ο Ιβάν.

Δεν αρκείται στο να βλέπει νέα παιδιά, παίκτες βγαλμένους από τα σπλάχνα της, στην ομάδα; Μα εκείνος δεν είναι που υπερηφανεύεται για τις Ακαδημίες του συλλόγου του και αναπολεί το μεγάλο ΠΑΟΚ της δεκαετίας του ’70 που στηρίχθηκε στο παιδομάζωμα στη Βόρεια Ελλάδα;

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τι θέλει, λοιπόν, από την ομάδα του για να πάει στο γήπεδο;

Φυσικά, φέρει μεγάλη ευθύνη ο Σαββίδης που δεν του έχει εξηγήσει το πλάνο πάνω στο οποίο έχει αποφασίσει να χτίσει τον ΠΑΟΚ από ‘δω και στο εξής, αλλά, ταπεινή μου άποψη είναι πως, ήρθε η ώρα ο ΠΑΟΚτσής να κάνει τη δική του αυτοκριτική. Να τα βάλει κάτω, να δει τι του πρόσφερε ο Σαββίδης (σιγουριά σε μία περίοδο ανασφάλειας για την πλειοψηφία των ομάδων) και να αναρωτηθεί τι πρέπει να κάνει ο ίδιος από την πλευρά του για να ωθήσει το μεγαλομέτοχο της ομάδας του να δώσει περισσότερα.

Σίγουρα αυτό δεν είναι η αποχή από το γήπεδο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ