OPINIONS

Ο Δώνης "ανοίγει" την εποχή Βρύζα

Ο Δώνης "ανοίγει" την εποχή Βρύζα
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει τη νέα σελίδα που γυρίζει στο βιβλίο ιστορίας του ΠΑΟΚ και φέρει την υπογραφή του προέδρου της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι-με εξαίρεση την περίπτωση του Άγγελου Αναστασιάδη που είναι πάντα ξεχωριστή στην κοινωνία του ΠΑΟΚ-ο Γιώργος Δώνης είναι τη δεδομένη στιγμή ο Έλληνας τεχνικός που δικαιούται να πάρει την ευκαιρία του στον πολύ απαιτητικό πάγκο του "Δικεφάλου".

Ανέβηκε σκαλί-σκαλί τις επαγγελματικές κατηγορίες, έδειξε χαρακτήρα νικητή και ιδιαίτερες ικανότητες στη Λάρισα (με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας) και τον Ατρόμητο (συμμετοχή σε δύο σερί τελικούς), ενώ είχε και ένα πολύ διδακτικό, όπως προκύπτει από τις δικές του δηλώσεις, πέρασμα από μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ και μάλιστα σε εποχή παχιών αγελάδων και άρα υψηλών απαιτήσεων.

Σε ηλικία 43 ετών, ο Δώνης μοιάζει να έρχεται στον ΠΑΟΚ στο καλύτερο χρονικά σημείο της καριέρας του, συνεργαζόμενος μάλιστα με ένα πρόεδρο που από την πρώτη στιγμή (δίνοντάς του το δικαίωμα να φέρει τέσσερις συνολικά συνεργάτες από το Περιστέρι στην Τούμπα) δείχνει διάθεση να τον στηρίξει απόλυτα. Η επιλογή ΠΑΟΚ από την πλευρά του Μακεδόνα τεχνικού μοιάζει να είναι απόλυτα ώριμη κι αυτό εκφράστηκε και μέσα από τις τοποθετήσεις του κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του.

Απέφυγε τα μεγάλα λόγια, αλλά παράλληλα έβγαλε δυναμισμό, ενώ δεν θέλησε-και αυτό πρέπει να του πιστωθεί ως θετικό στοιχείο-να στοχεύσει στο θυμικό του κόσμου του ΠΑΟΚ και απέφυγε να μιλήσει για τα παιδικά χρόνια του, όταν ο πατέρας του τον πήγαινε στην Τούμπα για να παρακολουθήσει παιχνίδια του ΠΑΟΚ εκείνης της εποχής. Μάλιστα, θα έλεγα ότι εμφανίστηκε και ιδιαίτερα "διαβασμένος" ακολουθώντας την πετυχημένη στρατηγική Σάντος με δηλώσεις τύπου "τους στόχους θα τους δούμε από παιχνίδι σε παιχνίδι".

Θα αναρωτηθεί κανείς: Αν όλα μοιάζουν τόσο ιδανικά, τότε η επιτυχία δεν είναι δεδομένη για τον Δώνη; Στο ποδόσφαιρο και ειδικά στον ΠΑΟΚ δεδομένο δεν είναι τίποτα. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα θα έρθουν τα αποτελέσματα. Για να γίνω πιο ακριβής, η πρώτη μεγάλη δοκιμασία για τον Γιώργο Δώνη είναι να διατηρήσει το κεκτημένο της παρουσίας της ομάδας σε όμιλο του Europa League. Αν το καταφέρει κερδίζει το χρόνο για να περάσει ακόμη περισσότερα από τα στοιχεία που θέλει στην ομάδα.

Όπως σημείωσα και πιο πάνω, το μεγάλο όπλο του 43χρονου τεχνικού είναι το γεγονός πώς ο Ζήσης Βρύζας θα τον στηρίξει απόλυτα, αφού αποτελεί προσωπική επιλογή του. Σε αντίθεση με τον Λάσλο Μπόλονι, για τον οποίο ο πρόεδρος της ΠΑΕ είχε διαμορφωμένη αρνητική άποψη από τον περασμένο χειμώνα ήδη και αυτό μεταφραζόταν σε έλλειψη χημείας μεταξύ τους, ο Δώνης είναι η... προέκταση του Βρύζα στο γήπεδο, σε μία εποχή που πλέον ο ίδιος καθορίζει την πολιτική της ΠΑΕ σε όλα τα επίπεδα. Μπορεί και στο παρελθόν να είχε πάρει σημαντικές αποφάσεις, όμως, πάντοτε υπήρχε η επιρροή Ζαγοράκη που είχε τον τελικό λόγο.

Και με δεδομένο ότι ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ ξαφνικά, μεσούσης της περιόδου, ο Βρύζας από αυτό το καλοκαίρι θα αρχίσει να βάζει πραγματικά τη σφραγίδα του στον ΠΑΟΚ. Το αν καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα με το Δώνη, εξαρτάται και από τις αποφάσεις και κινήσεις σε οικονομικό επίπεδο.

Εκτός κι αν ο Σαββίδης ολοκληρώσει το μπάσιμό του στην ΠΑΕ, οπότε πολύ γρήγορα ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει, όχι σελίδα, αλλά πλέον ολόκληρο κεφάλαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ