OPINIONS

Mission possible

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΠΑΟΚ - ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ / EUROPA LEAGUE / PAOK - SLOVAN LIBEREC (ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
ΠΑΟΚ, πανηγυρικό, Πέλκας, Αθανασιάδης EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την πρόκριση του ΠΑΟΚ στους «32» του Europa League, το καυτό θέμα Τζαβέλλα που άγγιξε μέχρι και τον προπονητή της Σλόβαν και τη μεγάλη ευκαιρία που έχουν μπροστά τους ο Ίβιτς και οι παίκτες του.

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε πόσο σημαντική ήταν για όλο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ η νίκη επί της Σλόβαν και κυρίως η πρόκριση στη φάση των «32» του Europa League. Μετά από τα αλλεπάλληλα χαστούκια εντός συνόρων, το να επιστρέψει μετά από τρία χρόνια σε διαδικασία ευρωπαϊκών αγώνων την Άνοιξη, αποτελεί για τον Δικέφαλο βάλσαμο και κάνει τους πάντες στην ομάδα να νιώθουν ότι έχουν πετύχει σε έναν από τους τρεις φετινούς στόχους της.

Ό,τι κι αν γίνει από εδώ και στο εξής, στο κομμάτι της Ευρώπης ο ΠΑΟΚ θα βάλει ένα «+» στον έλεγχό του στο τέλος της σεζόν.

Θα μπορούσε κανείς να σταθεί πολύ στο «μάντρωμα» στο ξενοδοχείο επί τέσσερις μέρες και να αναδείξει την ευεργετική επίδραση που είχε στους παίκτες του Δικεφάλου. Και σε επίπεδο συγκέντρωσης, αλλά και σ’ αυτό των δυνάμεων οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ήταν πολύ πιο πάνω από τα στάνταρ των τελευταίων αγώνων τους.

Προφανώς το αυστηρό ωράριο που έπρεπε να ακολουθήσουν τους βοήθησε να εμφανιστούν πιο φρέσκοι, ενώ πίσω από αυτό υπάρχει και ένα… μήνυμα-παράπονο για την εξωγηπεδική ζωή τους (θυμηθείτε κι όσα είχε πει για την… ξελογιάστρα νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης ο Ιβάν Σαββίδης στην πρώτη ομιλία του στο δ.σ. της ΠΑΕ ως πρόεδρος).

Οι καλοί παίζουν με ξενοδοχείο ή χωρίς

Πάντως, και με ξενοδοχείο στην καθημερινότητά τους, οι παίκτες που σήκωσαν στην πλάτη τους την ομάδα είναι αυτοί που το κάνουν πάντα. Ο Ροντρίγκες και ο Μάτος, οι δύο κορυφαίοι του Δικεφάλου χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι δυο τους έδωσαν δύναμη πυρός στα άκρα του ΠΑΟΚ (τη μεγάλη φετινή δύναμή του) και σμπαράλιασαν κάθε αμυντικό πλάνο του Τρπισόφκσι. Είχαν ως άξιους συμπαραστάτες τον Κλάους (με ενέργεια και διάθεση μετά από καιρό) και τον Πέλκα (ακόμη και με τις πολλές βιαστικές ενέργειες που είναι πολύ πιο χρήσιμος από τον Σάχοβ ως επιτελικός μέσος ή κρυφός επιθετικός και φυσικά διαθέτει και το γκολ).

Κάπως έτσι έφτασε ο ΠΑΟΚ στο 2-0 και με τη βοήθεια της Φιορεντίνα που έδειξε ότι ήθελε την πρωτιά και όχι απλά την πρόκριση, προχωρά στους «32» του Europa League.

Πρόκριση που βοηθά και στα αποδυτήρια

Ωστόσο, τα οφέλη από την πρόκριση είναι πολύ περισσότερα από το ότι ο ΠΑΟΚ θα παίζει και του χρόνου στην Ευρώπη. Αγγίζουν και τα αποδυτήρια της ομάδας τα οποία σχεδόν όλοι όσοι μίλησαν τα ανέφεραν στις δηλώσεις τους έμμεσα (Σαββίδης και Πέλκας) ή άμεσα (Ίβιτς και Αθανασιάδης).

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε ότι «τώρα τα αποδυτήρια είναι καλά» και στις διευκρινίσεις που του ζητήθηκαν άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι συνδέει αυτή τη δήλωση με την απουσία του Τζαβέλλα από την ομάδα, ενώ ο Κλάους τόνισε ότι η ενότητα έλειπε από την ομάδα. Μέχρι και ο Γίντριχ Τρπισόφσκι, ο προπονητής της Σλόβαν, αναφέρθηκε στον Τζαβέλλα και εξέφρασε την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να προχωρήσει κι άλλο στην Ευρώπη, αφού πλέον χωρίς τον διεθνή αμυντικό παίζει καλύτερα και δέχεται λιγότερα γκολ.

Ξάφνιασε η τοποθέτηση, φούντωσε τη συζήτηση γύρω από το θέμα Τζαβέλλα, αλλά από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, θα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα: Αν το πρόβλημα εστιαζόταν στον Τζαβέλλα (ο οποίος προφανώς έκανε ό,τι έκανε με τις ευλογίες της διοίκησης και των επικεφαλής της ομάδας), τώρα που έφυγε πρέπει όλοι όσοι μιλούν για καλά αποδυτήρια, από εδώ και πέρα να παρουσιάσουν ένα πιο σοβαρό και σταθερό στις καλές εμφανίσεις ΠΑΟΚ. Κι αυτό θα πρέπει να φανεί από την Κυριακή κιόλας που ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει τον Πλατανιά.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ