OPINIONS

Κύπελλο, Ζαγοράκης στο μυαλό του Ιβάν

Κύπελλο, Ζαγοράκης στο μυαλό του Ιβάν
savvidis INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός αποκαλύπτει τις σκέψεις του Σαββίδη για το άμεσο μέλλον του ΠΑΟΚ που συνδυάζεται με δύο σημαντικά “θέλω”: Την κατάκτηση του Κυπέλλου και την επιστροφή του πρώην προέδρου στην ομάδα

Χάρηκε τη νίκη επί του Λεβαδειακού περισσότερο απ' όσο θα χαιρόταν μία επικράτηση σε ένα απλό ματς πρωταθλήματος ο Ιβάν Σαββίδης. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν κρύβει την μεγάλη επιθυμία του να κλείσει την πρώτη σεζόν του στο σύλλογο έχοντας βάλει την πρώτη κούπα στην τροπαιοθήκη του.

Για τον ομογενή επιχειρηματία, αυτό θα είναι το σημαντικότερο πειστήριο της νέας εποχής που έχει ξημερώσει με την έλευση του στον ΠΑΟΚ. Θα πείσει οπαδούς και αντιπάλους ότι ήρθε η ώρα ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει μεγάλα πράγματα και να ξεφύγει από την κατάσταση... αναμονής που βρισκόταν όλα τα τελευταία χρόνια.

“Θέλουμε το Κύπελλο και πρέπει να δώσετε τον καλύτερό εαυτό σας” είπε στους παίκτες πριν την έναρξη του αγώνα και ανεξάρτητα από το... σπρώξιμο που πρόσφερε ο πρώτος βοηθός Ακρίβος στη φάση του 1-0, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα από τα πιο ώριμα παιχνίδια του κόντρα στο Λεβαδειακό.

Ένα παιχνίδι, με τα επίπεδα συγκέντρωσης των παικτών του να φθάνουν πολύ ψηλά και να εκμηδενίζονται τα αβίαστα λάθη προηγούμενων αγώνων. Το μηδέν παθητικό είναι ενδεχομένως και μεγαλύτερη προίκα από τα δύο γκολ εν όψει της ρεβάνς της Λιβαδειάς που αυτός ο ΠΑΟΚ, όπως τον είδαμε χθες, δείχνει ότι γνωρίζει πώς να τη διαχειριστεί.

Το κομμάτι Ζαγοράκης που θέλει ο Ιβάν

Δεν είναι, όμως, μόνο το Κύπελλο που απασχολεί τον Σαββίδη. Στο μυαλό του στριφογυρίζει συχνά και το όνομα Ζαγοράκης. Οι σκέψεις έχουν γίνει όλο και πιο έντονα τελευταία, βλέποντας την εικόνα της μισογεμάτης (καλύτερα να τη χαρακτηρίζουμε μισοάδεια στο μυαλό του Ιβάν) Τούμπας.

Ο Σαββίδης τρέφει αδυναμία στον Ζαγοράκη από την εποχή που ήταν αρχηγός της Εθνικής στοEURO 2004και αυτό είναι γνωστό. “Δεν θα αφήσω να δημιουργηθούν κηλίδες γύρω από το όνομά του” είχε πει στην πρώτη μεγάλη συνέντευξή Τύπου που είχε παραθέσει ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Και λίγους μήνες αργότερα του πρόσφερε απλόχερα κάλυψη στο θέμα του ανοίγματος των 320.000 ευρώ, τα οποία, με δική του έγκριση αναγνωρίστηκαν ως αναδρομική αμοιβή για τις υπηρεσίες του στην ομάδα.

Κέρδισε δίκαια την αποθέωση

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ πιστεύει ότι ο Ζαγοράκης είναι ένα βασικό κομμάτι που λείπει από το παζλ του νέου ΠΑΟΚ. Και λόγω των ποδοσφαιρικών γνώσεών του και λόγω του ότι έχει το δικό του ρεύμα σε μερίδα του κόσμου του ΠΑΟΚ. Η σκέψη του να τον φέρει πίσω στην Τούμπα έχει ωριμάσει τελευταία και δεν την κρύβει σε συζητήσεις με στενούς συνεργάτες του. Από εκεί ωθείται και κάνει συνεχή ραντεβού με τον ίδιος τον Ζαγοράκη τελευταία.

Ο “Τέο”, όπως λένε, άνθρωποι που κινούνται στο στενό κύκλο του, έχει πάντα στο μυαλό του να “καθαρίσει” με την ιστορία της ποινικής δίωξης που εκτιμά ότι δεν θα του δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά, κακά τα ψέματα, το ηθικό κομμάτι τον απασχολεί. Θέλει να αποκατασταθεί πλήρως στα μάτια του απλού κόσμου, αν και όπως λένε από το περιβάλλον του του “όσοι γνωρίζουν καλά τα του ΠΑΟΚ, γνωρίζουν ότι όλες οι κινήσεις του Ζαγοράκη ήταν προς όφελος του συλλόγου και όχι δικό του προσωπικό”.

Ζήτησε το Κύπελλο από τους παίκτες ο Σαββίδης

Αυτός είναι ο προβληματισμός που μέχρι σήμερα δεν τον έχει αφήσει να σκεφτεί σε βάθος την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ. Σίγουρα, όμως η παρουσία του σε έναν ΠΑΟΚ με ένα ισχυρό οικονομικό παράγοντα στην ηγεσία δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη για τον Ζαγοράκη που επί θητείας του είχε όλα τα όπλα, όχι όμως το πλέον σημαντικό, την ύπαρξη ενός μεγαλοεπενδυτή για να κυνηγήσει η ομάδα την κορυφή.

Θέλει να ενώσει πάλι Ζαγοράκη-Βρύζα

Με βάση το σκεπτικό του Σαββίδη, ο στόχος του είναι να έχει πάλι στην ομάδα, μαζί, τον Θόδωρο Ζαγοράκη και τον Ζήση Βρύζα. Άλλωστε, τέτοιου είδους εισηγήσεις έχει δεχθεί από ανθρώπους που εμπιστεύεται πολύ όπως ο Γιώργος Λυσσαρίδης. Και, όπως όλοι έχουν καταλάβει στο μικρό διάστημα που είναι ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ, όταν ο 53χρονος επιχειρηματίας βάζει κάτι στο μυαλό του κινεί γη και ουρανό για να το πετύχει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ