OPINIONS

Η υπερβολή του ΠΑΟΚτσή στο Στοχ-αστρο

Η υπερβολή του ΠΑΟΚτσή στο Στοχ-αστρο
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός αφήνει κατά μέρους την αποδεδειγμένη ικανότητα του ΠΑΟΚ να παίρνει αποτελέσματα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του και στέκεται στην πολύ διδακτική ιστορία του Σλοβάκου μεσοεπιθετικού, Μίροσλαβ Στοχ.

Αν θέλουμε να σχολιάσουμε κάτι για το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Αλκμααρ στην Ολλανδία θα πρέπει να επαναλάβουμε πράγματα χιλιογραμμένα. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με μέταλλο και χαρακτήρα στην Ευρώπη και ο Σαλπιγγίδης, ποδοσφαιριστής φτιαγμένος για τα μεγάλα ματς.

Ο άνθρωπος των μεγάλων γκολ του ΠΑΟΚ που, όμως, κάποιοι, εξακολουθούν να τον αντιμετωπίζουν σαν 20χρονο που τώρα ξεκινά την καριέρα του και δεν έχει δώσει σαφές δείγμα γραφής, γι' αυτό είναι μόνιμα υπό κρίση. Ξεχνούν τι έχει πετύχει στον ΠΑΟΚ και την Εθνική.

Είναι κι αυτό ένα κομμάτι της υπερβολής που είναι μέσα στο DNA του Έλληνα και ιδιαίτερα του ΠΑΟΚτσή.

Από τη φύση του έντονα συναισθηματικός ο οπαδός του ΠΑΟΚ, ενθουσιάζεται, αλλά και απογοητεύεται εύκολα. Το ζούμε συχνά, τελευταία το βιώνουμε πολύ έντονα στην περίπτωση Στοχ. Δεν πέρασαν πολλές εβδομάδες από την περίοδο που, όχι λίγοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, έβγαιναν δημόσια και προέτρεπαν τον Ιβάν Σαββίδη να... σκάσει από τώρα τα 5 εκ. ευρώ της ρήτρας στη Φενέρμπαχτσε και να αγοράσει από τώρα “το Σλοβάκο την παικτάρα που όμοιός του δεν έχει ξαναπεράσει από την Τούμπας”. Κι ας έχει ο ΠΑΟΚ την χρονική άνεση να το σκεφτεί μέχρι τα τέλη Μαΐου. Οι... ξύπνιοι ήθελαν εδώ και τώρα. Φυσικά, είναι οι ίδιοι που αν τυχόν το έκανε αυτό ο Σαββίδης θα έβγαιναν από χθες το βράδυ και θα έλεγαν “πω, πω, δώσαμε 5 εκ. ευρώ γι' αυτόν τον ανύπαρκτο;”. Η υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο.

Ο Στοχ, σίγουρα, δεν ξέχασε τη μπάλα που ξέρει έτσι ξαφνικά, επειδή η απόδοσή του έπεσε κατακόρυφα. Πειστική απάντηση δεν έχω να σας δώσω γιατί συμβαίνει αυτό, φαντάζομαι ούτε ο Χουμπ Στέφενς που επιμένει να τον έχει βασικό και αναντικατάστατο. Ίσως να είναι επηρεασμένος από το γεγονός ότι. ενώ δεν έπαιζε, του ήρθαν μαζεμένοι αγώνες και “μπούκωσε”. Πιθανόν να μην έχει προσαρμοστεί ακόμη σ' αυτή την τρέλα που υπάρχει γύρω από το όνομά του και τις υψηλότατες απαιτήσεις που έχουν από αυτόν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Μπορεί να έχει πρόβλημα με το στενό, και ενίοτε σκληρό, μαρκάρισμα των αντιπάλων από την ώρα που άρχισε να ξεχωρίζει. Ενδεχομένως να είναι κάτι προσωπικό. Δεν το ξέρω. Αυτό που σίγουρα γνωρίζω είναι πώς δεν πρέπει να γίνεται η οποιαδήποτε κριτική απέναντί του, θετική ή αρνητική, με υπερβολές. Μόνο κακό κάνει και στον ίδιο και στον ΠΑΟΚ. Ας δείξουμε όλοι υπομονή καις αφήσουμε να περάσει ένα μεγάλο δείγμα αγώνων για να σκιαγραφήσουμε εν τέλει το προφίλ του Μίροσλαβ Στοχ και κυρίως την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του. Μην ξεχνάμε ότι είναι 24 χρονών και τέτοιου είδους αντιδράσεις δεν τον βοηθάνε.

Αν θέλει κανείς πραγματικά να κάνει καλό στο Σλοβάκο ας του πει ότι ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές στην ιστορία του ΠΑΟΚ, ο Αγγελος Αναστασιάδης δήλωσε πρόσφατα πώς μέσα στο γήπεδο δεν τρέχει, περπατάει. Έτσι, θα διαπιστώσουμε αν ο εγωισμός του θίγεται και θα θελήσει να “απαντήσει” μέσα στο γήπεδο, όπως κάνουν οι πραγματικά μεγάλοι παίκτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ