OPINIONS

Για όλα φταίει το βίντεο

Για όλα φταίει το βίντεο
Κουτσιανικούλης INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός γράφει για την παράδοση που αρχίζει και χτίζει ο ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού και την αγωνιστική "Ανάσταση" του Βασίλη Κουτσιανικούλη.

Έχει αρχίσει να του παίρνει για τα καλά τον αέρα του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ. Παίρνει αποτελέσματα στο "Καραϊσκάκης", τον κερδίζει στην Τούμπα. Αρχίζει να δημιουργεί παράδοση, θυμίζοντας κάτι από τις δεκαετίες του '70 και του '80.

Κι όμως αυτός ο ΠΑΟΚ είναι 24 βαθμούς πίσω από τον επίδοξο, "ερυθρόλευκο" Πρωταθλητή...

Ίσως να μην είναι του παρόντος, αφού για τον ΠΑΟΚ προέχει η ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, όμως, όταν βλέπεις τις δύο ομάδες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, δεν μπορεί παρά να σκέφτεσαι πόσο μεγάλη ευκαιρία ήταν φέτος για τον "Δικέφαλο", μ' αυτό το ρόστερ που διαθέτει, να χτυπήσει στα ίσια τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Και μη μου πείτε ότι ο ΠΑΟΚ δεν διαθέτει παίκτες που θα ήθελαν να έχουν στη σύνθεσή τους οι "ερυθρόλευκοι" ή ακόμη και ο Παναθηναϊκός που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Κοντρέρας, Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, ακόμη και ο Σαλπιγγίδης και ο Κρέσιτς που χθες δεν φάνηκαν ιδιαίτερα στο παιχνίδι, θα μπορούσαν να είναι βασικοί σε οποιαδήποτε από τις δύο προαναφερόμενες ομάδες.

Το γιατί ο ΠΑΟΚ έμεινε τόσο μακριά από την κορυφή, βρίσκει απάντηση στην έλλειψη διάρκειας στην απόδοση των παικτών. Ο ΠΑΟΚ είναι καλός στο να παίζει σε ένα ματς τον Ολυμπιακό, την Ντιναμό, τον Άγιαξ και την Φενέρμπαχτσε, όμως είχε μεγάλο πρόβλημα στα συνεχόμενα ματς και ειδικά στα παιχνίδια με μικρομεσαίες ομάδες έχανε βαθμούς από τον Ατρόμητο και την Καβάλα στην έδρα του.

Και αυτό εν μέρει είναι λογικό, αφού δεν έχει βρεθεί η ελληνική ομάδα που θα διακριθεί σε τρεις διοργανώσεις ταυτόχρονα, όπως ήθελε να κάνει φέτος ο ΠΑΟΚ. Στα παραπάνω, συμπληρώστε την απειρία των προπονητών που διαχειρίστηκαν το ρόστερ (Δερμιτζάκης, Χάβος), αλλά και ως ένα σημείο την διαιτησία που του στέρησε βαθμούς και έχετε το γιατί ο ΠΑΟΚ έμεινε 24 βαθμούς πίσω από τους "ερυθρόλευκους".

Η έκπληξη από τον Κωνσταντινέα

Πάμε πίσω στο ντέρμπι. Ναι, ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός στο πρώτο ημίχρονο, ειδικά στο λεπτό στο οποίο ήρθε η ισοφάριση με τον Κουτσιανικούλη, αφού προηγουμένως είχε γλιτώσει από του Χάρου τα δόντια και το 0-2. Από την άλλη, όμως, ήταν και μία ομάδα με προσωπικότητα. Που όταν ανασυντάχθηκε στο β΄ μέρος εκμεταλλεύτηκε το δικό της καλό διάστημα για να πάρει τη νίκη. Θα μου πείτε, χρειάστηκε ένα πέναλτι για να κατακτηθούν οι τρεις βαθμοί από τους γηπεδούχους. Δεν χωρά αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη φάση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να φθάσουν οι γηπεδούχοι στο θρίαμβο.

Προσωπικά πιστεύω-κάθε αντίλογος δεκτός-ότι αυτό το πέναλτι δεν θα δινόταν αν τον Κωνσταντινέα δεν τον στοίχειωνε η ατάκα του "πάμε παικταρά μου" που είχε καταγραφεί σε βίντεο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή. Ο Μεσσήνιος ρέφερι ήθελε να δείξει ότι δεν τρέφει κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια στην ομάδα του Πειραιά και, ακόμη και στα ουκ ολίγα λάθη που έκανε, φανέρωσε την πρόθεση να μην γυρίσει την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων, όπως έκαναν αρκετοί συνάδελφοί του στο παρελθόν. Έδειξε, λοιπόν, χωρίς δεύτερη σκέψη, το σημείο του πέναλτι, από το οποίο βρήκε την ευκαιρία ο Βιτόλο να κάνει το 2-1.

Κέρδος και ο "Κούτσια"

Η επικράτηση επί του Ολυμπιακού έδωσε στον ΠΑΟΚ βαθιά βαθμολογική ανάσα (φέρνοντάς τον τέταρτο στη κατάταξη) και τόνωσε την ψυχολογία του λίγες μέρες πριν τον καθοριστικό ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Παράλληλα, όμως του απέφερε ένα ακόμη κέρδος. Αυτό ακούει στο όνομα Βασίλης Κουτσιανικούλης, ο οποίος, χθες, πιστοποίησε αυτό που είχε διαφανεί πολύ έντονα τις τελευταίες εβδομάδες. Ότι έχει βρει τα πατήματά του, και πλέον έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό έχει αρχίσει να συμβαίνει τώρα που παίρνει διαδοχικά χρόνο συμμετοχής. Προφανώς είχαν γίνει και λάθη στη διαχείρισή του από τους εκάστοτε προπονητές του ΠΑΟΚ.

Αν ο "Κούτσια" συνεχίσει έτσι, ο Χάβος θα πιστωθεί ότι επί των ημερών του αυτή η επένδυση έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Χθες, πάντως, προσωπική άποψη εκφράζοντας, θα μπορούσε να τον είχε αφήσει στον αγώνα μέχρι το τέλος. Μαζί με τον Βιεϊρίνια θα μπορούσαν να είχαν δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ