OPINIONS

Δύο γκολ, δύο χαρές, δύο σκοτούρες για ΠΑΟΚ

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ - ΠΑΟΚ / 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ - ΠΑΟΚ / 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ MOTIONTEAM

Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει τα συν και τα πλην του ΠΑΟΚ από την "καθαρή", αλλά με απώλειες νίκη του ΠΑΟΚ επί των Σάμροκ Ρόβερς

Το σκοπό του τον πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο χθεσινό παιχνίδι με τους Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα. Πήρες τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς με μία νίκη που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε εύκολη, ούτε δύσκολη.

Σίγουρα, όμως, μπορούμε να της προσδώσουμε τον όρο πύρρεια, καθώς έφυγαν από το παιχνίδι τραυματίες από τον αγώνα ο Λίνο και ο Αθανασιάδης. Αυτή ήταν η μία από τις δύο σκοτούρες που δημιούργησε στον Μπόλονι το παιχνίδι κόντρα στους Ιρλανδούς. Η άλλη ήταν ο τρόπος που ήρθε η-προσωρινή ευτυχώς-ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους.

Υπήρχαν, όμως και δύο χαρές. Ας τα αναλύσουμε ένα-ένα αρχίζοντας από το κεφάλαιο των τραυματισμών...

Ο Κλάους χτύπησε, ο Λίνο γιατί;

Η μεγάλη πληγή του ΠΑΟΚ φέτος είναι αν μη τι άλλο οι συνεχόμενοι τραυματισμοί. Και αν ορισμένοι όπως του Αθανασιάδη στο ματς με τους Ρόβερς ήρθαν από χτυπήματα πάνω στη φάση (το τάκλιν του Στίβενς είναι πολύ σκληρό), κάποιοι άλλοι, μυικοί, όπως του Λίνο φανερώνουν κάποιο λάθος στις προπονήσεις. Η πληροφόρηση που αρχικά δινόταν έκανε λόγο για τράβηγμα, δεν αποκλείεται όμως ο Βραζιλιάνος να έχει υποστεί θλάση. Μία ακόμη στον φετινό ΠΑΟΚ. Το έντονα "γιατί" ζητούν πλέον άμεσες απαντήσεις

Το βαρόμετρο Βιεϊρίνια

Άλλη μία οβίδα, άλλο ένα γκολ από τον Πορτογάλο. Έχουμε κουραστεί να το γράφουμε, αλλά είναι ο μοναδικός όρος για να περιγράψει κανείς την αξία της παρουσίας του στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός είναι το βαρόμετρο του "Δικεφάλου". Ο παίκτης που με μία ενέργειά του μπορεί να αλλάξει το ρου του αγώνα. Όπως για παράδειγμα έκανε κόντρα στους Σάμροκ Ρόβερς. Σε ένα χρονικό σημείο που η ομάδα του έμοιαζε σαστισμένη από την ισοφάριση του Σέπαρντ και μπλοκαρισμένη από τους νέους τραυματισμούς, έδωσε τη λύση. Ο ίδιος, όμως, δεν πρέπει να αρκείται σε ξεσπάσματα. Αδικεί τον εαυτό του με αυτόν τον τρόπο. Αν θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο το ταλέντο του θα πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του σε υψηλά επίπεδα.

Ο Ρουμάνος Φωτάκης

Πάνω που λέγαμε ποιος θα καλύψει το κενό του Γιώργου Φωτάκη, ήρθε ο Κοστίν Λάζαρ να δώσει την απάντηση. Όχι, βέβαια, ότι ο Ρουμάνος έχει πανομοιότυπα χαρακτηριστικά με τον Έλληνα μέσο, αλλά χθες έδειξε ότι διαθέτει το πιο σημαντικό προσόν του, το μακρινό σουτ. Αυτό που έλειψε την περασμένη Κυριακή από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, όταν ο Μεσσήνιος αποχώρησε τραυματίας.

Ανεπίδεκτος μαθήσεως

Η νίκη του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σαν κάλυμμα για καλύψει την πιο σοβαρή αδυναμία στην αμυντική λειτουργία του, την αναποτελεσματικότητα στην αεράμυνα. Αυτή την φορά δεν θα μιλήσουμε για την έλλειψη παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Μάρκος Αντόνιο. Δεν χρειάζεται να διαθέτεις θηριώδη κεντρικό αμυντικό για να αντιμετωπίσεις ένα ποδοσφαιριστή με ύψος 1.81μ. όπως είναι ο Σέπαρντ που πέτυχε το τέρμα των Ιρλανδών. Μάλλον θα πρέπει να σταθούμε σε ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να λυθεί μέσα από τη δουλειά στις προπονήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ