OPINIONS

Ας ανησυχούμε γι'αυτούς που θα έρθουν

Ας ανησυχούμε γι'αυτούς που θα έρθουν
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Πετρωτός δικαιολογεί τον προβληματισμό του κόσμου του ΠΑΟΚ για την ομάδα του, διαφωνεί, ωστόσο, για την "τρέλα" με την οποία αντιμετωπίζονται οι παίκτες που αποχωρούν.

Προφανώς και δεν είναι καλό για μία ομάδα να στέλνει δανεικό έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο πριν ένα χρόνο απέκτησε δίνοντας 700.000 ευρώ και 30% μεταπώλησης στον σύλλογο που ανήκε. Ούτε αρνείται κανείς πώς δεν αποτελεί αρνητική εξέλιξη το να χάνει ένα βασικό γρανάζι της μηχανής της την περσινή σεζόν, από το οποίο πήρε 11 γκολ και 9 ασίστ και προέρχεται από ομάδα πρώτης γραμμής όπως η Φενέρμπαχτσε.

Πολύ γκρίνια για έναν ΠΑΟΚ μέτριο

Ωστόσο, αποτελεί υπερβολή το να υπάρχει αυτή η υστερία που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στον ΠΑΟΚ επειδή... αποχαιρέτησαν Λούκας και Στοχ, αφού επί της ουσίας δεν μπόρεσαν να πάνε τον σύλλογο ψηλότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός κι αν ο ΠΑΟΚ βολεύεται με μία πρόκριση επί του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κυπέλλου και την παρουσία σε ένα τελικό από τον οποίο βγήκε στραπατσαρισμένος.

Ο Ισπανός και ο Σλοβάκος, μαζί με τον Νάτχο και τον Λίνο που η παραμονή τους είναι ακόμη υπό συζήτηση, είναι οι πιο ηχηρές περιπτώσεις από τους 12 (που μπορεί να γίνουν και 13 με τον Χακόμπο και ίσως και μερικούς ακόμη) που θα μετρά μείον ο ΠΑΟΚ λίγο πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Την ίδια ώρα έχει έρθει μόνο ο Γκολάσα και υπάρχει συμφωνία με τον Ρατς που ακόμη δεν έχει πάρει επίσημη μορφή με υπογραφή συμβολαίων.

Προβληματισμός για τη νέα ομάδα

Το... σκορ μοιάζει με συντριβή αν κανείς σταθεί μόνο στα νούμερα, αλλά επαναλαμβάνω: Μήπως ο ΠΑΟΚ έχασε μία φουρνιά τιτλούχων; Μήπως αυτοί οι παίκτες που αποχωρούν πέτυχαν κάτι τόσο το ξεχωριστό για να δικαιολογείται όλη αυτή η γκρίνια; Η απάντηση είναι αυτονόητα όχι, αλλά για να μην μοιάζω με... αφελές παιδάκι που ψάχνει απλά ένα λόγο να στηρίξει την δική του μόνιμη αισιοδοξία για την ομάδα του, καταλήγω στο εξής: Καλά κάνουν και προβληματίζονται οι φίλοι του ΠΑΟΚ, αλλά ας το κάνουν όχι γι' αυτούς που φεύγουν, όσο για εκείνους που θα έρθουν.

Εκεί είναι που πρέπει να εστιάσουμε όλοι μας. Τι σκοπό έχει ο Ιβάν Σαββίδης; Θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του στον Αναστασιάδη "μην ανησυχείς Άγγελε, θα σου φέρω πολύ καλούς παίκτες για να χτίσεις την ομάδα που θέλεις" ή απλά θέλει να σιγουρέψει πώς δεν θα νιώσει και τη νέα σεζόν ότι βάζει χρήματα σε ένα τρύπιο κουβά όπως συνέβη τα δύο πρώτα χρόνια της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ;

Αυτό αποτελεί το πραγματικό ερώτημα και είναι λογικό να μεγαλώνει και να τίθεται πιο επιτακτικά, όσο οι μέρες περνάνε. Την ερχόμενη Πέμπτη ο ΠΑΟΚ θα αναχωρήσει για το Άρνεμ της Ολλανδίας, για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και η πιθανότητα ο Αναστασιάδης να αρχίσει δουλειά εκεί με έναν κορμό της περσινής και προσπέρσινης Κ20 και... λίγο από άνδρες είναι μεγάλη.

Ο ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο δείχνει να είναι εγκλωβισμένος μεταξύ των εκκαθαρίσεων, ανανεώσεων και αναπροσαρμογών, με αποτέλεσμα να έχει μπλοκαριστεί μεταγραφικά. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να σέρνεται έτσι και είναι χρέος των άμεσων συνεργατών του Ιβάν Σαββίδη να περιγράψουν στον μεγαλομέτοχο την εικόνα όπως πραγματικά είναι και τους κινδύνους που ελλοχεύουν αν δεν παρθούν αποφάσεις άμεσα για να "τρέξουν" όλα τα θέματα.

Ιβάν, μέσα σ' όλα, φτιάξε παράγοντες

Και για να “απλώσω” λίγο την σκέψη μου, από τη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης δεν μπορεί ακόμη να ξεκαθαρίσει τι ψάχνει μέσα στην ίδια του την ομάδα, πώς είναι δυνατό να ζητάμε από τον ΠΑΟΚ να αναλάβει ρόλο πρωταγωνιστή στη Λίγκα; Και δεν αναφέρομαι στην ψήφο του υπέρ του διδύμου Αγραφιώτη-Σωπήλη για την προεδρία της διοργανώτριας ή όποια θα μπορούσε να είναι και αρνητική και δεν θα άλλαζε τίποτα πέρα από το 18-0 που θα γινόταν 17-1. Εστιάζω στο γεγονός πώς ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη δεν διαθέτει το στελεχιακό δυναμικό για να διεκδικήσει θέσεις εξουσίας. Με ένα Βρύζα πανταχού παρόντα δεν μπορεί να κάνει, ουσιαστικά, τίποτα, την ώρα που ο Ολυμπιακός μέσα σε μικρό διάστημα βρήκε τον... αντι-Μώραλη.

Υ.Γ. Και δύο λόγια για την υπόθεση Λούκας. Είναι πολύ άσχημο για κάθε παίκτη, πόσο μάλλον για ένα παιδί με το ταλέντο και στην ηλικία του Ισπανού, να μετατρέπεται από τον... πλακατζή των αποδυτηρίων σε αδιάφορο και οκνηρό, μόνο και μόνο για να πιέσει την ομάδα του να τον παραχωρήσει σε άλλο σύλλογο. Ο καιρός έχει γυρίσματα και ίσως αύριο, μεθαύριο ο Λούκας θα θέλει να παίξει και πάλι στον ΠΑΟΚ, όμως, το κλίμα δεν θα είναι το ίδιο γι' αυτόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ