LONGREADS

Ένας προδιαγεγραμμένος υποβιβασμός

Ένας προδιαγεγραμμένος υποβιβασμός

Η αγωνιστική περίοδος 2014-15 θα μείνει στην ιστορία ως αυτή που ο Πανιώνιος εγκατέλειψε την Α1, έπειτα από 35 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας -και αρκετών που υπήρξε εκπρόσωπος της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το γιατί είναι απλό, αν και σύνθετο.

Η Α2 θεσπίστηκε για πρώτη φορά το 1986. Πράγμα που σημαίνει ότι η αγωνιστική περίοδος 2015-16 θα είναι η πρώτη στην ιστορία του Πανιωνίου, που η ομάδα θα παίξει στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Η τελευταία φορά που εγκατέλειψε την Α1 ήταν το 1980, οπότε υποβιβάστηκε στη Β' Εθνική. Έκτοτε, υπήρχε στην ελίτ των ελληνικών πρωταθλημάτων, την οποία εγκαταλείπει έπειτα από 35 χρόνια. Γιατί; Για πάρα πολλούς και διαφόρους λόγους, τον εξής έναν: όλα διαλύθηκαν από το περασμένο καλοκαίρι και όχι στις 7/3, όταν η ήττα από τον ΚΑΟΔ έστειλε τον Ιστορικό και βαθμολογικά στην Α2.

Η ήττα από τον ΚΑΟΔ (7/3) ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε... το ποτήρι της υπομονής των φιλάθλων του Πανιωνίου, οι οποίοι επιδόθηκαν σε ρίψη αντικειμένων στα αποδυτήρια, ενώ απαίτησαν εξηγήσεις από τον μάνατζερ της ΚΑΕ, Χρήστο Χριστοδούλου, αρκετή ώρα αφότου είχε τελειώσει το παιχνίδι .

Αυτό το αποτέλεσμα, ήταν η συνέπεια σωρείας λαθών που έγιναν από την περασμένη αγωνιστική περίοδο (και πιο συγκεκριμένα, μετά ένα "σφαλτσοσφύριγμα" σε εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό), οπότε ο Ηλίας Λιανός γνωστοποίησε την πρόθεση του να εγκαταλείψει την ομάδα .

Δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε αυτή τη δήλωση. Ήταν όμως, αυτή που εννοούσε ό,τι έλεγε.

Προφανώς, όμως και όλες οι δηλώσεις περί αποχώρησης που είχαν προηγηθεί (και δεν ήταν λίγες), επέτρεψαν στον κόσμο της ομάδας να πιστεύει πως θα άλλαζε πάλι άποψη. Τελικά, το εννοούσε, για να ακολουθήσει ένα δίμηνο παντελούς εξαφάνισης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Άκη Καρτάλο και τον δικηγόρο, Νίκο Κακαβά για το πώς θα γίνει η μεταβίβαση των μετοχών .

Μέσα στο καλοκαίρι λοιπόν, κόσμος του Πανιωνίου αποπειράθηκε να έλθει σε επικοινωνία μαζί του (και με τον κ. Καρτάλο), δίχως όμως, επιτυχία, για να φτάσουμε στον Ιούλιο, χωρίς να υπάρχει κάτι νεότερο ( πέραν των δεδομένων οικονομικών προβλημάτων που αναζητούσαν και αυτά λύση ), ενώ ένα μήνα μετά, εμφανίστηκε ο Αντώνης Μαργέτης (γιος του Νίκου Μαργέτη, παράγοντα του ποδοσφαιρικού Πανιωνίου και πρώην προέδρου της ΠΑΕ) να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να αναλάβει. Δεν ήταν μόνος. Ήταν "μπροστάρης" μιας κίνησης που αφορούσε και άλλους Νεοσμυρνιώτες.

Κάποιες πληροφορίες που ανέφεραν πως είχε επέλθει η συμφωνία, διαψεύστηκαν από τον ίδιο τον Λιανό , ο οποίος έκανε την επανεμφάνιση του, στα τέλη του Αυγούστου, όταν η ΕΕΑ είχε αρχίσει τη διαδικασία έκδοσης αδειών συμμετοχών των ομάδων στα πρωταθλήματα.

Ένας προδιαγεγραμμένος υποβιβασμός
INTIME SPORTS

Στις 25/8, ο Θανάσης Στρογγυλάκης, έφορος ακαδημιών μπάσκετ του ΠΓΣΣ εξέδωσε εκτενή ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε όσα είχαν προηγηθεί, αποκαλύπτοντας πως είχε ήδη εμφανιστεί στο προσκήνιο ο Χάρης Σταμούλης, με τον Λιανό να σταματά και αυτήν τη διαδικασία -όπως και ότι ο Λιανός γνώριζε για τον Μαργέτη.

Να σημειωθεί πως ενόσω υπήρχαν συζητήσεις με τον Μαργέτη, ο Γιώργος Καλαφατάκης είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια να δημιουργήσει ομάδα (με τα μέσα που διέθετε ), προκειμένου όταν μεταβιβαστεί το πακέτο των μετοχών, τουλάχιστον να υπάρχει ένα ρόστερ να εκπροσωπήσει τον Πανιώνιο. Κάπως έτσι φτάσαμε στα μέσα του Σεπτέμβρη, με την πρώτη υποχρέωση της ομάδας να είναι στις 8/10 και το ματς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα.

Παρένθεση: ο Πανιώνιος δεν είχε καταθέσει καν φάκελο στην ΕΕΑ, είχε ban από τη FIBA (λόγω του Ζορόσκι) και χρήματα που χρωστούσε.

Τότε ήταν που μπήκαν στη μέση οι άνθρωποι από το πιο υγιές κομμάτι του Πανιωνίου, των τμημάτων υποδομής, καθώς μπροστά στον κίνδυνο να "χάσει' τη χρονιά ο Ιστορικός έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν την κατάσταση.

Στις 22/9 η ΕΕΑ συνεδρίασε εκ νέου, για να ενημερώσει πως οι "κυανέρυθροι" είναι εκτός Α1 -καθώς είχαν χάσει την προθεσμία, ενώ είχαν απορρίψει και το αίτημα του Λιανού για παράταση δέκα ημερών . Διότι ο πρώην ηγέτης της ΚΑΕ είχε επαναπατριστεί και πείστηκε να βοηθήσει, προκειμένου να μπορέσει η ομάδα να παρουσιαστεί στην ελίτ των πρωταθλημάτων, για 34η διαδοχική χρονιά. Επισκέφτηκε λοιπόν, ο ίδιος τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό για να ενημερώσει πως το θέμα επρόκειτο να λυθεί άμεσα -όσο άμεσα μπορούσε να λυθεί, δεδομένης της καθυστέρησης μηνών.

Είχε προκύψει και ανακοίνωση κάποιων εκ των σπουδαιότερων παικτών που είχαν φορέσει την κυανέρυθρη φανέλα, στην οποία ζητούσαν από τον κ. Λιανό να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο -ένα αδιέξοδο στο οποίο ο ίδιος την είχε οδηγήσει, δεδομένων όσων δεν είχαν γίνει μέσα στο καλοκαίρι.

Ο άνθρωπος που ομολογουμένως, είχε καταθέσει ό,τι είχε και δεν είχε για την ΚΑΕ επί έντεκα συναπτά έτη, τοποθετήθηκε επί των όσων τον αφορούσαν, για να πει " νιώθω και κερατάς και δαρμένος", πριν καταθέσει τη δική του άποψη, για όσα είχαν μεσολαβήσει από το τέλος της σεζόν 2013-14 έως τότε. Μεταξύ άλλων, είχε πει "δεν μας θέλει ο Βασιλακόπουλος" .

Στις 25/9 η ΕΕΑ έδωσε άδεια στην ΚΑΕ Πανιώνιος (που είχε καταθέσει πλήρη φάκελο, με την εγγυητική των 100.000 ευρώ να είναι προσφορά ανθρώπων που αποδεδειγμένα νοιάζονται για τον Ιστορικό), με τον Λιανό ωστόσο, να το παίρνει πάνω του και να ξεκαθαρίζει πως " αυτή είναι η τελευταία μου πράξη για τον Πανιώνιο" ), για να σωθεί έστω και την ύστατη ώρα η παρτίδα. Της συμμετοχής. Γιατί τότε άρχισαν άλλα προβλήματα.

Οι μετοχές μεταβιβάστηκαν στις 30/9 , σε μια ομάδα ανθρώπων " με τη συνδρομή των υπευθύνων των ακαδημιών" (όπως διαβάσαμε στη σχετική ανακοίνωση -κρατήστε το αυτό) που είχαν ως ηγέτη (ως υπεύθυνο για τις αποφάσεις), τον Χάρη Σταμούλη, 51χρονο οικονομολόγο και "Πανιώνιος από μικρό παιδί", κατά δήλωση του ιδίου στην πρώτη του συνέντευξη.

Ένας προδιαγεγραμμένος υποβιβασμός

Την επομένη (1/10) ο Γιώργος Καλαφατάκης (που συνέχιζε τη δουλειά με τους παίκτες που είχαν προσκληθεί στη Νέα Σμύρνη) θα δήλωνε πως όλα είναι στον "αέρα", καθώς εκείνος τελούσε υπό την προοπτική να αναλάβει την ΚΑΕ ο Μαργέτης . Εννέα μέρες αργότερα, οι "κυανέρυθροι" είχαν την πρώτη υποχρέωση -εκείνο το ματς Κυπέλλου που λέγαμε νωρίτερα. Τα δεδομένα όμως, είχαν αλλάξει και εκείνοι που συνεργάστηκαν για τη λύση "Καλαφατάκη" (μεταξύ αυτών και ατζέντης) δεν ήταν πια στην "εικόνα".

Η νέα διοίκηση αποφάσισε να μη συνεχίσει με ό,τι είχε στα χέρια της και να φτιάξει κάτι εκ του μηδενός. Αρχικά αποτάθηκε στον Ηλία Ζούρο, ο οποίος ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον, αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν "πήρε" τη δουλειά , για να προκύψουν φήμες επί του Νίκου Λινάρδου (κόουτς που έχαιρε της εκτίμησης των "Πανθήρων") και τελικά να ανακοινωθεί ο Θανάσης Παπαχατζής . Στο μεσοδιάστημα, οι "Πάνθηρες" απαιτούσαν να προστεθεί στο ρόστερ ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, δημιουργώντας ένα επιπλέον πρόβλημα με τις αντιδράσεις τους -λες και δεν υπήρχαν αρκετά.

Ακολούθησε αγώνας δρόμου για την έκδοση δελτίων, με τον Οικονομόπουλο να είναι ο πρώτος που προστέθηκε στο ρόστερ (το ban ίσχυε ακόμα και ο μικρός δόθηκε ως δανεικός από τον Μίλωνα -και... αυτό από κάποιους εκλήφθηκε ως ο λόγος για να μη του δοθεί ευκαιρία) και μαζί με την πρωταθλήτρια εφηβική ομάδα εκπροσώπησαν τον Πανιώνιο, στον αγώνα του Κυπέλλου. Εκείνο το απόγευμα ήταν γιορτή για τη Νέα Σμύρνη, με τους μικρούς να γνωρίζουν την αποθέωση όσων γέμισαν το κλειστό. Παρένθεση: το πρώτο πλάνο ή καλύτερα αυτό που ήθελαν οι υπεύθυνοι των υποδομών, ήταν να παίξει ο Πανιώνιος τούτη τη σεζόν με τα δικά του παιδιά, συν ελάχιστες προσθήκες ξένων.

Ένας προδιαγεγραμμένος υποβιβασμός
INTIME SPORTS

Την επομένη, ο Χρήστος Χριστοδούλου θα ενημέρωνε πως η συμφωνία με τον Ιβάν Ζορόσκι είχε επιτευχθεί και πως η άρση της απαγόρευσης στις μεταγραφές ήταν δεδομένη και θέμα χρόνου (έγινε πραγματικότητα στις 17/10). Στις 12/10 οι "κυανέρυθροι" υποδέχθηκαν τον Κολοσσό , με τον Κουκουλά ως νέο πρόσωπο και τους μικρούς να κλέβουν πάλι την παράσταση. Αν κάτι κατέστη σαφές ήταν πως έτσι η ομάδα δεν θα πήγαινε πουθενά. Έως το ματς με την ΑΕΚ (για τη 2η αγωνιστική), είχαν αποκτηθεί οι Ξανθόπουλος, Βεργίνης, Στρναντ, Κορόλεφ, Φιτζπάτρικ και Γουντς , τους οποίους εύλογα χρησιμοποίησε ο Παπαχατζής στο ΟΑΚΑ -για να "βρεθούν" μέσα στο γήπεδο και να βρουν ρυθμό το συντομότερο. Αυτό για κάποιους ήταν λάθος, διότι -λέει- δεν έδωσε χρόνο στους εφήβους, οι οποίοι -λέει- έπρεπε να είναι οι πρωταγωνιστές αυτής της χρονιάς. Ο Έλληνας κόουτς απάντησε πως όλα γίνονται, αλλά όχι από τη μια μέρα στην άλλη και οι δρόμοι χώρισαν . Τότε έγινε ένα από τα μεγαλύτερα λάθη.

Με την επιμονή των ανθρώπων που διοικούν τις υποδομές, προωθήθηκε ο Βαγγέλης Δεγαΐτας, κόουτς της πρωταθλήτριας εφηβικής ομάδας -με έμφαση στο "εφηβική". Κάθισε στον πάγκο, στο εντός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα με το 60-98 να μην αφήνει περιθώρια για πολλά . Ο Γκέιμπ Προύιτ έγινε επίσης, κάτοικος Νέας Σμύρνης (για να φύγει λίγο αργότερα), με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή να γίνει ο τρίτος προπονητής του Πανιωνίου, σε ένα μήνα . Μαζί του έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνιση ως εκπρόσωπος της ομάδας και ο Γκάμπριελ Προύιτ ( είχε συμφωνήσει από τις 27/10 , πριν δηλαδή την άφιξη του Αλεξανδρή), με τη νίκη να μην έρχεται στο Ρέθυμνο (75-65).

Η επόμενη άφιξη ήταν εκείνη του Λουκ Χάνκοκ ( 4/11 ), πρωταθλητή του NCAA και με περγαμηνές που θα ζήλευαν πολλοί. Αλλά αυτό που έγινε, ήταν να αναδειχθεί ο πιο άτυχος παίκτης της σεζόν. Στις 23/12 έπαθε θλάση στη γάμπα και επρόκειτο να μείνει εκτός για ενάμιση μήνα. Προ της επιστροφής του, έπαθε νέα θλάση και στις 4/3, σε φιλικό προετοιμασίας με το Παγκράτι που θα τον βοηθούσε να βρει ρυθμό, έπαθε ρήξη αχίλλειου τένοντα και "έχασε" τη σεζόν. Αν φταίει για αυτό ο Πανιώνιος; Όχι. Φταίει γιατί δεν αντικατέστησε τον πρώτο σκόρερ του.

Έκανε κάτι: Για την ακρίβεια, πολλά κάτι. Στις 12/11 (οκτώ ημέρες μετά την άφιξη του Χάνκοκ) υπέγραψε τον Ουίλ Κόλεμαν , γιατί υπήρχαν κάτι κενά στη φροντ λάιν. Ένα μήνα μετά παρουσίασε τον Τζάστιν Ταμπς, στη θέση του Προύιτ (στις 22/12), ενώ στις 19/1 έγινε άλλη μια προσθήκη: του Χρήστου Ταπούτου , ο οποίος πρόλαβε να παίξει δυο ματς (ή αν προτιμάτε, 19.38'' ανά αγώνα, με 9π. κατά μ.ο., 2 ριμπ., 1 κλεψ, 5 λάθη), λόγω τραυματισμών. Δεν ήταν αυτός ο έχων το μικρότερο χρόνο συμμετοχής φέτος. Όχι. Είναι ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, ο οποίος επέστρεψε στην πλατεία στις 21/11. Έκτοτε πάτησε σε παρκέ μόνο για 2.31'' και αυτό δεν ήταν καθαρά επιλογή προπονητών, αλλά και δική του.

Ένας προδιαγεγραμμένος υποβιβασμός
INTIME SPORTS

Η ήττα στη Ρόδο από τον Κολοσσό, έκανε τρεις τις αλλαγές προπονητών, με τον Κρις Χουγκάζ να παίρνει στα χέρια του το τιμόνι επισήμως, στις 26/1 . Ένα "παιδί" του Πανιωνίου, που έζησε προπονήσεις 17 παικτών, πριν αρχίσουν οι τραυματισμοί και φτάσει στο σημείο να μην έχει αρκετούς να κάνει δουλειά.

Επί των ημερών του, προσπάθησε να αλλάξει παίκτες, αλλά η βαθμολογική κατάσταση ήταν τέτοια που ουδείς δέχθηκε να πάρει το ρίσκο. Ουδείς πλην των Έντγκαρ ΜακΝάιτ (ο οποίος ήλθε, είδε και απήλθε -καθώς δεν άρπαξε ακριβώς την ευκαιρία από τα μαλλιά και δεν υπήρχε η πολυτέλεια του χρόνου) και Τζος Ασελίν , τύπος που βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη ένα και πλέον μήνα (ήλθε για να αντικαταστήσει τον Γουντς, που κατηγορήθηκε για "αδιαφορία", με την αλήθεια να είναι στη μέση -τον παραμέλησαν και... τους παραμέλησε), αλλά η ομάδα του έδωσε συμβόλαιο πριν δυο εβδομάδες -καθώς έψαχνε για καλύτερη λύση, όμως, δεν βρήκε.

Μέσα σε όλα, προέκυψε και η παραίτηση του Θανάση Δούνη από τη θέση του αντιπροέδρου της ΚΑΕ, αλλά και οι φήμες περί επιστροφής του Αλεξανδρή (!), με μετακίνηση του Χουγκάζ στη θέση του τεχνικού συμβούλου, που διαψεύστηκε . Τα στεγανά ήταν επίσης, κάτι που δεν υπήρξε στο φετινό Ιστορικό, καθώς οτιδήποτε συνέβαινε, κυκλοφορούσε σε μηδενικό χρόνο -με κάθε λεπτομέρεια.

Μετά την ήττα από τον ΚΑΟΔ, στη Νέα Σμύρνη, για την 19η αγωνιστική, όταν πια ήταν πολύ αργά, οι υπεύθυνοι πήραν την απόφαση να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια. Ξεκίνησαν να αναζητούν παίκτη, για το κενό του Χάνκοκ το Σάββατο (7/3), αλλά δεν κατάφεραν να αποσπάσουν το "ναι" κάποιου (συγκεκριμένα του Μάρκους Γκίνιαρντ ), πριν το βράδυ της Τετάρτης (11/3). Μόνο που το δελτίο του συγκεκριμένου ήταν στις ΗΠΑ και δεν ήλθε ποτέ στην Ελλάδα. Γιατί;

Ένας προδιαγεγραμμένος υποβιβασμός

Ο κανονισμός στη D-League έχει αλλάξει και πλέον παίκτης που έχει συμβόλαιο με ομάδα της αναπτυξιακής λίγκας, μπορεί να αποδεσμευτεί με το ποσό των 50.000 δολαρίων. Ή να μείνει ελεύθερος. Και για να μείνει ελεύθερος, θα πρέπει -όπως στο ΝΒΑ- να μπει στη λίστα με τους waivers και να μείνει εκεί τρεις ημέρες. Αυτά δεν έγιναν με τον Αμερικανό σμολ φόργουορντ, διότι η ομάδα του (Westchester Knicks) του χρωστούσε χρήματα και εκείνος δεν ήθελε να μπει στη διαδικασία της αποχώρησης, δίχως να αποπληρωθεί.

Βέβαια, όλα αυτά έγιναν γνωστά, αφότου ήλθε, διότι δεν υπήρχε σχετική γνώση ή ενημέρωση από τους εκπροσώπους του.

Ως εκ τούτου, δεν εμφανίστηκε στο ματς με τον Κόροιβο (μηδέ ο Ταπούτος, ο οποίος τραυματίστηκε λίγη ώρα πριν αναχωρήσει το λεωφορείο για την Αμαλιάδα) και... μέχρι να λυθεί το θέμα εκείνος αποφάσισε πως δεν θέλει να μείνει (φευ), διότι η βαθμολογική θέση της ομάδας ήταν πιο δεινή από ποτέ.

Η αναζήτηση ενός παίκτη που θα γλίτωνε την ΚΑΕ από το πρόστιμο των 10.000 ευρώ (προβλέπεται για τις ομάδες που δεν τελειώνουν τις σεζόν με τον απαραίτητο αριθμό ξένων -αν και άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι εφόσον είχε κατατεθεί το συμβόλαιο του Γκίνιαρντ, δεν ετίθετο θέμα) συνεχίστηκε. Και κάπως έτσι, προέκυψε ο Ουίλ Σίχι. Τα οικονομικά προβλήματα (βλ. καθυστερήσεις σε πληρωμές) είχαν ως συνέπεια να εγκαταλείψουν οι Ασελίν και Κορόλεφ (ο δεύτερος είχε πάει στη Ρωσία, για την ανανέωση της βίζας του, αλλά έκρινε πως δεν υπήρχε λόγος να επιστρέψει, αφού δεν πληρωνόταν), ενώ δυο αγωνιστικές πριν τη λήξη της διαδικασίας, ο Ουίλ Κόλεμαν έγινε παίκτης της Αλ Ραγιάν και για την ακρίβεια του Στέργιου Κουφού.

Ο,τι έγινε έγινε, με το 2015 να είναι η χρονιά που ο Πανιώνιος εγκατέλειψε την ελίτ των πρωταθλημάτων -για πρώτη φορά έπειτα από 35 χρόνια.

Δηλαδή, είναι η χειρότερη αγωνιστική περίοδος στην ιστορία του συλλόγου που εκπροσωπούσε για χρόνια τη χώρα στην Ευρώπη. Όπως ολοκληρώνεται αυτή η... μαύρη περίοδος, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται βέβαιο (ούτε καν η συμμετοχή στην Α2), καθώς υπάρχουν χρέη που πρέπει να τακτοποιηθούν, όπως υπάρχουν και οφειλές προηγούμενων ετών που δεν έχουν αποπληρωθεί.

Σε αυτό λοιπόν, το συγχυσμένο τοπίο, ο κ. Σταμούλης λέει ότι " θα συνεχίσω, γιατί θέλω η ομάδα μου να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει. Η καρέκλα δεν μου ανήκει και θα κάνω στην άκρη, αν έλθει μια πρόταση από επιχειρηματία με επιφάνεια που θα μπορεί να δώσει περισσότερα από εμένα και τους συνεργάτες μου.

Απλώς, θα απαιτήσω ο ενδιαφερόμενος να είναι αποδεκτός από τον κόσμο του Πανιωνίου

Εγώ δεν είμαι ισχυρός ή επαγγελματίας παράγοντας. Είμαι διαχειριστής που αγαπά τον Πανιώνιο. Θέλω να πιστεύω ότι η διοίκησή μας ήταν ένας νοικοκύρης. Υποχρεωθήκαμε να αναζητήσουμε πολύ αργά σπόνσορες. Του χρόνου θα είμαστε σαφώς πιο έτοιμοι σε αυτό το κομμάτι. Και νομίζω πως υπάρχει και ένας κορμός από Έλληνες παίκτες που θα παραμείνει και το ρόστερ θα είναι κάτι παραπάνω από αξιόμαχο για την Α2. Θα φέρουμε τον Πανιώνιο πίσω στην Α1. Ως οπαδός του δεν δέχομαι αυτή την κατάσταση. Ο κόσμος του Πανιωνίου έχει συνηθίσει σε χαρές από την ομάδα μπάσκετ, γιατί εκείνη ήταν για χρόνια αυτή που πρόσφερε χαμόγελα, σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο".

Η ερώτηση "αν έγιναν λάθη" μπορεί να εκληφθεί και ως... ρητορική (καθώς εκ του αποτελέσματος είναι ξεκάθαρο πως έγιναν πολλά), με τον Σταμούλη να στέκεται στο "ί σως θα έπρεπε να αλλάξουμε τον Χάνκοκ, την πρώτη φορά που τραυματίστηκε", πριν σπεύσει να προσθέσει κάτι.

Η μόνη πικρία μου είναι ότι θα μπορούσαμε να είχαμε συμφωνήσει νωρίτερα με τον Ηλία Λιανό και να έχει αποφευχθεί αυτή η κατάσταση.

Αν είχαμε ''χτίσει'' νωρίτερα την ομάδα, θα είχε σωθεί και θα το είχαμε κάνει και από τον πρώτο γύρο. Οι ατυχίες που αναφέρω δεν είναι δικαιολογία. Επαναλαμβάνω ότι όλοι κάναμε λάθη. Αν όμως, είχε βρεθεί πιο γρήγορα μία λύση, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Θα έπρεπε να είχε βρεθεί μία φόρμουλα είτε πριν την πρόταση του κ. Μαργέτη είτε ακόμη και αφού εκδήλωσε το ενδιαφέρον του". Με αν και αν όμως, δεν χτίζονται όχι μόνο αυτοκρατορίες, αλλά σίγουρα και ομάδες.

Μεταξύ πολλών, ο Πανιώνιος φέτος έκανε και ρεκόρ στους παίκτες που δήλωσε

Αρχής γενομένης από την πρεμιέρα της ΣΚΡΑΤΣ Basket League (12/10) έως την 20η αγωνιστική (14/3), ο Πανιώνιος δήλωσε 32 διαφορετικούς παίκτες στον ΕΣΑΚΕ. Άλλαξε και τρεις φορές προπονητή, ενώ δεν έλειψαν και οι ουκ ολίγοι τραυματισμοί.

1η αγωνιστική, 12/10/2014 Πανιώνιος-Κολοσσός 76-92: Δημήτρης Μωραϊτης, Κωνσταντίνος Δούκας, Σπύρος Μοτσενίγος, Ανδρέας Πετρόπουλος, Κωνσταντίνος Οικονομόπουλος, Μανώλης Κουκουλάς, Αναστάσιος Σπυρόπουλος, Σωτήρης Μπιλλής, Δημήτρης Σταμάτης (με bold όσοι συνέχισαν).

2η αγωνιστική, 19/10/2014 ΑΕΚ-Πανιώνιος 77-64: Τόνι Γουντς, Βασίλης Ξανθόπουλος, Δημήτρης Βεργίνης, Νίκο Στρναντ, Μπράιαν Φιτζπάτρικ, Γιάροσλαβ Κορόλεφ

3η αγωνιστική, 25/10/2014 Πανιώνιος-Τρίκαλα 60-98: Βαγγέλης Δεγαϊτας, αντί του Θανάση Παπαχατζή στον πάγκο.

4η αγωνιστική, 1/11/2014 Ρέθυμνο-Πανιώνιος 75-65: Γκάμπριελ Προύιτ, Βαγγέλης Αλεξανδρής, αντί του Βαγγέλη Δεγαϊτα στον πάγκο.

5η αγωνιστική, 8/11/2014 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 61-65: Λουκ Χάνκοκ

6η αγωνιστική, 15/11/2014 ΚΑΟΔ-Πανιώνιος 80-69: Ουίλ Κόλεμαν, αντί του Μπράιαν Φιτζπάτρικ.

7η αγωνιστική, 22/11/2014 Πανιώνιος-Κόροιβος 74-69: Προσελήφθη ο Γιώργος Διαμαντόπουλος. Στο ρόστερ δηλώθηκαν οι Προύιτ, Μοτσενίγος, Γουντς, Ξανθόπουλος, Βεργίνης, Σπυρόπουλος, Στρναντ, Κόλεμαν, Κορόλεφ, Χάνκοκ.

8η αγωνιστική, 29/11/2014 Πανιώνιος-Άρης 71-65: Δεν υπήρξε αλλαγή.

9η αγωνιστική, 6/12/2014 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 92-61: Δεν υπήρξε αλλαγή.

10η αγωνιστική, 15/12/2014 Πανιώνιος-Ολυμπιακός 56-73: Δεν υπήρξε αλλαγή.

11η αγωνιστική, 27/12/2014 Πανελευσινιακός-Πανιώνιος 68-70: Πρώτη απουσία του Λουκ Χάνκοκ, λόγω θλάσης τρίτου βαθμού, στις 2/2 έπαθε νέα θλάση και πριν δέκα ημέρες υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και τέθηκε νοκ άουτ για έξι μήνες. Αποδεσμεύτηκε ο Προύιτ, έκανε πρώτη εμφάνιση ο Τζάστιν Ταμπς.

12η αγωνιστική, 10/1/2015 Πανιώνιος-Απόλλων Π. 68-71: Δεν υπήρξε αλλαγή.

13η αγωνιστική, 17/1/2015 Κηφισιά-Πανιώνιος 86-85: Δεν υπήρξε αλλαγή.

14η αγωνιστική, 24/1/2015 Κολοσσός-Πανιώνιος 70-56: Προστέθηκε ο Χρήστος Ταπούτος

15η αγωνιστική, 7/2/2015 Πανιώνιος-ΑΕΚ 78-94: Ο Κρις Χουγκάζ, στη θέση του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο.

16η αγωνιστική, 14/2/2015 Τρίκαλα-Πανιώνιος 78-69: Δεν υπήρξε αλλαγή.

17η αγωνιστική, 18/2/2015 Πανιώνιος-Ρέθυμνο 79-84: Έντγκαρ ΜακΝάιτ. Ο Ξανθόπουλος έπαιζε με πρόβλημα στον ώμο, απέκτησε κάταγμα στη μύτη σε φιλικό με την Κηφισιά (στις 25/2). Ο Κορόλεφ έπαιζε με ενέσεις στο γόνατο.

18η αγωνιστική, 28/2/2015 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 79-65: Αποδεσμεύτηκε ο Μανώλης Κουκουλάς

19η αγωνιστική, 7/3/2015 Πανιώνιος-ΚΑΟΔ 72-79: Αποδεσμεύτηκε ο Τόνι Γουντς. Στη θέση του εμφανίστηκε ο Τζος Ασελίν. Επέστρεψε ο Ταπούτος -μετά το ντεμπούτο του είχε μείνει εκτός, με μυϊκό πρόβλημα-, για να τραυματιστεί την Παρασκευή 13/3 και να τελειώσει εκεί η σεζόν.

20η αγωνιστική, 14/3/2015 Κόροιβος-Πανιώνιος 83-74: Δηλώθηκαν οι Ξανθόπουλος, Βεργίνης, Σπυρόπουλος, Στρναντ, Σταμάτης, Ασελίν, Κόλεμαν, Κορόλεφ, Ταμπς.

21η αγωνιστική, 21/3/2015 Άρης-Πανιώνιος 67-63: Δηλώθηκαν οι Ξανθόπουλος, Βεργίνης, Σπυρόπουλος, Στρναντ, Μπιλλής, Σταμάτης, Ασελίν, Κόλεμαν, Κορόλεφ, Ταμπς.

22η αγωνιστική, 30/3/2015 Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 46-79: Δηλώθηκαν οι Ξανθόπουλος, Πετρόπουλος, Βεργίνης, Οικονομόπουλος, Στρναντ, Μπιλλής, Σταμάτης, Ασελίν, Κόλεμαν, Κορόλεφ, Ταμπς και Διαμαντόπουλος.

23η αγωνιστική, 25/4/2015 Πανιώνιος-Πανελευσινιακός 94-95: Δηλώθηκαν οι Ξανθόπουλος, Βεργίνης, Οικονομόπουλος, Σίχι, Σπυρόπουλος, Στρναντ, Μπιλλής, Σταμάτης, Κόλεμαν, Ταμπς. ΕΦΥΓΑΝ: Ασελίν, Κορόλεφ.

24η αγωνιστική, 28/4/2015 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 108-65: Δηλώθηκαν οι Γεωργιάδης, Ξανθόπουλος, Πετρόπουλος, Βεργίνης, Οικονομόπουλος, Σίχι, Σπυρόπουλος, Στρναντ, Μπιλλής, Σταμάτης, Κόλεμαν, Ταμπς.

25η αγωνιστική, 6/5/2015, Απόλλων Π.-Πανιώνιος 93-84: Ξανθόπουλος, Πετρόπουλος, Βεργίνης, Οικονομόπουλος, Σίχι, Σπυρόπουλος, Στρναντ, Μπιλλής, Σταμάτης, Ταμπς. ΕΦΥΓΕ: Κόλεμαν.

26η αγωνιστική, 9/5/2015, Πανιώνιος-Κηφισιά 89-98: Γεωργιάδης, Πετρόπουλος, Βεργίνης, Οικονομόπουλος, Σίχι, Σπυρόπουλος, Στραντ, Μπιλλής, Σταμάτης, Ταμπς, Μωραϊτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ