OPINIONS

Η απογείωση του Καπίνο και η παιδική χαρά του Παναθηναϊκού

Η απογείωση του Καπίνο και η παιδική χαρά του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Λιβάνιος γράφει για τον παίκτη-αποκάλυψη, Στέφανο Καπίνο, την... παιδική χαρά στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού και τις επιλογές του Φερέιρα.

Τα ντέρμπι είναι για τους μεγάλους παίκτες ή μέσα απ’ αυτά αναδεικνύονται μεγάλοι παίκτες. Ο Στέφανος Καπίνο μπήκε απότομα στην πράσινη... βιτρίνα, έφτασε να παίξει καιστην Εθνική ομάδα, παρότι ακόμα δεν έχει κλείσει τα 18.

Είναι δίχως αμφιβολία ο παίκτης – αποκάλυψη της Σούπερ Λίγκας και βρίσκεται στο ξεκίνημα μίας μεγάλης καριέρας.

Η ζωή του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού είναι σαν όνειρο. Από μία γειτονιά του Κορυδαλλού βρέθηκε στην Παιανία και σε ηλικία 15 ετών ακολούθησε την πρώτη ομάδα στη καλοκαιρινή της προετοιμασία στο εξωτερικό. Ο προπονητής της ομάδας τότε ήταν ο Χενκ Τεν Κάτε ο οποίος αντέδρασε όταν ενημερώθηκε ότι τέταρτος τερματοφύλακας θα είναι ένα... παιδάκι. "Δεν είμαστε σχολείο, αλλά επαγγελματική ομάδα", ήταν η αντίδραση του, αλλά ηρέμησε όταν του εξήγησαν ότι είναι μεγάλο ταλέντο και πρέπει να μπει σιγά σιγά στο πνεύμα της ομάδας.

Πέντε πόντους

Τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια ο Καπίνο δεν έκανε προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό γιατί έπαιζε στην Εθνική Ομάδα των Ελπίδων. Και σαν να μην του έφτανε αυτό είχε πρόβλημα με τους κοιλιακούς του. Μέσα στο καλοκαίρι ψήλωσε πέντε πόντους(!) κι αυτό του προκάλεσε κάποιες ενοχλήσεις λόγω και των προπονήσεων. Εμεινε για μικρό διάστημα εκτός και ήταν τυχερός που δεν ταλαιπωρήθηκε, όπως ο Σωτήρης Νίνης που τελικά δεν απέφυγε το νυστέρι.

Φέτος ξεκίνησε και πάλι ως τέταρτος τερματοφύλακας, αλλά στην πορεία στάθηκε τυχερός. Η τύχη άλλωστε πάει με τους ικανούς. Ο Τζόρβας πουλήθηκε στην Παλέρμο, ο Κοτσόλης τραυματίστηκε και ο Καρνέζης αποβλήθηκε! Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο ο Καπίνο πήρε το βάπτισμα του πυρός και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό... απογειώθηκε. Η απόκρουση που κάνει στο 83’ στο σουτ του Βύντρα (πήγε να πετύχει αυτογκόλ) είναι απόκρουση μεγάλου τερματοφύλακα!

Ο Στέφανος Καπίνο έχει αδυναμίες και πρέπει να δουλέψει και δουλεύει και ο Παναθηναϊκός βρήκε τερματοφύλακα για πολλά χρόνια εάν δεν φύγει για το εξωτερικό. Αρκετές φορές ο17χρονος τερματοφύλακας μένει στην Παιανία και κοιμάται γιατί ακόμα δεν έχει δίπλωμα και δεν μπορεί να αγοράσει αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του. Αυτό το θέμα θα μπορούσε να είχε λυθεί εάν η ΠΑΕ του είχε ενοικιάσει ένα διαμέρισμα στα Βόρεια Προάστια για να μένει. Στο συμβόλαιο του μικρού προβλέπεται ότι από την περίοδο 2012 – 2013 θα παίρνει επιπλέον 600 ευρώ για το ενοίκιο σπιτιού. Δείγμα ότι ούτε οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας περίμεναν πως θα κάνει το μπαμ από φέτος και θα καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα.

Παιδική χαρά

Ο μικρός ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού και ο Ρέφικ Τζεμπούρ με τον Ζαν Μακούν οι δύο καλύτεροι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Ο αλγερινός επιθετικός ήταν κίνδυνος θάνατος όποτε είχε την μπάλα στα πόδια του κι αυτό γιατί είχε να αντιμετωπίσει δύο στόπερ τους Σαριέγκι και Μπουμσόνγκ που βρέθηκαν σε κάκιστη μέρα. Ειδικά ο Ισπανός έκανε τέτοιο παιχνίδι που αν έπαιζε σε αγώνα παιδικής χαράς οι συμπαίκτες του θα τον είχαν κάνει αλλαγή.

Ο Παναθηναϊκός στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου πρέπει εκτός από σέντερ φορ να αποκτήσει και έναν κεντρικό αμυντικό. Εναν killer τον οποίο ζητούσε ο Νίκος Νιόπλιας όταν ήταν προπονητής στο "τριφύλλι".

Η απόδοση του πρωτοπόρου δεν ήταν καλή στο ντέρμπι των "αιωνίων αντιπάλων", αλλά μπόρεσε και πήρε τον βαθμό και κρατήθηκε στην κορυφή. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα, όμως είναι σημαντικό για τον Παναθηναϊκό ότι στα τρία συνεχόμενα παιχνίδια πήρε εφτά βαθμούς και μάλιστα τα δύο ήταν στην Τούμπα και το "Γ. Καραϊσκάκης".

Επιλογές Φερέιρα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα το περασμένο καλοκαίρι έκανε δύο μεταγραφές στον Παναθηναϊκό, καθώς με δική σου εισήγηση αποκτήθηκαν οι Κουίνσι, Ζέκα. Και οι δύο τα πάνε πολύ καλά στην Σούπερ Λίγκα και βοήθησαν τους "πράσινους" να αποδράσουν από το Φάληρο με το βαθμό της ισοπαλίας. Ο Γκανέζος στην κόντρα επίθεση είναι ασταμάτητος και ο Ζέκα τρέχει ατελείωτα χιλιόμετρα. Στο ντέρμπι πέτυχε και το γκολ της ομάδας του...

Ο Λέτο ήταν εκτός ντέρμπι,όμως έχει παίξει στα άλλα παιχνίδια τόσο καλά που δεν είναι πρόβλημα ότι δενβοήθησε στο Φάληρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ