OPINIONS

Όταν... φόρτωνε ο Μαρινάκης

Όταν... φόρτωνε ο Μαρινάκης
Μαρινάκης INTIME SPORTS

Οι... "βόμβες" του Βαγγέλη Μαρινάκη, τα απανωτά "μπαμ" με Σαβιόλα, Μετζανί, Ρομπέρτο και (ίσως) Κάμπελ την ώρα που οι "αντίπαλοι" έχουν μείνει αρκετά βήματα πίσω

Τέσσσερις μεταγραφές και τι μεταγραφές σε μια ημέρα, είναι ακόμη και για τον Ολυμπιακό μεγάλη επιτυχία, παρότιγράφαμε και την περασμένη εβδομάδα "θα σκάσουν βόμβες"και αντιμετωπισθήκαμε με χλευασμό και ειρωνείες "ποιές βόμβες, πείτε μας για γκαζάκια".

Ας δούμε λίγο τη μεταγραφή Σαβιόλα, για την οποία υπάρχει μια θλιβερή μειοψηφία που την απαξιώνει λόγω της ηλικίας του παίκτη, λες και ένας τριανταενάχρονος σταρ είναι μεγάλος για το ελληνικό πρωτάθλημα. Θυμηθείτε σε τι ηλικία ήρθαν άλλοι αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον Ριβάλντο και πως ξεχώριζαν σαν τη μύγα μες το γάλα,για ένα και δυο και τρία χρόνια.

Σκεφτείτε επίσης πόσο δύσκολο είναι να γυρίσει την πλάτη ένας σπουδαίος παίκτης στο γερμανικό, το ισπανικό, το αγγλικό, το γαλλικό, ακόμη και το πορτογαλικό πρωτάθλημα για να έρθει στην Ελλάδα. Και πόσα περισσότερα πρέπει να πληρώσει ένα ελληνικό κλαμπ για να τον φέρει.Ο Σαβιόλα για παράδειγμα θα εισπράττει 1.500.000 ευρώ τη σεζόν καθαρά χρήματα. Με τα μπόνους το ποσό φτάνει ετησίως τα 2.200.000 ευρώ.

Με την εφορία, το ποσό αυτό σχεδόν διπλασιάζεται.Κι όλα αυτά σε μιαεποχή που δεν υπάρχουν χρήματα στον ελληνικό αθλητισμό και ο Βαγγέλης Μαρινάκης παλεύει μόνος του. Παίκτης σαν τον Σαβιόλα έχει να έρθει στην Ελλάδα από τότε που έφτασε στον Πειραιά ο Ριβάλντο. Δεν επιθυμούμε να συγκρίνουμε τις δύο διοικήσεις, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε πως πριν από δέκα χρόνιατο χρήμα έρεε άφθονο στον ελληνικό αθλητισμό. Υπήρχαν περισσότεροι χορηγοί, περισσότερα κρατικά χρήματα στις ομάδες, περισσότερα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τζόελ Κάμπελ, η "σφαίρα" της Άρσεναλ, "παίζει" για Ολυμπιακό

Το 2013ο κάθε επιχειρηματίας παλεύει σχεδόν μόνος του και προγραμματίζει για το κλαμπτο καλύτερο. Ακόμη και τα μπόνους από τη συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι αποτέλεσμα δουλειάςκαι αποτελεσμάτων. Τίποτα δεν χαρίζεται και καλώς δεν χαρίζεται. Ακόμη και η αγελάδα (ΟΠΑΠ) που άρμεγαν όλοι όσοι έκαναν τους παράγοντες, έχει στερέψει και μοιράζει τα χρήματα σύμφωνα με τα συμφέροντα του Οργανισμού και όχι με εντολές του εκάστοτε Υπουργού Πολιτισμού και Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού.

Όλο τον χειμώνα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, άκουγε τη γκρίνια της εξέδρας, έβλεπε την εικόνα της ομάδας και ... φόρτωνε περισσότερο, χωρίς να εκραγεί. Περίμενε το καλοκαίρι, με γνώση ότι η ελληνοποίηση που επιχειρήθηκε, ναι μεν έφερνε ελληνόπουλα στην ομάδα, αλλά έριχνε την ποιότητα της. Και οι μεταγραφές που έκανε από το εξωτερικό δεν είχαν την ανάλογη στα χρήματα που ξόδευε , ανταπόδοση.

"Φόρτωνε" και την περασμένη εβδομάδα , που του έκαναν σκληρή κριτικήκαι τον κατηγορούσαν ότι δεν έκανε μεταγραφές και άφησε την ομάδα χωρίς παίκτες. Δεν μιλούσε όμως, περίμενε...

Έρχεται την Πέμπτη ο Ρομπέρτο για τον Ολυμπιακό

Πήρε λοιπόν τη σκληρή απόφαση να αντικαταστήσει τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, για τον οποίο έτρεφε και τρέφει τα καλύτερα συναισθήματα. Αλλά στις μπίζνες δεν χωρούν συναισθηματισμοί και το ξέρει καλύτερα απ όλους. Και προχώρησε σε μικτό σχήμα, με Έλληνες στην ενδεκάδα και περισσότερους ξένους που κάνουν καλώς η κακώς τη διαφορά.

Κατηγόρησαν τη διοίκηση για έλλειψη προγραμματισμού, αλλά σε 24 ώρες, οι Ισά, Βρέντζος έκαναν 4 μεταγραφές και τι μεταγραφές. Και δεν έγιναν με ένα νεύμα, αλλά μετά από διαπραγματεύσεις ημερών, εβδομάδων, μηνών. Και με πλήρη μυστικότητα παρακαλώ, γιατί για τον Βάις, τον Ντομίνγκες, τον Κάμπελ δεν γράφτηκε το παραμικρό στον Τύπο, ενώ ο Σαβιόλα μπήκε στη ζωή μας, από συνήθεια έξι χρόνων.

Η φανέλα με το "9" στον Σαβιόλα

Το παράπονο τουΜαρινάκηείναι πως περιμένει από τους φιλάθλους να συμπαραστέκονται στην ομάδα στις δύσκολες στιγμές. Όχι στις εύκολες και σε αυτές της αποθέωσης. Άκουσε πολλά την περυσινή σεζόν ο διοικητικός ηγέτης των Πρωταθλητών, όταν η ΑΕΚ υποβιβαζόταν στη Γ Εθνική, ο Παναθηναϊκός έμενε πίσω 40 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ δεν προκρινόταν στον τελικό κυπέλλου. Στα αντίπαλα στρατόπεδα υπήρχε στήριξη, στον Ολυμπιακό δυσφορία.

Μέχρι και ύβρεις προς το πρόσωπό τουάκουσεμέσα στο σπίτι του. Η γκρίνια ήταν μόνιμο φαινόμενο στις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Παίκτες αξίας 12 εκ. ευρώ στον Ολυμπιακό

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όμως, θέλει από τον λαό της ομάδας να στηρίζει στα δύσκολα,γιατί εκεί φαίνεται ποιος αγαπάει πραγματικά τον Ολυμπιακό. Και τα δύσκολα δεν είναι τώρα που τα εισιτήριαδιαρκείας θα φεύγουν σαν το ορμητικό νερό ενός χειμάρρου, αλλά τότε που ο Παναθηναικός κέρδιζε μέσα στο "Καραισκάκης" καιαυτοί που αγαπούσαν και στήριζαν την ομάδα άρχισαν να βρίζουν τους πάντες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ