OPINIONS

Ολυμπιακός 10 Ελλήνων

Ολυμπιακός 10 Ελλήνων
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει το όραμα που πρέπει να δώσει ο Ολυμπιακός στον κόσμο του για να επιστρέψει στο Καραϊσκάκης. Και αυτό δεν είναι μόνο το 40ο πρωτάθλημα.

Στο ματς με τον Λεβαδεικό δεν γέμισε το «Καραισκάκης», όπως και στον αγώνα με τον Πανθρακικό και για να μη αδειάζει μέρα με τη μέρα, πρέπει ο Ολυμπιακός να δώσει ένα όραμα στον κόσμο του, κι αυτό δεν θα είναι η κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος που πολλοί τη θεωρούν δεδομένη, κι αυτό είναι επικίνδυνο, αλλά η ελληνοποίηση της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός εσωτερικού, απέχει πολύ από τον Ολυμπιακού εξωτερικού γιατί ο βαθμός δυσκολίας είναι διαφορετικός και γι αυτό πρέπει να δοθούν σαφείς κατευθύνσεις στον προπονητή που θα έχει βέβαια και τις τελικές επιλογές. Να φτάσει την ομάδα στις αρχές του δεύτερου γύρου σε τέτοιο σημείο, ώστε ο εκφωνητής να αναγγείλει 10 ελληνικά ονόματα στην ενδεκάδα , κάτι που είναι δύσκολο, όχι όμως και ανέφικτο.

Με την θέση του τερματοφύλακα, καπαρωμένη έτσι κι αλλιώς από κάτοχο ξένου διαβατηρίου, η άμυνα και αξιοκρατικά μπορεί να είναι ελληνική με τους Τοροσίδη, Χολέμπας, Παπαδόπουλο, Μανωλά και μπαλαντέρ τον Παπάζογλου.

Στο κέντρο και στην επίθεση υπάρχουν ελληνικές επιλογές, με τους Μανιάτη, Φετφατζίδη, Ζαραδούκα, Βλαχοδήμο, Σιόβα , Μήτρογλου, Τάτο, σε διαφορετικά φυσικά σχήματα και τακτικές.

Αμφιβάλει κανείς ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κερδίσει , στο «Καραισκάκης» την Κέρκυρα, τον Άρη, τον Πλατανιά και άλλες …δημοκρατικές δυνάμεις; Δεν το πιστεύουμε και θα είναι ένα στοίχημα για τον εφετινό Ολυμπιακό μόλις εξασφαλίσει μια ικανοποιητική διαφορά από τον δεύτερο, που δεν την έχει αυτή την περίοδο, γιατί είναι πολύ νωρίς. Για να μη ξεχνιόμαστε, η διαφορά είναι μόλις 3 βαθμοί από τον ΠΑΟΚ και βρίσκονται εκτός πραγματικότητας, όσοι κοιτάζουν την ψαλίδα από τον ξεδοντιασμένο Παναθηναικό. Χρειάζεται οι παλιοσειρές Μοντέστο, Κοντρέρας , Ιμπαγάσα απέναντι στις μικρομεσαίες ομάδες;

Αν λοιπόν προαναγγελθεί μια τέτοια ενδεκάδα σε αγώνα στον Πειραιά, θα γεμίζει το «Καραισκάκης», γιατί κακά τα ψέματα, από τη στιγμή που δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να υπάρξει το ευρωπαϊκό όραμα, ας αναζητηθεί το … ελληνικό όραμα.

ΥΓ1: Δεν θα ήταν υπερβολή, αν στην ενδεκάδα βάζαμε και τον τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννιώτη για να εξασφαλίσουμε το απόλυτο έντεκα

YΓ2: Όλα τα παραπάνω έπρεπε να επικοινωνηθούν στον κόσμο από το καλοκαίρι, κάτι που έγινε βέβαια, αλλά όχι επισταμένως και κατηγορηματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ