OPINIONS

Ατού του Ολυμπιακού η... ηττοπάθεια

Ατού του Ολυμπιακού η... ηττοπάθεια
INTIME SPORTS

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την ευτυχία του Ολυμπιακού να θεωρείται από όλους "τελειωμένος" στο παιχνίδι με την Ατλέτικο Μαδρίτης, στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

"Έλα μωρέ, αν φάμε λιγότερα από τρία γκολ θα είμαστε ευχαριστημένοι", "καλά αν πάρουμε ισοπαλία θα πανηγυρίζουμε", είναι δυο από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες για το ματς Ολυμπιακός-Ατλέτικο Μαδρίτης και είναι ενδεικτικές από το κλίμα ηττοπάθειας που επικρατεί σε κάποιους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Όσο κι αν είναι παράλογο, αυτό αναμένεται να είναι και το θετικό για τον Ολυμπιακό, αφού δεν θα υπάρχει πίεση προς την ομάδα, που θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ισπανίας και τη φιναλιστ του Τσάμπιονς Λιγκ, που πριν από λίγες ημέρες κέρδισε 2-1 την Ρεάλ, μέσα στο "Μπερναμπέου". Και στο στοίχημα εξάλλου, οι αποδόσεις είναι ανάλογες, γι αυτό τοStoiximan.gr ,δίνει 4.60 στον Ολυμπιακό και μόλις 1.99 στην ισπανική ομάδα. Και γι αυτούς που πιστεύουν στις παραδόσεις, υπάρχουν οι πολλές ήττες στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βέβαια ουδείς στον Ολυμπιακό, προπονητής και παίκτες θα αγωνισθούν με ηττοπάθεια, καθώς ένα θετικό αποτέλεσμα θα τους δώσει προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ αρκετοί έχουν ένα επιπλέον κίνητρο.

Πρώτος απ' όλους οΡομπέρτο,αφού όσες φορές κι αν ήταν στο ρόστερ της Ατλέτικο, δεν του δόθηκε η ευκαιρία να αγωνισθεί, να δείξει την αξία του, κι όταν ο Ισπανός πορτιέρο έχει κάτι να αποδείξει κατεβάζει τα ρολά, όπως έκανε και στο ματς με την Μπενφίκα. Γι αυτό εξάλλου και ο Μίτσελ τον εκθείασε πρόσφατα στην "El Mundo Deportivο" ,με τη φράση "προσευχόμουν όλο το καλοκαίρι να μείνει στον Ολυμπιακό"

Ο Ισπανός προπονητής εξάλλου, έχει κι αυτός ένα επιπλέον κίνητρο, καθώς η πρώην ομάδα του, η Ρεάλ, έχασε το Σάββατο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, κι αν αυτός φύγει αήττητος από το "Καραισκάκης" , θα ανεβάσει τις μετοχές του στην πατρίδα του.

Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες όπως οιΑμπιντάλ, Αφελάι, Μποτίαπου θέλουν κι αυτοί να στείλουν τα μηνύματα τους, αλλά το ερώτημα είναι αν τα επιπλέον κίνητρα, είναι ικανά για να ισοσκελίσουν τη διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων.

Θεωρητικά όχι, αλλά τα πάντα αποδεικνύονται στο γήπεδο και το ποδόσφαιρο είναι το μοναδικό σπορ, όπου ο αδύνατος έχει πιθανότητες να επιβληθεί ή να αντισταθεί στον δυνατό. Και πέρυσι εξάλλου τα φαβορί του ομίλου ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπενφίκα, αλλά και η Άντερλεχτ, α ο Ολυμπιακός όμως πέρασε στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και η πορτογαλική ομάδα έφτασε ως τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Όλα μπορούν να γίνουν λοιπόν και στο φινάλε φινάλε ισχύει και η ρήση "αν χάσεις από ανώτερη ομάδα" , ξεπερνάς εύκολα την ήττα και ασχολείσαι με το επόμενο ματς". Αρκεί βέβαια η ομάδα να είναι παρούσα στο γήπεδο και να μη παραδοθεί άνευ όρων.

Το δυσάρεστο για τον Ολυμπιακό, είναι ότι η νέα ομάδα και ιδιαίτερα η άμυνα του δεν έχει δοκιμασθεί ακόμη στα δύσκολα και θα πέσει κατευθείαν στα βαθιά, αφού δεν... αισθάνθηκε τη Νίκη Βόλου, τον Παναιτωλικό και τον ΟΦΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ