OPINIONS

Το τρύπησε το "ταβάνι" της

Το τρύπησε το "ταβάνι" της
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για την απώλεια της πρώτης θέσης των Playoffs για την ΑΕΚ, αλλά και την παρακαταθήκη που άφησαν αυτά τα ματς για την επόμενη σεζόν.

Η ΑΕΚ πλέον την πρωτιά στα πλέι οφ δεν μπορεί πλέον να την κυνηγήσει. Την κυνήγησε μέχρι και το 94ο λεπτό του πέμπτου συνεχόμενου απαιτητικού παιχνιδιού που έδωσε, μέσα σε διάστημα 12 ημερών.

Παίκτες όπως ο Σιμόες, όπως ο Μάνταλος, όπως ο Κολοβέτσιος, όπως ο Ντίντακ, όπως ο Γκάλο, που μετά το ματς της προηγούμενης Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό δυσκολευόντουσαν ακόμα και να σταθούν όρθιοι για να φύγουν από το ΟΑΚΑ και να επιστρέψουν σπίτια τους, για 94 λεπτά πίεσαν για να σκοράρουν απέναντι στον ΠΑΟΚ. Και για 44 λεπτά, παίζοντας μ’ έναν συμπαίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε ο Πέκχαρτ στην αρχή του ημιχρόνου.

Η δίψα και η αποφασιστικότητα των παικτών της ΑΕΚ να κάνουν μια ακόμα υπέρβαση, ήταν τόσο μεγάλη και προφανής, που την διέκριναν ακόμα και οι αντίπαλοι τους. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΠΑΟΚ, παρόλο που οι αριθμητικές ισορροπίες αποκαταστάθηκαν με το ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου, σ’ όλο το δεύτερο 45άλεπτο, δεν έχουν κάνει ούτε μισή ευκαιρία. Και είναι ζήτημα αν έφτασαν πέντε φορές μέχρι τα πέριξ της περιοχής του Ανέστη. Κάτι που οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως οι παίκτες της ΑΕΚ έδειχναν στον αντίπαλο, πως ήταν αποφασισμένοι να τον στριμώξουν μέχρις εσχάτων, προκειμένου να του πάρουν τη νίκη.

Η ΑΕΚ δεν κέρδισε τελικά. Δεν κέρδισε γιατί δεν σκόραρε. Δεν σκόραρε διότι τις ευκαιρίες που είχε, τις έχασε. Ακόμα και στο 94, «έγραψε» τελική προσπάθεια. Και τις διπλάσιες καθυστερήσεις να είχε το παιχνίδι και στο 98 ευκαιρία θα έκανε η ΑΕΚ, παρότι είναι βέβαιο πως μετά το ματς, όλοι όσοι έπαιξαν θα έμειναν για αρκετή ώρα ξάπλα στα αποδυτήρια, μπας και συνέλθουν. Επίσης ενδεχομένως δεν κέρδισε, επειδή ο Κομίνης στο πρώτο ημίχρονο δεν έδωσε ένα πέναλτι πάνω στον Μπαρμπόζα, που είναι καθαρό, καθώς ο Λέοβατς δεν πάει πάνω στην μπάλα αλλά μόνο πάνω στον Πορτογάλο.

Όπως και να έχει, η σεζόν για την ΑΕΚ τελείωσε σ’ αυτό το ματς με τον ΠΑΟΚ. Και παρότι η ΑΕΚ δεν το κέρδισε, τελείωσε ίσως με τον τρόπο που θα έπρεπε να τελειώσει. Με τους παίκτες να δίνουν ότι έχουν (και δεν έχουν) μέχρι και το τελευταίο λεπτό και τον κόσμο όρθιο να αποθεώνει μετά το σφύριγμα της λήξης. Έτσι έπρεπε να κλείσει μια σειρά αγώνων, αλλά και μια σεζόν που η ΑΕΚ έκανε κανονικές υπερβάσεις. Που τρύπησε το ταβάνι της.

Θυμηθείτε πως μπήκε η ΑΕΚ σ’ αυτή την αφετηρία των αγώνων, πριν από 13 μέρες. Πρώτα σαν απόλυτο αουτσαίντερ στον τελικό. Και κέρδισε και πήρε την κούπα. Μετά ξεκίνησε μια σειρά αγώνων για τα πλέι οφ, ως κουρασμένη και ως… άδεια από δυνάμεις. Αποδείχθηκε δυνατή και γεμάτη και κυρίως άκρως ανταγωνιστική σχεδόν μέχρι το φινάλε. Και όλα αυτά που η ΑΕΚ έκανε σ’ αυτή την σειρά αγώνων, που οι παίκτες της ΑΕΚ που έχουν ακούσει πολλά έκαναν σ’ αυτή την σειρά αγώνων, αποτελεί την μεγαλύτερη παρακαταθήκη για την επόμενη σεζόν. Διότι μια ομάδα που ξέρει να τρυπά το ταβάνι της, επί της ουσίας αρχίζει να μην έχει ταβάνι.

PHOTO CREDITS: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ