OPINIONS

Υπάρχει θέμα Μίτσελ;

Υπάρχει θέμα Μίτσελ;
INTIME SPORTS

Υπάρχει θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό; Ο Κώστας Καίσαρης αναλύει τα δεδομένα, αναφέρεται στην ανησυχία του Μαρινάκη και δίνει τις απαντήσεις σχετικά με το μέλλον του Μίτσελ.

Υπάρχει θέμα Μίτσελ στον Ολυμπιακό; Να μην βιαστούμε όμως να δώσουμε μονολεκτική απάντηση. Κι ας δούμε τα κομμάτια του συγκεκριμένου παζλ, ένα προς ένα:

" Ας έρθει άλλος να τα κάνει καλύτερα..."

Αυτή ήταν η ατάκα του Μίτσελ, που "έγραψε" στη συνέντευξή του στο συνδρομητικό κανάλι. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι οι προπονητές είναι σαν τους πολιτικούς. Ποτέ δεν πετάνε κουβέντες στην τύχη. Ξέρουν τι λένε. Δεν τρελάθηκε ο Ισπανός, στα καλά καθούμενα, ν' αρχίσει να υπερασπίζεται τη δουλειά του. Κι ύστερα μάλιστα από νίκη. Δεν έχασε από τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός στο "Καραϊσκάκης". Κέρδισε 2-1.

Ο Μίτσελ κάτι καταλαβαίνει. Κάτι νιώθει. Δεν είναι αφελείς οι προπονητές. Καταλαβαίνουν από τον τρόπο που τους μιλάει ο πρόεδρος. Από τη χροιά της φωνής του, από τον τρόπο που τους κοιτάζει, από το πώς έχει η κατάσταση στις μεταξύ τους (επαγγελματικές) σχέσεις. Ψυχρότητα δεν υπάρχει μόνο στα ζευγάρια. Κρατάμε λοιπόν σαν Νο1 δεδομένο, την αντίδραση του Μίτσελ, " ας έρθει άλλος να τα κάνει καλύτερα".

Την Πέμπτη, μετά το 2-1 στο "Καραϊσκάκης", στο πρωτοσέλιδο συλλογικής ερυθρόλευκης εφημερίδας, υπήρχαν σπόντες για τον προπονητή:

ΜΙΣΤΕΡ ΓΙΑΤΙ; Ο Ολυμπιακός δεν εκμεταλλεύθηκε για μια ακόμα φορά τον παίκτη παραπάνω και για 60 λεπτά!!! Η ομάδα έπαιξε όπως πραγματικά έπρεπε μόνο για δύο 20λεπτα. Μας λείπει πολύ το εύκολο γκολ.

Τέτοια πρωτοσέλιδα, σε καμιά περίπτωση δεν είναι τυχαία. Πρωτοσέλιδα, που δεν είχαν εμφανισθεί, ούτε μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ούτε μετά την ήττα από τη Γιουνάιτεντ. Πρωτοσέλιδο, που μπορεί να ερμηνευτεί σαν άνωθεν δυσαρέσκεια. Την οποία, βέβαια, εισέπραξε ο Μίτσελ. Αυτά που λένε κάποιοι προπονητές, ότι δεν διαβάζουν εφημερίδες, είναι παραμύθια. Όλοι διαβάζουν μέχρι και το τελευταίο μονόστηλο και ξέρουν μάλιστα και την προέλευσή του.

Πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ, μίλησε στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Κάτι που έδειχνε ξεκάθαρα την ανησυχία του. Άλλωστε επισήμανε με κάθε λεπτομέρεια τις αδυναμίες που είχε εντοπίσει. Διευκρίνισε βέβαια, ότι έτσι ή αλλιώς, κι ανεξάρτητα τι θα γίνει στο Κύπελλο, η σεζόν για τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη. Κάτι που ισχύει και προφανώς πιστώνεται στον προπονητή.

Καμία σχέση, όμως, αυτή η ομιλία, με την αντίστοιχη περυσινή, όταν ο Μαρινάκης είχε ξεκαθαρίσει στους ποδοσφαιριστές ότι " όλοι εσείς μπορεί να φύγετε από τον Ολυμπιακό κι ο μόνος σίγουρος για την επόμενη σεζόν είναι ο προπονητής". Όπως και τελικά έγινε. Αντίθετα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αυτή τη φορά, απέφυγε να κάνει την παραμικρή αναφορά στον προπονητή. Κάτι που ο Μίτσελ σαφώς και εισέπραξε.

Κι αν για τον Μίτσελ, ψάχνουμε να βρούμε αν υπάρχει ή όχι θέμα, το σίγουρο είναι ότι έχει θέμα ο Ολυμπιακός. Με την ομάδα να χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Στον Π.Γ. Ολυμπιακό και στον Μ.Γ. Ολυμπιακό. Μέχρι το 2-0 με τη Γιουνάιτεντ, ο Ολυμπιακός πέταγε. Από κει και μετά άρχισε η κατηφόρα. Το 0-3 από τον Παναθηναϊκό στο "Καραϊσκάκης". Το 0-3 και ο αποκλεισμός στο "Ολντ Τράφορντ". Τα 1-2 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Το ρεπορτάζ λέει, ότι αυτό που ενόχλησε περισσότερο είναι ο αποκλεισμός από τη Γιουνάιτεντ. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό δεν στοίχισε. Σαφώς κι ένα 0-3 από τον αιώνιο αντίπαλο μέσα στο "Καραϊσκάκης" είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό για κάθε Ολυμπιακό, και πολύ περισσότερο για τον πρόεδρό του.

Είσαι ζοχάδας το ίδιο βράδυ, έχεις τα νεύρα σου, αλλά την άλλη μέρα το έχεις ξεχάσει. Το 0-3, όμως, από τη Γιουνάιτεντ, σε στραβώνει. Και σε στραβώνει για τα καλά μάλιστα. Προοπτική να πας στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας στο πρώτο ματς 2-0 και μάλιστα εις βάρος μιας Γιουνάιτεντ, δεν βρίσκεις κάθε μέρα. Το ρεπορτάζ, λοιπόν, λέει ότι ο Β. Μαρινάκης, με το 0-3 από τη Γιουνάιτεντ στράβωσε.

Από κει και πέρα, στράβωσε για τα καλά, όπως είπαμε, ο Ολυμπιακός, με δύο ακόμα ήττες σε Τούμπα και Τρίπολη. Στον κρίσιμο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1, αλλά η δυσαρέσκεια είναι εμφανής. Ένας ΠΑΟΚ, που στο ματς του πρωταθλήματος στο "Καραϊσκάκης", είχε συντριβεί με κάτω τα χέρια 4-0. Ένας ΠΑΟΚ, που την περασμένη Τετάρτη σερνόταν κι έκανε όλη κι όλη μια τελική προσπάθεια. Σ' αυτόν τον ΠΑΟΚ, που για μια ώρα έπαιζε με παίκτη λιγότερο, ο Ολυμπιακός, όχι μόνο δεν διεύρυνε το 2-1, αλλά οι ευκαιρίες που έφτιαξε ήταν ελάχιστες.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι "έχει θέμα" ο Ολυμπιακός, είναι λογικό να έχει θέμα κι ο προπονητής. Όπως ο κάθε προπονητής πιστώνεται τις επιτυχίες, έτσι χρεώνεται και τις αποτυχίες. Αυτό το ξέρει, καλύτερα από τον κάθε άλλον, ο ίδιος ο Μίτσελ και γι' αυτό εμφανίστηκε εκνευρισμένος στην πρόσφατη συνέντευξη. Το "θέμα" αυτό μπορεί να έχει σαν συνέπεια, να μην συνεχίσει στον Ολυμπιακό στην επόμενη περίοδο; Αυτό το ξέρει μόνο ο Μαρινάκης. Όλοι οι άλλοι θα το μάθουμε μετά τη ρεβάνς της Τούμπας τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά τον τελικό, αν έχει προκριθεί ο Ολυμπιακός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ