OPINIONS

Στο πηγάδι κατούρησε ο Αλαφούζος;

Στο πηγάδι κατούρησε ο Αλαφούζος;

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον Πρωθυπουργό μιας χώρας που έχει χρεοκοπήσει, κι αυτός λέει ανέκδοτα και για τον Γιάννη Σγουρό, τσοντάρει με 20 εκατομμύρια για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Γνωστό είναι το ανέκδοτο με τον λύκο και το λιοντάρι στη ζούγκλα. Που καταλήγει με τον λαγό να λέει, "ωραία είμαστε εδώ λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα. Ο πρωθυπουργός μια χώρας βέβαια, δεν είναι δυνατόν να λέει μαλακίες για να περνάει η ώρα. Και ειδικότερα μάλιστα όταν μιλάει δημόσια.

Γιατί στην παρέα του, μπορεί να λέει ότι γουστάρει. Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι ένας Πρωθυπουργός δεν θα μπορεί να διαθέτει χιούμορ. Κι ότι θα πρέπει σώνει και καλά, να εκφράζεται με ξύλινη γλώσσα των πολιτικών. Λαμπρό παράδειγμα ο Αντώνης Σαμαράς.

"Στις κρίσιμες αυτές στιγμές που περνάει ο τόπος με τη κρίση λόγω ΕΡΤ να συγκλονίζει τους τρεις εταίρους που στηρίζουν την Κυβέρνηση, δεν χάνει ούτε την αισιοδοξία του, αλλά ούτε και το χιούμορ του. Στο διάγγελμα του, προς τον ελληνικό λαό, αφού ανέλυσε τα σοβαρά θέματα της επικαιρότητας, το έριξε μετά (να μην πούμε στη τρελή, αλλά) στα αστεία.

Επιβεβαιώνοντας την υψηλή αίσθηση του χιούμορ που τον χαρακτηρίζει: "Αυτή η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία".

Να είναι καλά ο άνθρωπος. Έκανε όλους τους Έλληνες να σκάσουν στα γέλια. Σα να βλέπεις δηλαδή το Βασίλειο Κωστέτσο, να τραγουδάει και να χορεύει "είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω". Σα να ακούς τον Γιάννη Αλαφούζο, να λέει στους οπαδούς του Παναθηναικού, "όχι μόνο θα γκρεμίσουμε την παράγκα, αλλά εφέτος θα κατακτήσουμε το νταμπλ".

Ποια Κυβέρνηση εξάντλησε την τετραετία στην Ελλάδα, για να την εξαντλήσει η Κυβέρνηση-Σαμαρά; Ας είναι καλά λοιπόν ο άνθρωπος. Έκανε τον κοσμάκη να ξεχάσει τα βάσανα του και να γελάσει το χειλάκι του. Κι αν ο Πρωθυπουργός της χώρας λέει τελικά και καμιά μαλακία, για να περνάει η ώρα, ή κανένα ανέκδοτο, υπάρχουν πολιτικοί που στέκονται στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων.

Δεν βγήκε η βασιλόπιτα...

Όπως ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Γνωστός κι από την Άρση Βαρών. Την αθρόα ελληνοποίηση Αλβανών και Γεωργιανών αθλητών. Και τα αμέτρητα κρούσματα ντόπινγκ. Ας είναι όμως. Ο συγχωρεμένος ο Νίκος Καννελάκης, λοιπόν, ήτανε που έλεγε, "ακόμα δεν βγήκε η βασιλόπιτα από τον φούρνο και κάποιοι την έχουν κόψει σε κομμάτια και την έχουνε μοιράσει".

Γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν υπάρχει αυτή την στιγμή, ούτε σε μακέτες. Ο Γιάννης Σγούρος όμως είναι πιο γρήγορος κι από τον Γιουσέιν Μπολτ. Ατάκα κι επί τόπου έβγαλε είκοσι εκατομμύρια Γιούρο, από τα ταμεία της Περιφέρειας, για την χρηματοδότηση του γηπέδου της ΑΕΚ.

Και για να μην γίνει καμία παρεξήγηση , δεν μιλάμε για είκοσι χιλιάδες δραχμές. Για είκοσι εκατομμύρια Γιούρο πρόκειται. Για να δικαιωθεί δηλαδή έστω και ύστερα από μεγάλη καθυστέρηση ο σύντροφος του Γιάννης Σγουρού, Γιώργος Παπανδρέου, όταν έλεγε "λεφτά υπάρχουν".

Σε ποιον θα δώσει όμως αυτά τα λεφτά η Περιφέρεια; Ούτε η ίδια ξέρει. Και κανείς δεν ξέρει ακόμα ποιο νομικό πρόσωπο και με ποιους όρους θα αναλάβει την ανέγερση του γηπέδου. Ποιος θα πληρώσει τα έξοδα και ποιος θα εισπράττει τα έσοδα. Όλα αυτά και τα αγνοεί ο εν λόγω Σγουρός και δεν ενδιαφέρεται για να την μάθει. Αφού σου λέει, έχω έτοιμο αυτό το εικοσάρικο εκατομμύρια, το βάζω πάνω στο τραπέζι, για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Θα πει κάποιος έχει τόσα πολλά λεφτά το κράτος αυτή την εποχή για να χρηματοδοτήσει ιδιωτικά έργα; Να τσοντάρει δηλαδή η Περιφέρεια αυτά τα λεφτά, για ένα σχολείο. Για ένα νοσοκομείο. Για ένα παιδικό σταθμό. Για ένα πάρκο. Για ένα κοινωφελές τέλος πάντων έργο.

Για γήπεδο που θα παίζει μια Ανώνυμη Εταιρία και θα εισπράττει μια άλλη εταιρία, από που κι ως που; Και γιατί να τα δώσει για τη Νέα Φιλαδέλφεια και όχι για τον Βοτανικό; Στο πηγάδι δηλαδή έχει κατουρήσει ο Γιάννης Αλαφούζος και μαζί του όλοι οι Παναθηναϊκοί. Κι αφού εκ των πραγμάτων, η όποια επιλογή θα προκαλούσε αντιδράσεις, θα μπορούσε ο Γιάννης Σγουρός να έβρισκε μια τίμια λύση: Nα το έστριβε! Με τη σχετική αδιάβλητη διαδικασία να μεταδίδεται λάιβ από την ΕΡΤ

Επιτροπή με Άρια, Μπήλιω, Έλλη

Από την Δημόσια τηλεόραση που το ΠΑΣΟΚ επιμένει να θέλει ανοιχτή. Με επιτροπή που θα αποτελείται από την Άρια Αγάτσα, την Μπήλιω Τσουκαλά, την Ελλη Στάη και τις άλλες εκλεκτές κυρίως της Μεσογείων. Θα το στρίβανε λοιπόν και να καθότανε το νόμισμα κορώνα, το εικοσάρικο θα πήγαινε για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Αν καθότανε γράμματα, για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Ας μην είμαστε όμως γκρινιάρηδες και μεψίμοιροι. Η χειρονομία της πράξεως του Γιάννη Σγούρου, επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Μπορεί μέσω συγχωνεύσεων να κλείνουνε σχολεία και νοσκομομείά.

Μπορεί να πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις. Μπορεί με τους ενάμιση εκατομμύρια άνεργους η μικρή αυτή χώρα να έχει τα πρωτεία στην Ευρώπη, αλλά πάντα θα βρίσκεται είναι εικοσάρικο εκατομμύρια για ένα γήπεδο, που δεν υπάρχει ακόμα ούτε στα χαρτιά

Πριν βάλλουν το χέρι στην τσέπη αυτοί θα χρηματοδοτήσουν το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια, το έβαλε στα ταμείο της Περιφέρειας, ο Γιάννης Σγουρός. Γιίγαντας,. Εκτός αν τα 20 εκατομμύρια είναι η επιβράβευση για τη χρεωκοπία της ΑΕΚ και το κανόνι που έπεσε στο δημόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ