OPINIONS

"Οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν"

"Οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν"

Ο Κώστας Καίσαρης με αφορμή τη διπλή δολοφονία διερωτάται: ποιος έχει μεγαλύτερη επιρροή; Ο Τόνι Σφήνος ή ο Ανδρουλάκης ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Κανένα πρόβλημα. Κανένα απολύτως πρόβλημα. Από τη στιγμή που ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε τη στυγερή δολοφονία, η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Από τη στιγμή που σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος έβαλε τα στήθια του μπροστά, για να υπερασπισθεί τη Δημοκρατία, η Ελλάδας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Ούτε ένας δεν έμεινε που να μην καταδικάσει το θλιβερό αυτό γεγονός της δολοφονίας των δύο νέων.

Και δεν αναφερόμεθα μόνο στα πολιτικά κόμματα. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή, Ανεξάρτητους Έλληνες, Δημοκρατική Αριστερά, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, που εξέδωσαν ανακοινώσεις, καταδικάζοντας το στυγερό έγκλημα. Τις κρίσιμες αυτές στιγμές για τη δημοκρατία το έθνος και η πατρίδα, όλες οι επιφανείς πολιτικές προσωπικότητες, αποδόθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου, ποιος θα προλάβει πρώτος, να τοποθετηθεί επί του θέματος:

- Γρήγορος σαν τον άνεμο ο Υπουργός Υγείας, βγήκε να μιλήσει στο Μέγκα. Αντί να γίνει ενημέρωση από τους γιατρούς, για την κατάσταση των δύο νεαρών, μίλησε σαν εκπρόσωπος τους, ο Άδωνις. Για να πει το εξής πρωτότυπο και συγκλονιστικό: "οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν".. Και δεν θα μπορούσε βέβαια να μείνει εκεί. Σχολίασε σχετικά στο τουίτερ: "Τραγικό, συγκλονιστικό περιστατικό". Πάντα άξιος.

-Αφού τοποθετήθηκε ο Υπουργός, ήταν ποτέ δυνατόν να μείνει με σταυρωμένα χέρια η Υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή; Έξω από το κόλπο; Σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Καταδίκασε, λοιπόν κι αυτή το αιματηρό περιστατικό, κάνοντας το καθήκον της, απέναντι στη Δημοκρατία.

- Η δολοφονία των δύο νέων ήταν η αιτία για να βγει από τον πολιτικό του τάφο ο Γιώργος Παπανδρέου. Όποιος νομίζει ότι ο τέως Πρωθυπουργός στον ελεύθερο χρόνο του, από τις διαλέξεις ανά τον κόσμο ασχολείται με τον Μουτζούρη ή τη Μονόπολι είναι γελασμένος. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι εδώ. Αφού, λοιπόν, εξέφρασε τη λύπη του έκανε την εξής πρωτότυπη δήλωση: "Είναι ώρα για ενότητα, όλων των δημοκρατικών δυνάμεων". Γίγαντας.

- Ο σεμνός, ο μετριοπαθής και πάντα λιγόλογος Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια. Μετρώντας ένα προς ένα τα λόγια το είπε συγκλονισμένος με τρεμάμενη φωνή, στους στενούς συνεργάτες του: "Χρειάζεται απόλυτη ψυχραιμία". Όχι μερική ψυχραιμία. Καθολική. Απόλυτη.

- Η μεγάλη, η τεράστια έκπληξη προήλθε από την ανακοίνωση της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Πως γίνεται, όμως, να υπάρχει Νεολαία ΠΑΣΟΚ, όταν δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ; Και πόσοι να είναι δηλαδή αν μετρηθούνε, οι νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ; Ο Τόνι Σφήνος φερ' ειπείν κοντεύει να φτάσει τους 70.000 φίλους στο FB. Οι νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ αν μαζευτούνε όλοι μαζί γεμίζουνε το Αθηνών Αρένα; Δύσκολο.

- Οι δηλώσεις, όπως, προαναφέραμε ήταν ευρηματικές πρωτότυπες, όπως αρμόζει σ' ένα τόσο σοβαρό γεγονός. Η ΔΗΜΑΡ, αποφάνθηκε ότι "η Δημοκρατία θα σταθεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Το Λάος υποστήριξε ότι "πρέπει να υπάρξει αυτοσυγκράτηση". Η Δράση ότι το "αίμα δεν έχει ταυτότητα".

- Υπάρχουν, όμως κι άλλες μεμονωμένες πολιτικές προσωπικότητες, που δεν έχασαν την ευκαιρία να δώσουν το προσωπικό στίγμα τους: Ο Οικονόμου ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ που αποφάνθηκε ότι "τα πράματα γίνονται επικίνδυνα". Ο Κεδίκογλου, ο Παπαδημούλης, ο Καμμένος.

- Αυτός που πραγματικά συγκλόνισε ήταν ένας Χρήστος Ζώης: "Η πατρίδα και η Δημοκρατία, χρειάζονται καθαρό μυαλό, αίσθηση της ευθύνης και της κρισιμότητας των περιστάσεων".

Με το σκορ, λοιπόν, σε νεκρούς να είναι 2-1 εις βάρος της Χρυσής Αυγής και κατά πως φαίνεται να έπεται και συνέχεια, ποια είναι η σκοπιμότητα όλων αυτών των δηλώσεων; Τις λαμβάνει έστω κι ένας από τα δέκα εκατομμύρια των κατοίκων αυτής της χώρας σοβαρά υπόψη του; Έχει καμιά σημασία τι λέει επί του θέματος ο Βενιζέλος; Ποια είναι η άποψη του Γ. Παπανδρέου και τι αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας; Έχουν πάρει τόσο στα σοβαρά τους ρόλους τους, που νομίζουν ότι όλα αυτά που λένε σήμερα, αυτά που είπαν χθες και αυτά που θα πουν αύριο, έχουν κάποια αξία; Έστω και ελάχιστη; Πράξεις είναι το ζητούμενο στην πολιτική. Έργα. Με λόγια ποτέ και κανένας δεν έλυσε κάποιο πρόβλημα. Κι επειδή οι Έλληνες ψηφίζουν πάντα τους πολιτικούς που μιλάνε καλύτερα, είναι άξιοι της τύχης τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ