OPINIONS

Ο Ολυμπιακός του Μπέου και όχι του Βόλου

NewSports                   5/8/2002
AEK - ¦ANI¿NIOª.
Μπέος Ψωμιάδης INTIME SPORTS

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα που δεν ανήκουν σε κανένα οπαδό, παράγοντα, Βουλευτή ή Δήμαρχο, αλλά στους κ. Μάκη Ψωμιάδη και Αχιλλέα Μπέο.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις σε Βόλο και Καβάλα για τον υποβιβασμό των δυο ομάδων. Και από τον κόσμο, που έχει βγει στους δρόμους και από τους φορείς των πόλεων.Οι παράλληλες πορείες όμως Ολυμπιακού-Καβάλας, προς τη διάκριση τη καταξίωση και τη καταστροφή λένε το αντίθετο.

Ούτε ο Ολυμπιακός ανήκει στον Βόλο, ούτε η Καβάλα στη Καβάλα. Ούτε στον κόσμο των πόλεων ανήκουν οι ομάδες, ή στους Δημάρχους και Βουλευτές που δείχνουν το όψιμο ενδιαφέρον τους. Αυτός ο Ολυμπιακός Βόλου είναι δημιούργημα του Αχιλλέα Μπέου και σ αυτόν ανήκει 100%. Όπως και αυτή η Καβάλα, ανήκει 100% στην οικογένεια Ψωμιάδη. Η ομάδα με τις ερυθρόλευκες φανέλες, μάλιστα, ούτε καν σαν Ολυμπιακός Βόλου δεν υφίστατο.

Η κανονική ομάδα του Βόλου, ο Εθνικός-Ολυμπιακός Βόλου, όπως ήταν το πλήρες όνομα της, είχε ξεπέσει στις μικρές κατηγορίες, κι όταν κάποια στιγμή βρέθηκε στη Γ' Εθνική πούλησε τη θέση της στην Δόξα Δράμας. Στο Βόλο από το 2004 περίπου είχε μεταφερθεί η Κασσάνδρα αλλάζοντας μάλιστα τα χρώματα της. Το όνομα της ομάδας ήταν ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου με το ΑΣΚ να αναφέρεται στην Αθλητικό Σύλλογο Κασσάνδρας.

Αυτή την ομάδα πήρε το 2008 ο Αχιλλέας Μπέος και στη συνέχεια άλλαξε το όνομα της σε Ολυμπιακός Βόλου. Ο Μάκης Ψωμιάδης είχε πάρει τη Νέα Καβάλα το 2007. Το "Νέα" είχε προστεθεί στο όνομα της όπως και ο Νέος Πανιώνιος. για να εκμεταλλευτεί το Νόμο-Βενιζέλου και να διαγραφούν τα χρέη της. Όταν η Ελλάδα ήταν ισχυρή άλλωστε, ο Βενιζέλος χάριζε λεφτά από τον κόσμο για να βουλώσει τις τρύπες που είχε ανοίξει ο Υπουργός Πολιτισμού. Η Νέα Καβάλα που έπαιζε στη Γ' Εθνική ανέβηκε καντέρ σε δυο χρονιές στη Σούπερλιγκα.

Και ο Ολυμπιακός Βόλου λοιπόν με μαϊμού όνομα φυτοζωούσε στη Β' Εθνική προ- Μπέου και η Καβάλα βολόδερνε στην Γ' Εθνική Προ- Ψωμιάδη. Κανένας οικονομικός παράγοντας είτε από το Βόλο είτε από τη Καβάλα δεν ενδιαφερόταν. Ούτε ο κόσμος ήταν συσπειρωμένος όπως στη Λάρισα και στα Γιάννενα για να προσελκύσει επενδυτές. Άδεια ήταν τα γήπεδα. Μέχρι που εμφανίστηκαν οι δυο σωτήρες.

Έτυχε να είναι η καταγωγή του Α. Μπέου από το Βόλο. Αν ήταν από την Καρδίτσα, η ομάδα που θα είχε αυτή τη πορεία θα ήταν η Αναγέννηση. Έτυχε ο Μ. Ψωμιάδης να κατάγεται από την Καβάλα. Αν ήταν από τη Δράμα στη θέση της Καβάλας θα ήταν η Δόξα.

Τότε ζεστάθηκε ο κόσμος. Όταν ο Βόλος έκανε πρωταθλητισμό στη Β' Εθνική και την ξέφρενη περυσινή πορεία του στη Σούπερλιγκα. Σε λιγότερο βαθμό ο κόσμος της Καβάλας σε σχέση με την πορεία της ομάδας. Όπως οι περισσότεροι οπαδοί στην Ελλάδα, σε Βόλο και Λάρισα, ο κόσμος δεν αγάπαγε τις ομάδες. Τις διακρίσεις και τις επιτυχίες αγάπησε.

Ο κόσμος είχε τη συνεισφορά του, με το εισιτήριο που πλήρωνε και τη παρουσία του. Οι ομάδες όμως ήταν του Μπέου και του Ψωμιάδη. Αυτοί τις έφτιαξαν, αυτοί τις καταστρέφουν. Κι αυτό θα φανεί όταν ολοκληρωθεί η αντίστροφή μέτρηση. Όταν όπως όλα δείχνουν καταδικαστούν σε οριστικό υποβιβασμό και από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Πόσοι απ αυτούς που βγαίνουν στους σήμερα δρόμους θ ακολουθήσουν τον Ολυμπιακό και την Καβάλα στη Β' Εθνική;

Θα βρεθούν οικονομικοί παράγοντες για να αναλάβουν τις ομάδες και να εξασφαλίσουν όχι την άνοδο αλλά μία αξιοπρεπή παρουσία στη κατώτερη κατηγορία; Ή θα επέλθει η διάλυση που είναι και το πλέον πιθανό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ