OPINIONS

Μέσα-έξω από το ποδόσφαιρο

Μέσα-έξω από το ποδόσφαιρο

Ο Κομπότης που ζήτησε να του βάλουν "διαιτητή-πρόθυμο", εκτός ποδοσφαίρου. "Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης" που βρήκαν και του έβαλαν τον διαιτητή, εντός ποδοσφαίρου. Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τους περιοριστικούς όρους ανακριτή και εισαγγελέα

Είναι δυνατόν να κάνει πλάκα, ο Γ.Ανδρεάδης; Σαφώς και όχι. Είναι δυνατόν να κάνουν πλάκα ο ειδικός Ανακριτής Διαφθοράς και ο εισαγγελές; Σαφώς και όχι. Είναι δυνατόν να βάζουν τους περιοριστικούς όρους στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης "κουτουρού μπουγάτσα"; Σαφώς και όχι

Πώς γίνεται, όμως, σε αυτόν που "πιέζει" τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να απαγορεύεται η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και τα ίδια τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να έχουν κάθε δικαίωμα (από ανακριτή και εισαγγελέα) να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο; Και δεν είναι ένας και δύο, είναι τέσσερις.

Είναι ο Παπακωνσταντίνου, τη Δευτέρα. Ήταν ο Προύντζος, χθες Ήταν και οι Παπανικολάου-Υφαντής, που έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε κάτι σημαντικό και αξιόλογο εις βάρος τους και γι αυτό δεν τους επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος. Πώς γίνεται όλοι αυτοί να επιτρέπεται να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αλλά να απογορεύεται στο Γιάννη τον Κομπότη.

Να τα κάνουμε πενηνταράκια: Η ταπεινότητά μου, στις 9 Απριλίου, είχε δημοσιεύσει στο Goal News, τα βασικά σημεία από το κατηγορητήριο για το Γιάννη Κομπότη. Ότι "με φορτικότητα και πειθώ, έπεισε τους συγκατηγορούμενούς του, που είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση να παρέμβουν αθέμιτα, ορίζοντας στον αγώνα Λεβαδειακού-Πανιωνίου, διαιτητή που θα ήταν πρόθυμος ............. ώστε να κερδίσει η ομάδα της Λειβαδιάς. Αυτοί όρισαν τον διαιτητή, γνωρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος θα ήταν πρόθυμος να βοηθήσει την ομάδα του Λεβαδειακού.....

Πράγματι ο Κάμπαξης με τη διαιτησία του, βοήθησε το Λεβαδειακό να επικρατήσει με 2-1. Σα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που ο Κομπότης κατάφερε να πείσει, ο ανακριτής αναφέρει τους Μαρινάκη, Σαρρή, Κουρίδη, Σταθόπουλο, Παπακωνσταντίνου, Παπανικολάου, Προύντζο, Υφαντή, Δούρο και Μπριάκο. Που συνετέλεσαν από κοινού την (σσ κακουργηματική) πράξη της δωροδοκίας-δωροληψίας.

Σ' ΑΥΤΟ το ζουλάπι τον Κομπότη, όταν πήγε και απολογήθηκε, ανακριτής και εισαγγελέας του βάζουν τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Και καλά του κάνανε. Δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι, αν φύγει από την μπάλα ο Κομπότης. Το αντίθετο, μάλιστα. Ο ίδιος περιοριστικός όρος επιβλήθηκε και στον Κάμπαξη, που είχε σφυρίξει το επίμαχο παιχνίδι.

Απαγορεύτηκε, επίσης, να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και στους Δούρο-Μπριάκο. Γα τον Προύντζο, αντίθετα, όπως και για τον Παπακωνσταντίνου τη Δευτέρα, κανένα πρόβληυα. Αμφότεροι έχουν κάθε δικαίωμα να συνεχίσουν την δραστηριότητά τους στην ΕΠΟ, για το καλό του ποδοσφαίρου. Στον Παπακωνσταντίνου απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, αλλά με το ποδόσφαιρο μπορεί να ασχολείται. Για την κοπανήσει, είναι ικανός. Για να κάνει κακό στο ποδόσφαιρο, όχι.

Για τους άλλους δεν τρέχει κάστανο;

Πώς γίνεται, λοιπόν, ο Κομπότης που (πάντα κατά τον Ανακριτή) ψήνει αυτούς να του βάλουν διαιτητή-εργαλείο να εξοστρακίζεται στη Λειβαδιά και για Παπακωνσταντίνου-Προύντζο, που του βάλανε τον Κάμπαξη, να μη τρέχει κάστανο; Πως γίνεται εγώ που ζητάω χατίρια από την εγκληματική οργάνωση να βγαίνω εκτός ποδοσφαίρου και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βρίσκουν και βάζουν "πρόθυμους διαιτητές", να παραμένουν στην ΕΠΟ; Για να συνεχίζουν να έχουν (έστω και έμμεσα) την ευθύνη για τον ορισμό διαιτητών. Των επόμενων Καμπαξήδων.

Όπως είπαμε και στην αρχή ανακριτής και εισαγγελέας δεν είναι δυνατόν να κάνουν πλάκα. Να παίζουν τους περιοριστικούς όρους κορώνα-γράμματα. Σε αυτόν απαγόρευση εξόδου, στον άλλον απαγόρευση να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Σε κάποιον άλλον, τίποτα. Λες και είναι μονά-ζυγά.

Δε γίνεται να κάνεις καλαμπούρι με αυτά τα πράγματα. Κάτι θα συμβαίνει. Όποιος σπάσει την γκλάβα του και βρει πως γίνεται ο Κομπότης να είναι εκτός ποδοσφαίρου και ο Παπακωνσταντίνου εντός, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Ένα μικρό δείγμα για την ακριβοδίκαιη απόδοση της δικαιοσύνης από τους τακτικούς δικαστές, που με το νόμο-Κοντονή από τούδε και στο εξής θα ισχύει και στο ποδόσφαιρο.

Το να μη μπει κανένας περιοριστικός όρος γίνεται. Είναι σα να αναγνωρίζει έμμεσα ο ανακριτής την αθωώτητα των εμπλεκόμενων. Όπως στην προκειμένη περίπτωση, για Υφαντή, Παπανικολάου, Προύντζο. Το να λες όμως του Παπακωνσταντίνου απαγορεύεται να βγεις από τη χώρα, αλλά επιτρέπεται να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο που κολλάει; Ύποπτος φυγής, δηλαδή, είναι. Ύποπτος να "ξαναφτιάξει" διαιτητές, δεν είναι...

(Παύλος Σιδηρόπουλος και ροκ εν ρολ στο κρεβάτι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ