Κ. ΚΑΙΣΑΡΗΣ

Μαζί το ψηφίσαμε

Μαζί το ψηφίσαμε

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Κώστας Καίσαρης έχει συγκλονιστεί από το γεγονός: της επίσκεψης του Γιώργου Πατούλη στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Τα δάκρυα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Κάνει μια στάση στην Σταυρούλα Ξουλίδου και αποφαίνεται: Ο,τι και να βγάλει η κάλπη, η Άρια Αγάτσα θα βγει στις ειδήσεις της ΕΡΤ τη Δευτέρα.

Χθες Σάββατο, είχα πει ότι ήταν το τελευταίο μπλογκ ενόψει εκλογών. Σήμερα Κυριακή, ωστόσο, με τις κάλπες να είναι ακόμα ανοιχτές, επανέρχομαι.

Μέχρι τώρα ήταν ο Πάγκαλος που μας έλεγε "μαζί τα φάγαμε". Από αύριο ό,τι και να βγει από τις κάλπες, θα μας λένε: "μαζί το ψηφίσαμε (το νέο Μνημόνιο). Σας δούλεψαν. Σας έδωσαν τυρί, τσιμπήσατε και σας έβαλαν μέσα στη φάκα". Στην κάλπη. Τρέχατε στις πλατείες να φωνάζετε "ναι". Νομίζοντας ότι θα σώσετε κάποια από τα κεκτημένα.

Τρέχατε στις πλατείες και φωνάζατε "όχι". Εχοντας την ψευδαίσθηση ότι κάνετε αντίσταση. Μονά-ζυγά, μονόζυγα, είστε χαμένοι. Ούτε θα σε φοβηθεί ο καπιταλισμός, επειδή ψήφισες "όχι", ούτε θα σε λυπηθεί επειδή ψήφισες "ναι". Είτε έτσι, είτε αλλιώς, θα σε καταπιεί. Μια μπουκιά θα σε κάνει. Δεν υπάρχεις γι' αυτούς. Οχι μόνο δεν σε υπολογίζουν, αλλά ούτε που σε βλέπουν.

Μετά το "μαζί τα φάγαμε", λοιπόν, έρχεται το "μαζί το ψηφίσαμε". Ο,τι και να βγάλει η κάλπη, ο λαός θα έχει την ευθύνη. Αυτό τα χαϊβάνι ο λαός, που εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα τον σώσουν οι διάφοροι σαλτιμπάγκοι. Που αντί να τους ρίχνει γιαούρτια, τους χειροκροτάει και από πάνω. Μέχρι τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, έφτασε η χάρη του Γιώργου Πατούλη. Πού να μπορέσεις να τους προλάβεις όλους αυτούς; Πιο γρήγοροι και από τον Ουσεϊν Μπολτ είναι!

"Ζήτησα από τον Πατριάρχη να προσευχηθεί για την πρόοδο, την ασφάλεια και την ευημερία της πατρίδας μας, η θέση της οποίας είναι στη μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης".

Γατάκια είναι μπροστά τους οι παπατζήδες, της Οδού Αθηνάς, που λέγαμε χθες.

Ποιος είπε, όμως, ότι πάει πίσω και το μεγάλο κίνημα του "όχι", που κυλάει σαν φουσκωμένο ποτάμι. Ποιος είπε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένα σπάνιο και μοναδικό φαινόμενο; Ποιος είπε ότι η Ραχήλ Μακρή, είναι η μοναδική ψεκασμένη, σαν προερχόμενη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες; Στην πιάτσα βγήκε καινούργιο φρούτο: Η Σταυρούλα Ξουλίδου. Η οποία προκειμένου να τονώσει το φρόνημα όσων θα ψηφίσουν "οχι", έδωσε την εξής πληροφορία: "Η στρατιωτική φαρμακοβιομηχανία, είναι έτοιμη να τροφοδοτήσει τον ελληνικό λαό με 45 φάρμακα πρώτης ανάγκης, για τους επόμενους 10 μήνες, αν παραστεί ανάγκη".

Κανονική Αλβανία του Ενβέρ Χότζα. Πέρα όλων των άλλων, η εν λόγω Ξουλίδου, έχει και μεταφυσικές ικανότητες. Προσδιορίζοντας με ακρίβεια το χρονικό διάστημα των δέκα μηνών, είναι προφανές ότι γνωρίζει εκ των προτέρων πόσοι Έλληνες θα αρρωστήσουν, πότε θα αρρωστήσουν και από ποια ασθένεια. Αλλοι δηλαδή από ποδάγρα, άλλοι από σκουλαμέντο και άλλοι από σκορβούτο -από την υπερκατανάλωση κονσερβών. Θα μου πείτε τώρα έχει ο στρατός φαρμακοβιομηχανία; Σαφώς και δεν έχει. Αφού όμως η Ξουλίδου νομίζει ότι έχει, έχει. Να της το χαλάσουμε; Δεν είναι σωστό να της το χαλάσουμε.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΤΟΣ γι' αυτόν το λαό. ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΤΟΣ γι' αυτόν το λαό, που ψηφίζοντας κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση, στέλνει στη Βουλή τις Σταυρούλες Ξουλίδου. ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΤΟΣ γι' αυτόν το λαό, που ανοίγει την τηλεόραση για να δει τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο. ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΤΟΣ για το ένα εκατομμύριο Έλληνες που βλέπουν κάθε απόγευμα την εκπομπή του. Ο οποίος Μπογδάνος, έβαλε κι αυτός τα κλάματα on camera. Εκλαψε και σπάραξε, δίνοντας συνέντευξη στην ελβετική τηλεόραση. Το έχουν, φαίνεται, αυτό οι υπέρμαχοι του "ναι". Μετά τον Πύρρο Δήμα, έκλαψε και ο Μπογδάνος. Δύο μέτρα άντρας. Οπως έκλαιγε ο Χρήστος Ιακώβου, όταν είχε πιαστεί ντοπέ ο Σαμπάνης.

 

Για να διαψευστεί και οικτρά μάλιστα ο διαπρεπείς φιλόσοφος, ο σύγχρονος Κορνήλιος Καστοριάδης, μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας του Κάρλοβι Βάρι, Διαμαντής Μαυρόπουλος, ο οποίος είχε αποφανθεί: "πουτάνα με τα δάκρυα και πούστης με τους όρκους". Δεν κλαίνε μόνο οι πουτάνες. Ενίοτε κλαίνε και οι άντρες. Οπως ο Πύρρος Δήμας και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ο οποίος Μπογδάνος ετοιμάζεται για νέο σόου. Μετά το χαρτί Α4 που τσαλάκωσε και μάσησε. Μετά τα εύκολα δάκρυα, ετοιμάζεται για κάτι, πολύ πιο δύσκολο. Για ακόμα ένα πιο εντυπωσιακό νούμερο. Οπως συμβαίνει στο τσίρκο. Την επόμενη φορά θα καταπίνει σπαθιά. Την μεθεπόμενη θα περπατήσει ξυπόλυτος σε αναμμένα κάρβουνα.

ΞΕΦΥΓΑΜΕ ΟΜΩΣ. Συγκλονιστική ήταν η σκηνή στη συγκέντρωση του "ναι" στο Καλλιμάρμαρο. Ο Αντώνης Καφετζόπουλος να φωνάζει από πάνω "δεν μπορεί να γίνει ανάπτυξη με διορισμούς στο δημόσιο" και από κάτω να χειροκροτάει η Κατερίνα Μητσοτάκη. Με τον πατέρα της να έχει διορίσει στο Δημόσιο τη μισή Κρήτη και την αδερφή της όλο το νομό Ευρυτανίας. Οχι μόνο στο Καρπενήσι. Ολοι της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αθήνα, από την Ευρυτανία είναι. Ευτυχώς, όμως, που σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, υπάρχουν κάποιοι μεγάλοι Έλληνες. Αυτοί που κάνουν στην άκρη το "ναι" και το "όχι" και βάζουν πάνω από όλα την πατρίδα. Την ενότητα του λαού.

Οπως ο Ντέμης Νικολαϊδης, που επανήλθε με νέα ανάρτηση στο FB: "Ολοι ενωμένοι". Οπως ο Μιχάλης Ζαμπίδης: "Ολοι ενωμένοι, μια γροθιά". Ενώ αντίθετα η Ορίτζιναλ, που τάχθηκε υπέρ του "όχι", έκανε πορεία μέχρι το Σύνταγμα, φωνάζοντας: "ΑΕΚ ολέ, ΑΕΚ ολέ, άντε γαμήσου Σόιμπλε". Κι εδώ η ταπεινότητά μου, εκφράζει την εξής απορία: Ολα σχετικά με την πολιτική είναι γνωστά. Τα ξέρουμε κι εμείς. Δεν χρειάζεται να μας διαφωτίσει ούτε ο Ντέμης, ούτε ο Χατζηχρήστος. Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Σαμαράς. Ολοι αυτοί να βγουν και να πουν γι' αυτά που εκείνοι ξέρουν.

Η Ορίτζιναλ να πει για τη διάλυση όλων των Ερασιτεχνικών τμημάτων της ΑΕΚ. Να πει ποιοι μπούκαραν μέσα στο γήπεδο στο ματς με τον Πανθρακικό και έριξαν την ΑΕΚ στη Γ' Εθνική. Ποιοι μπούκαραν και διέκοψαν το ματς με τον Ολυμπιακό. Για αυτά να μας πουν.

  • Να μας πει ο Ντέμης γι' αυτά που ξέρει: για το στοκ της Έμπάιρ και τα 5 εκατομμύρια γιούρο, που έκαναν φτερά.
  • Ο Βενιζέλος να μιλήσει για το νόμο περί ευθύνης Υπουργών.
  • Ο Μητσοτάκης για τους διορισμούς.
  • Ο Καμμένος για το πώς παίζεις και κερδίζεις στο Χρηματιστήριο.
  • Ο Τσίπρας να μας πει ποια είναι τα προσόντα του Λάμπη Ταγματάρχη, που δεν γνωρίζουμε εμείς. Ποια είναι τα προσόντα του Τσοτσορού, που διόρισαν στην ΕΛΠΕ. Ποια είναι τα προσόντα του συντρόφου της Ρένας Δούρου, που διόρισαν στην ΕΥΔΑΠ.
  • Ο Σημίτης να μας πει για τον Τσουκάτο και τον Τσοχατζόπουλο.

Το παραμύθι ότι ο λαός, πρέπει να μείνει ενωμένος, το ξέρουμε. Δεν χρειάζεται να μας το πουν αυτοί. Αυτοί να μας πουν αυτά που ξέρουν. Κανένα "ναι" και κανένα "όχι" δεν θα αλλάξει την κατάσταση. Οσο δεν αλλάζουν αυτά τα χαϊβάνια, που αποτελούν το λαό, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Πάνω στα ζάπινγκ, το Σάββατο το βράδυ, έπεσα στην ΕΡΤ και τις αθλητικές ειδήσεις. Σχεδόν καινουργής, τις εκφωνούσε η Αρια Αγάτσα. Από το χοιροστάσιο του Κουρή στον Ταύρο, στην Μεσογείων στην ΕΡΤ και στη συνέχεια στη Βουλή των Ελλήνων. Η ζωντανή απόδειξη ότι στην Ελλάδα εδώ και τριάντα χρόνια δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΑ:

  • Με ΠΑΣΟΚ και Ανδρέα Παπανδρέου η Άρια Αγάτσα τις αθλητικές ειδήσεις στην ΥΕΝΕΔ.
  • Με Νέα Δημοκρατία η Άρια Αγάτσα στην ΕΡΤ.
  • Με Σαμαροβενιζέλους και ΝΕΡΙΤ η Άρια Αγάτσα πρώτη και καλύτερη στις ειδήσεις.
  • Με την αριστερή και επαναστατική ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ, πάλι η Αγάτσα στις αθλητικές ειδήσεις.

Είτε "ναι" βγει στο δημοψήφισμα, είτε "όχι" την Κυριακή το βράδυ, τίποτα δεν θα αλλάξει. Τη Δευτέρα πάλι η Άρια Αγάτσα θα βγει στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.   

(Στα τραγούδια της ημέρας, δύο συλλεκτικά. Το τρίκυκλο και η μπετονιέρα με τον έναν και μοναδικό Ζωρζ Πιλαλί) 
SHARE

Ο Κώστας Καίσαρης, είναι όσο χρονών φαίνεται. Δεν έχει πτυχίο από το Χάρβαρντ, ούτε από κάποιο άλλο πανεπιστήμιο. Δεν έχει προηγούμενα με τα ψάρια, ή, τα πουλιά, για να δικαιολογεί το χόμπι του ψαρά, ή , του κυνηγού. Δεν του αρέσει ο Γιώργος Νταλάρας. Δεν θεωρείται καλός συνάδελφος. Δεν ξέρει να οδηγεί. Δεν έχει πει, ποτέ, ότι τα δύο πράγματα που μισεί είναι το ψέμα και η υποκρισία. Δεν θέλει να τον καλούν στο τηλέφωνο και να τον ενοχλούν με το πρόσχημα, "τι κάνεις;". Δεν του αρέσει το σούσι. Δεν πιστεύει ότι οι Σκοπιανοί, έχουν προσωπικά μαζί του. Ούτε, ότι οι Πέρσες το κρατάνε, που χάσανε στη μάχη του Μαραθώνα και κάποια στιγμή θα μας ξαναεπιτεθούν. Δεν βάφει τα μαλλιά του. Δεν θεωρεί ότι το καθημερινό γράψιμο, είναι πνευματική εργασία.

BEST OF NETWORK

Είδαμε και σκαλίσαμε την ταινία της περσινής χρονιάς από τη βολή του σπιτιού μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24