OPINIONS

Κάνει και την πάπια κάνει και το παγόνι

Κάνει και την πάπια κάνει και το παγόνι

Ο Κώστας Καίσαρης αρχίζει σχετικά με την ΑΕΚ με τον μαρμαρωμένο Βασιλιά, συνεχίζει με τον μαρμαρωμένο επενδυτή, τον Βιντιάδη και καταλήγει στην υπόθεση "Εμπάιρ" και τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ σχεδόν τη σκαπούλαρε Μια νίκη θέλει ακόμα για να σωθεί και μαθηματικά. Που μπορεί και να μην την χρειαστεί κι αυτή. Που θα βρει, δηλαδή, βαθμούς από δω και μπρος ο Άρης; Στο Περιστέρι που παίζει μισός την Κυριακή με τον Ατρόμητο; Ή μήπως μπορεί ο Άρης την μεθεπόμενη Κυριακή με τον Ατρόμητο μέσα στο Βικελίδης τον Αστέρα Τρίπολης; Σοβαροί να είμαστε.

Η ΑΕΚ μπορεί να σωθεί και με τους 30 βαθμούς που έχει σήμερα; Κι εδώ που τα λέμε δεν ήταν και κάτι τρομερό να βρεις βαθμούς σ' αυτό το ψευτοπρωτάθλημα. Βαθμοί, κουτσά-στραβά, βρίσκονται. Δεν είναι οι αντίπαλοι σουτ τίποτα θεριά ανήμερα. Δεν ήταν και τόσο δύσκολο, λοιπόν, για την ΑΕΚ να βρει τους βαθμούς για να μείνει στην κατηγορία. Να σωθεί. Το δύσκολο ή μάλλον το ακατόρθωτο είναι να βρει τα λεφτά προκειμένου να επιβιώσει. Να συνεχίσει να υπάρχει σαν ομάδα. Το καλοκαίρι που έρχεται όταν με το καλό στις 21 του μήνα τελειώσει το πρωτάθλημα θα είναι μεγάλο.

Εκτός αν κάποιοι προσμένουν τον μαρμαρωμένο επενδυτή. Όπως, δηλαδή, κατά τους θρύλους και τις παραδόσεις ο μαρμαρωμένος Βασιλιάς θα απελευθερώσει από τους Τούρκους την Πόλη, έτσι κι ο μαρμαρωμένος επενδυτής. Βιντιάδης ο Μεγαλοπρεπής, θα σώσει την ΑΕΚ από την καταστροφή. Ή το εξίσου παραμυθένιο σενάριο να γίνει επιτέλους αυτή η συνάντηση μεταξύ Παππά και Μελισσανίδη. Λες και ένα ραντεβού είναι αρκετό, για να βρεθούνε τα τριάντα εκατομμύρια και κάτι ψιλά που είναι μέσα η ΑΕΚ.

Για αυτό λέμε και επαναλαμβάνουμε ότι βαθμοί βρίσκονται. Λεφτά είναι δύσκολο να βρεθούνε. Στην ΑΕΚ ταυτόχρονα παίζει έντονα και το δικαστικό ρεπορτάζ. Και δεν είναι μόνο ο (και εκδότης πλέον) Χάρης Οικονομόπουλος, που κυνηγάει την υπόθεση-Ψωμιάδη, όπως τα κυνηγόσκυλα τους λαγούς. Κι όχι σαν ΑΕΚτζής. Σαν επαγγελματίας. Λεφτά για τα τρεξίματα και τις παραστάσεις δεν παίρνει. Περιμένει να πληρωθεί όταν κερδίσει την υπόθεση η ΑΕΚ και πάρει τα λεφτά. Έχοντας υπογράψει ότι δικαιούται το 30%. Όχι, δηλαδή το 20% που αυστηρά ορίζει ο Νόμος. Επειδή προφανώς ο Ντέμης είναι αβέρτος και κιμπάρης του έβαλε ένα 10% παραπάνω. Τι είχαμε σου λέει, τι χάσαμε;

Αν βγούνε, δηλαδή στην ΑΕΚ τα 80 εκατομμύρια γιούρο που διεκδικεί ας πάρει τα 24 ο Χάρης! Χαλάλι του. Σε αυτά, βέβαια, που ενδεχομένως θα πάρει η ΑΕΚ απ' αυτή την υπόθεση μπορεί να εμπεριέχεται και "το μακρύτερο" αλλά όπως έχει πει κι ο διάσημος πράκτωρ 007, ποτέ μη λες ποτέ'.

Στο δικαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ συμπεριλαμβάνονται και οι συλλήψεις. Κι αυτές που έγιναν κι αυτές που ενδεχομένως θα γίνουν. Για μονοψήφιο αριθμό εκατομμυρίων είναι στο Ναύπλιο ο Γιώργος Κουρής και στον Κορυδαλλό ο Ανδρέας Κουρής. Με τη μαυρομύτα της Εφορίας στο χρέος της ΕΟΚ να γράφει τα 170 εκατομμύρια , πως μπορεί να τη γλιτώσει ο Σταύρος Αδαμίδης; Το πρωί είχε σειρά ο Θανόπουλος να πάει για καφέ στη ΓΑΔΑ. Προφανώς ο Αδαμίδης κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος επειδή τον έχουνε αφήσει τελευταίο. Κι είναι άγνωστο, όταν έρθει η κακιά ώρα, αν θα διανυκτερεύσει για ένα 24ώρο όπως ο Δημητρέλος στη ΓΑΔΑ, ή αν θα τον βάλουν βαθιά μέσα, όπως τον Λάκη Γαβαλά.

Στον εισαγγελέα δεν μπορεί να πει αυτά που έλεγε στους δημοσιογράφους: ότι σαν ΑΕΚ πληρώνουμε κανονικά όλες τις υποχρεώσεις μας στην Εφορία. Το ότι τα είχε τακτοποιήσει όλα η ΑΕΚ επί της θητεία του, το λέει κι ο Ντέμης. Κι όπως έχουμε ξαναπεί κατ' επανάληψη όταν είσαι "κατηγορούμενος" μπορείς να πεις και μια κουβέντα παραπάνω. Έτσι λοιπόν κι ο Ντέμης λέει ότι φεύγοντας είχε κάνει ρύθμιση. Εκεί που δεν λέει όμως κουβέντα είναι για την υπόθεση της Εμπάιρ. Δεν μπορεί, δηλαδή, να κυνηγάς τον Ψωμιάδη και με την Εμπάιρ να κάνεις την πάπια.

Λεφτά είναι τα μεν, λεφτά είναι και τα δε. Και για τους άλλους τέσσερις, Μπαλασόπουλο και σία, που θεωρούνται "αγνώστου διαμονής" και δεν καταθέτουν μπορείς να το καταλάβεις. Εύλογο είναι να μην θέλουν να μπλέξουν. Ο αγνός, όμως, ο άσπιλος κι αμόλυντος Ντέμης γιατί τη κάνει γαργάρα; Στα πέντε εκατομμύρια γιούρο και κάτι ψηλά υπολογίζει τη ζημιά της Εμπάιρ για την ΑΕΚ ο Κιντής. Αν του Ντέμη του ακούγονται λίγο ή θεωρεί ότι το θέμα είναι ανύπαρκτο να βγει να το πει.

Πέρα, όμως, από το οικονομικό υπάρχει και το ηθικό μέρος. Αν υπάρχουν ένοχοι δηλαδή, να βρεθούν και να τιμωρηθούν. Ο Ντέμης, λοιπόν, που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, γιατί δεν πάει να καταθέσει; Επειδή είχε μετακόμιση; Και πόσο κρατάει αυτή η μετακόμιση; Και για τα ανάκτορα του Τατοΐου να επρόκειτο από τον Φλεβάρη μήνα, που έχει αρχίσει θα είχε τελειώσει. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι ο Ντέμης δεν θέλει να πάει να καταθέσει. Και τους λόγους τους ξέρει πολύ καλύτερα από τον καθένα ο ίδιος. Όπως επίσης ξέρει ότι όσο αργούνε οι καταθέσεις, τόσο η υπόθεση πάει πίσω. Και ποια είναι η απάντηση του Ντέμη σε όλα αυτά; Να ποιεί τη νήσσα.

Κι από την άλλη να κάνει το παγόνι μέσω των πρωτοσέλιδων, ότι ανεξάρτητα από τον Βιντιάδη, ψάχνει να βρει τη δικιά του Νο2 λύση για την ΑΕΚ. Όταν, λοιπόν, ψάχνεις να βρεις λεφτά γιατί δεν σε ενδιαφέρει να ψάξεις να βρεις, πόσα είναι τα λεφτά της ΑΕΚ που χάθηκαν μέσω της Εμπάιρ; Και ποιοι είναι οι ένοχοι; Τι λόγους μπορεί να έχει ο αγνός, ο άσπιλος και ο αμόλυντος Ντέμης για να κάνει την πάπια;

Το να μην μιλάει στον Κιντή είναι δικαίωμα του. Ούτε πέφτει σε κανέναν τρίτο λόγος. Αυτά είναι προσωπικά θέματα. Το να μην μιλάει, όμως, στον ανακριτή για θέματα της ΑΕΚ και οικονομικά μάλιστα, προκαλεί απορίες. Και δίνει στον καθένα το δικαίωμα να τις ερμηνεύει, όπως θέλει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ