OPINIONS

Η νέα κόντρα Γιάννη-Βαγγέλη

Η νέα κόντρα Γιάννη-Βαγγέλη

Ο Κώστας Καίσαρης βλέπει και προβλέπει την επόμενη κόντρα ανάμεσα σε Γιάννη και Βαγγέλη. Με αφορμή το αίτημα του Παναθηναϊκού για αναβολή του αγώνα με τον Λεβαδειακό το οποίο δεν πρόκειται να γίνει δεκτό.

Ιδού πεδίον μάχης λαμπρόν! Γιάννης εναντίον Βαγγέλη και τούμπαλιν Σα να τους βλέπω μπροστά μου. Αν δυο θέλουν να τσακωθούν, άλλωστε, μπορούν να βρουν πολλές αιτίες, ή προφάσεις για να το κάνουν.

Η σχετική είδηση στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, δεν έτυχε της σημασίας που της αρμόζει. "Ο Παναθηναϊκός υπέβαλε αίτημα αναβολής του αγώνα με τον Λεβαδειακό για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 25 Αυγούστου, επειδή στις 22 και 28/8 αντίστοιχα έχει τα παιχνίδια με τη Μάλαγα για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αρμόδιο να αποφασίσει είναι το ΔΣ της Σουπερλίγκ και βαστάτε Τούρκοι τ' άρματα, λέει ο Καίσαρης. Τύποις και με βάση τους κανονισμούς το αίτημα του Παναθηναϊκού δεν στέκει. Ο ΚΑΠ αναφέρει ρητά ότι αναβολή χορηγείται μόνο όταν μια ελληνική ομάδα μετέχει σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το αίτημα του Παναθηναϊκού, εκ των πραγμάτων, θα απορριφθεί.

Σαν γενικότερο θέμα, όμως, δεν αφορά μόνο τον Παναθηναϊκό. Με την ενδεχόμενη είσοδο του στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ να μεταφράζεται σε οικονομική ένεση της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ, ο Παναθηναϊκός βρίσκει λεφτά και τη δυνατότητα να ξελασπώσει και να βγάλει με άνεση τη χρονιά. Αυτό, όμως, αφορά και τον Ολυμπιακό.

Με τον Παναθηναϊκό έξω από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ οι κόκκινοι παίρνουν εξ ολοκλήρου τα λεφτά της ΟΥΕΦΑ για το μάρκετ-πουλ (συν το μπόνους των 10 εκατομμυρίων ευρώ από τα τηλεοπτικά έσοδα). Αντίθετα, αν ο Παναθηναϊκός περάσει στους ομίλους το μάρκετ πουλ κόβεται ι στη μέση. Με δυο λόγια, με τον Παναθηναϊκό έξω, ο Ολυμπιακός παίρνει όλα τα λεφτά, με τον Παναθηναϊκό μέσα, ο Βαγγέλης χάνει 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ιδού, λοιπόν, το πεδίον μάχης λαμπρόν. Ο Γ.Αλαφούζος έχει ήδη τοποθετηθεί αρνητικά για την εκλογή του Γιάννη Μώραλη στη προεδρία της Σουπερλίγκα. Κι έχει, ήδη, ξιφουλκήσει κατά των "θυγατρικών" Ατρομήτου και ΠΑΣ Γιάννινα, που πήραν δανεικούς ποδοσφαιριστές από τον Ολυμπιακό. Στο διάστημα που μεσολάβησε, πήρε δανεικό τον Ποτουρίδη ο Πλατανιάς και τον Διαμαντάκο ο Πανιώνιος.

Δανεικούς από τον Ολυμπιακό θέλουν ο Λεβαδειακός και η Βέροια. Με το ΔΣ της Σουπερλίγκ, λοιπόν, να απορρίπτει το αίτημα του Παναθηναϊκού (με μεγάλη πλειοψηφία μάλιστα την Παρασκευή) οι "πράσινοι" θα έχουν την ευκαιρία να το θεωρήσουν σαν κάζους μπέλι. Ότι έπεσαν, δηλαδή, οι μάσκες στη κόκκινη Σουπερλίγκα και τα παραρτήματα ψήφισαν κατ' επιταγήν με γνώμονα τα συμφέροντα του Ολυμπιακού (επί του προκειμένου, βέβαια, κάποιοι θα ψηφίσουν με βάση την επιρροή του Ολυμπιακού) κι αγνόησαν το εθνικό συμφέρον της ενδεχόμενης πρόκρισης του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σα να διαβάζω από τώρα τα γραφόμενα του Αλαφούζου στο τουίτερ, που με την πρόσφατη ιστροία που άνοιξε με τις "θυγατρικές" έστρεψε τους μικρούς της Σουπερλίγκ εναντίον του.

Στη συνέχεια θα απαντήσει ο Βαγγέλης κι όλοι μαζί θα γίνουν μια ωραία ατμόσφαιρα. Είπαμε άλλωστε, αν θέλουν να τσακωθούν, αφορμές μπορούν να βρίσκουν καθημερινά.

Στον Παναθηναϊκό πάντως έχουν και μια δεύτερη ευκαιρία για να μη δώσουν τρία παιχνίδια μέσα σε διάστημα εφτά ημερών. Να ζητήσουν από την ΟΥΕΦΑ να μεταθέσει ένα από τα δυο ματς με τη Μάλαγα. 'Ετσι θα μπορέσει να παίξει το κρίσιμο ματς με τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη αποφασίζουν με βάση τους Νόμους και τους Κανονισμούς και όχι κατα πως συμφέρει τα παραρτήματα και τις θυγατρικές. Εκεί μπορεί να βρεί το δίκιο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ