OPINIONS

Οι τέσσερις λόγοι της "τεσσάρας"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ (MOTION TEAM)
Κύζας, Κλωναρίδης, Βιγιαφάνιες MOTIONTEAM

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ, την κατάπτωση του Παναθηναϊκού και τη διαιτησία μιας ιστορικής... "remontada".

Έγινε λοιπόν η “remontada”! A λα Μπαρτσελόνα, όπως είπε και ο Ιβάν Σαββίδης. Ιστορική στιγμή, αξέχαστη βραδιά για τον ΠΑΟΚ. Όπως είχε συμβεί και σε εκείνο το αλησμόνητο Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν για να συμβεί κάτι τόσο μεγάλο, έχουν παίξει ρόλο πολλοί παράγοντες.

Το ματς του Παναθηναϊκού θύμισε στο... 99% το εκτός έδρας 2-3 επί της ΑΕΚ. Οργανωμένος, τολμηρός, σπιντάτος, μαχητικός, συγκεντρωμένος στο α' ημίχρονο. Και πριν το 1-0 του Πέλκα, και μετά την ψυχρολουσία από το ανύπαρκτο φάουλ του Μολέντο στον Πρίγιοβιτς. Καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ; Πάλι ο σούπερ αρχηγός του, Παναγιώτης Γλύκος. Πάτησε 9-10 φορές μέσα και γύρω από την περιοχή ο Παναθηναϊκός, έχασε δύο σούπερ ευκαιρίες, δεν του δόθηκε το πέναλτι του Κρέσπο στον Κλωναρίδη στο 29', πήγε στα αποδυτήρια με 1-0. Στο ΟΑΚΑ είχε πάει με 0-2...

Δεύτερο ημίχρονο; Καθοριστική η είσοδος του MVP Μπίσεσβαρ. Με δύναμη, με φαντασία, με αυτοπεποίθηση, με αέρα, με κέφι. Δυο ασίστ, μπόλικη ανακατωσούρα, άλλη αύρα συγκριτικά με τον ανύπαρκτο Ουάρντα. Δοκάρι στο 47', 2-0 στο 48', σχεδόν απόλυτος ο έλεγχος του ΠΑΟΚ.

Λιγότερα τρεξίματα από όλους, ενέργεια από την κερκίδα στους παίκτες των γηπεδούχων, τέλος όλα σε ένα δίλεπτο: στο 72' η αποβολή του Χουλτ μετά την ανοησία του Σουηδού, στο 73' το 3-0 του Σάχοβ. Ο Παναθηναϊκός “αυτοκτόνησε” στο α' μέρος όταν κυριάρχησε, έμεινε από βενζίνη στο β' ημίχρονο, όταν και πάλι έχασε δυο ευκαιρίες με τον Μπεργκ (67', 80') και θα κλείσει τη σεζόν με κακή διάθεση, αλλά καθαρό σχέδιο για την επόμενη ημέρα και ικανοποιητικό κορμό στον οποίο μπορεί να στηριχθεί και να τον πλαισιώσει με 4-5 παίκτες.

Πάνω απ' όλα, έχει το δίδυμο Ουζουνίδη – Λυμπερόπουλου, οι οποίοι έβαλαν την πίκρα τους για τη διαιτησία κάτω από την απογοήτευσή τους για τον αποκλεισμό, δεν εξευτελίστηκαν με αστείες δηλώσεις και θα εργαστούν με μεγαλύτερο όπλο τους την ποδοσφαιρική γνώση.

Αν θα θέλαμε να συνοψίσουμε τις τέσσερις βασικές αιτίες του σημερινού αποκλεισμού θα μπορούσαμε να τους κατατάξουμε ως εξής.

1. Χαμένες ευκαιρίες. Δυο “καθαρές” στο πρώτο ημίχρονο(Κλωναρίδης – παρολίγον αυτογκόλ Βαρέλα), δύο στο δεύτερο (Μπεργκ). Πέντε περιπτώσεις συνολικα για γκολ στο α' μέρος.

2. Διαιτησία. Με τη δική μας ματιά, ο καθένας άλλωστε μπορεί να έχει την άποψή του. Ανύπαρκτο φάουλ του Μολέντο στον Πρίγιοβιτς για το 1-0 με “α λα Πλατινί” φάουλ του Δημήτρη Πέλκα. Πέναλτι του Κρέσπο στον Κλωναρίδη (29'). Αποβολή Μάτος με δεύτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά στον Μπεργκ (42'). Σωστή η αποβολή του Χουλτ (εκνευρισμένος από πίσω, δεν έχει ως στόχο να κερδίσει τη μπάλα), δεν υπάρχουν πέναλτι στα πεσίματα Κλωναρίδη – Μπεργκ (4' – 17').

3. Απουσίες. Απώλεια της προσωπικότητας του πολυπράγμονος Ζέκα αλλά και του Εμποκού με τραυματισμό στο 66'. Ελάχιστη προσφορά από τις ισχυρές προσωπικότητες στο β' ημίχρονο.

4. Ρόστερ - αντοχές. Ελάχιστες αξιόπιστες εναλλακτικές επιλογές σε μεσαία γραμμή και επίθεση, “κλατάρισμα” στο β' ημίχρονο, μέτρια απόδοση του Μπεργκ, αρκετά ατομικά σφάλματα απέναντι σε Μπίσεσβαρ – Πέλκα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος 7 – Μάτος 6, Λέοβατς 5, Κρέσπο 4, Βαρέλα 4 - Σάχοφ 4 (79' Κάνιας 5), Τσίμιροτ 5, Ουάρντα 3 (Μπίσεσβαρ 8), Πέλκας 7, Κάμπος 4 (59' Ενρίκε 5) – Πρίγιοβιτς 6.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος 4 – Κουλιμπαλί 3, Χουλτ 6, Μολέντο 5, Κουτρουμπής 5 - Ρέις 4, Κουρμπέλης 5, Βιγιαφάνιες 6, Εμποκού 6 (66' Μολίνς 3) – Κλωναρίδης 5 (77' Λουντ 4), Μπεργκ 5.

  • Follow me on Twitter: Seretinio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ