OPINIONS

Μήνυμα στην ψυχή των παικτών του Άρη!

Μήνυμα στην ψυχή των παικτών του Άρη!

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων του Άρη! Ήρθε η στιγμή να ακουστούν οι χτύποι της καρδιάς, μέσα από το πληκτρολόγιο…

Η εμφυλιοπολεμική κατάσταση στον Άρη θυμίζει το 1997. Τότε που η ‘κόντρα’ με τον Γράντα μετέτρεψε τους ποδοσφαιριστές σε εξιλαστήρια θύματα και οδήγησε στον πρώτο υποβιβασμό.

Επειδή διαισθάνομαι…remake, προειδοποιώ τους επιτηδείους. Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι θα κάνουν τους παίκτες σάκο του μποξ, για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Αναλυτές ποδοσφαίρου

Από το 2010, έχω δημοσιεύσει 104 τακτικές αναλύσεις παιχνιδιών του Άρη στο overlap.gr. Παρά την καψούρα μου για τη μπάλα, σταμάτησα τον εξειδικευμένο σχολιασμό γιατί η αντικειμενική αξιολόγηση δεν εξυπηρετεί το συμφέρον της ομάδας.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι opinion makers ασχολούνταν με υποδοχές αεροδρομίου, κερκιδάρες, πυρσούς και…Aris FM. Ξαφνικά, σα να τους χτύπησε κεραυνός, θυμήθηκαν ότι είναι αθλητικογράφοι. Τι κι αν δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο; Διαθέτουν βήμα, λένε ό,τι γουστάρουν κι όποιον πάρει ο χάρος.

Δεν κάνει κανένας. Ο Σούλης δεν είναι προπονητής, ο Γιαννάκης Παπαδόπουλος δεν είναι ποδοσφαιριστής, ο Τάτος δεν είναι ηγέτης, ο Αγκάνθο είναι ‘κουτσός’, ο Πουλίδο βαριέται, οι παίκτες που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας είναι ‘γατάκια’. Πονηρά γελάκια στα ραδιόφωνα και πικρόχολα υπονοούμενα για…χαβαλέ.

Ψυχολόγος

Τα μεγάλα clubs της Ευρώπης ενδιαφέρονται για τη συναισθηματική υγεία των ακριβοπληρωμένων stars. Τι κι αν πρόκειται για κορυφαίους ποδοσφαιριστές; Η απόδοσή εξαρτάται από τον ψυχισμό, όποιος κι αν είσαι. Γι’ αυτό οι διοικήσεις προσλαμβάνουν ειδικούς αθλητικούς ψυχολόγους, ώστε να προστατεύσουν την επένδυσή τους.

Στον Άρη, αυτά θεωρούνται τεχνοκρατικές μπούρδες. Ο ‘στρατιώτης Ryan’ απαξιώνει τους προπονητές και οι πανελίστες βετεράνοι εκμηδενίζουν την ποιότητα του roster. Τη σκυτάλη παίρνουν οι κλώνοι του Μουρίνιο, που χλευάζουν διαρκώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλα γίνονται δημοσίως, χωρίς να ενδιαφέρει κανέναν ότι οι ποδοσφαιριστές ακούνε, διαβάζουν και επηρεάζονται.

Πως νιώθουν οι παίκτες;

Είναι απλήρωτοι. Αρκετοί εξ’ αυτών, έχουν να παίρνουν το βασικό μισθό. Άλλαξαν τρεις προπονητές και δύο προέδρους. Προσέρχονται σε τετράδες στο Ρύσιο, για να μοιραστούν τις βενζίνες. Κάποιοι είναι πιτσιρικάδες και αδυνατούν να διαχειριστούν τις δυσκολίες Άλλοι βρέθηκαν συγκυριακά στον Άρη και, ήδη, φοβούνται ότι το όνειρο γίνεται εφιάλτης.

Πηγαίνουν στις προπονήσεις, δε βλέπουν κανέναν. Ξεκουράζονται στο ξενοδοχείο, δε βλέπουν κανέναν. Ανοίγουν το ραδιόφωνο, ακούνε ότι είναι τελειωμένοι. Σερφάρουν στο ίντερνετ, διαβάζουν επικήδειους. Μπαίνουν στο γήπεδο, αφουγκράζονται βουητό γκρίνιας στο πρώτο λάθος. Στήριξη a la carte.

Ο εμφύλιος και οι ψυχροπολεμικές πρακτικές της ΕΠΟ επισκιάζουν τα πάντα. Κανένας δεν ασχολείται, πραγματικά, με τους πρωταγωνιστές. Νιώθουν μόνοι, δε μπορούν να ‘ακουμπήσουν’ σε τίποτα. Θέλουν να προσπαθήσουν, αλλά η φανέλα βαραίνει επικίνδυνα. Κανένας δε φροντίζει να αντικαταστήσει τις χειροπέδες με φτερά.

Ήρθε, επιτέλους, η στιγμή να μιλήσετε στην ψυχή τους. Να ακουστούν οι χτύποι της καρδιάς σας μέσα από το πληκτρολόγιο…Το περιμένουν διακαώς.

Οι παίκτες επιδεικνύουν ολοένα και μεγαλύτερο πάθος. Κάνουν υπερπροσπάθεια για τον κόσμο, την ιστορία και την πάρτη τους. Έχουν περιθώρια βελτίωσης και θα το αποδείξουν στα επόμενα παιχνίδια. Ήδη ανακάμπτουν σταδιακά. Κοιτάζουν στα ίσια καλύτερες ομάδες και αρνούνται να παραδοθούν.

Γουστάρουν τον Άρη περισσότερο από όσο φαντάζεστε. Τον νιώθουν σπίτι τους. Ορκίστηκαν να ‘πεθάνουν’ στο γήπεδο, για να μην ‘πεθάνει’ η φανέλα που φοράνε. Κοιμούνται και ξυπνούν μ’ αυτή την έγνοια. Με όσες δυνάμεις διαθέτουν, θα κυνηγήσουν το θαύμα. Σας υπογράφω γι΄ αυτό.

Προσωπικά, τους πιστεύω όσο κανένας. Είμαι σίγουρος ότι θα αναγκάσουν ολόκληρη τη φίλαθλη Ελλάδα να υποκλιθεί στο μεγαλείο της ψυχής τους. Για μένα, είναι παικταράδες. Οι ήρωες που θα κρατήσουν ζωντανό το παιδικό μου όνειρο.

Από εδώ και πέρα δε θα είναι ποτέ πια μόνοι! Τελειώσαμε…

O Γιάννης Ιωαννίδης συνεργάζεται με το Sport24.grκαι αρθρογραφεί στο overlap.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ