OPINIONS

Κάτι μεταξύ Ταραντίνο, Λι και animal planet

Κάτι μεταξύ Ταραντίνο, Λι και animal planet
Τζιμπρίλ Σισέ

Ο Στέφανος Κούμπης γράφει για την ομιλία για τα... λιοντάρια του Φάμπρι στην προπόνηση του Παναθηναϊκού και φαντάζεται τον Σισέ να γίνεται... Μπατίστ!

Ο μανιακός του διαδικτύου Κουεντίν Ταραντίνο, αποφάσισε να ξαναγυρίσει το Kill Bill, αλλάζοντας το αφηγηματικό φινάλε. Εκεί δηλαδή που η ιστορία τελειώνει με την πρωταγωνίστρια «λέαινα» (Ούμα Θέρμαν) να παίρνει το λιονταράκι της, (κόρη της) , αφού πριν «έχει καθαρίσει» όποια και όποιον την εμπόδιζε.

Ο Αγκ Λι κάνοντας την αυτοκριτική του κατέληξε πως αν έβαζε λιοντάρι αντί τίγρη στην «ιστορία του Πι», θα έπαιρνε πέντε χρυσές σφαίρες και θα εξασφάλιζε επτά όσκαρ.

Η διεύθυνση του “Animal planet”, αποφάσισε νέα σειρά ντοκιμαντέρ για τις συμπεριφορές του «βασιλιά των ζώων».

Όλα αυτά σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες και μη διασταυρωμένες πληροφορίες, μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο της ομιλίας του Φάμπρι πριν από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα.

Πέρα από το χιουμοριστικό της υπόθεσης…

Η αλήθεια είναι πως στο παρελθόν έχουν γίνει «μυθικές» ομιλίες από προπονητές σε όλες τις χώρες, σε όλες τις ποδοσφαιρικές κατηγορίες.

Από τον «αστικό μύθο» που ήθελε τον Μπάμπη τον Τακούνα, να διδάσκει τακτική, με τον τερματοφύλακα να δίνει τη μπάλα στον μπακ, αυτός στον χαφ, εκείνος στον εξτρέμ, να μπαίνουν στην περιοχή ο σέντερ φορ και ο άλλος εξτρέμ και να γίνεται της…. πόπης, μέχρι την τακτική του Αλέφαντου με 12 παίκτες. Από ιστορίες άλλο τίποτα.

Βρισκόμαστε όμως στο 2013. Οι παίκτες έχουν παραστάσεις υψηλού ή τουλάχιστον καλού επιπέδου οι περισσότεροι. Καταλαβαίνουν μια δυο γλώσσες ο καθένας. Παίζουν στα δάχτυλα την επικοινωνία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τους είναι δύσκολο να αντέξουν να ακούνε πριν από αγώνα ιστορίες της ζούγκλας, με βασική οδηγία στον πίνακα: « Προσέξτε το γήπεδο, διαλέξτε τις τάπες σας, προσοχή και αυτοσυγκέντρωση» και μετά να ακολουθεί… τακτική για το πού κατουράνε τα λιοντάρια, για να οροθετήσουν την κυριαρχία τους, και πώς το… κάνουν στις λιονταρίνες.

Άνθρωποι είναι και λυγάν κάποια στιγμή, με τόσα που ακούν και βλέπουν.

Αφού δεν βγήκε κανένας στο γήπεδο να παριστάνει το λιοντάρι και να ουρεί γύρω από την περιοχή του Καρνέζη, για να μην πλησιάζουν ο Γεωργίου και ο Κοροβέσης, πάλι καλά.

Το γεγονός όμως πως αυτή η ομιλία βγήκε στον «αέρα» τρεις μέρες μετά το ματς, κάτι δείχνει, για το πώς εκλαμβάνεται η παρουσία του νέου προπονητή στην ομάδα…

Ο Φάμπρι πήρε τη θέση του Ρότσα, που αν μη τι άλλο το… είχε με τους ποδοσφαιριστές. Ο Αργεντινός είχε διαδεχθεί τον «μάγο» πέρσι και «ξεκούτη» εφέτος Φερέιρα, που έλεγε «πέντε κουβέντες πώρωσης», αλλά μέχρι εκεί.

Αν ο Παναθηναϊκός θέλει να προστατεύσει τη νέα του προσθήκη, ας πει δύο κουβέντες στον Ισπανό και ας τον περιφρουρήσει, μπας και φτάσει στη μεγάλη παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ενός «θωρακισμένου» προπονητή η παρουσία, εξασφαλίζει αν μη τι άλλο, χρόνο για να δείξει κάτι.

Άγνωστο πως εξέλαβε την ομιλία ο έχων καταγωγή από την ήπειρο των λιονταριών, Κουίνσι. Στην προπόνηση της Τρίτης πάντως δεν κατάλαβε και πολλά - πολλά εξ ου και ζήτησε εξηγήσεις.

Είναι υπεράνω φαντασίας η εικόνα με τους Σισέ, Μπουμσόνγκ, Καραγκούνη και Κατσουράνη σε μια τέτοια τακτική ανάλυση, όπως και εκείνη του παραστατικού Μιγκέλ, να μεταφράζει το… λεκτικό ντοκιμαντέρ του Φάμπρι. Άγνωστο τι θα καταλάβαινε ο Καζιγιάμα, αν ήταν εκεί.

Η ιστορία αυτή που μοιραία θα βγάλει «ουρά» από φίλους και αντιπάλους – ήδη γίνεται χαμός στο διαδίκτυο - θα ήταν μια χιουμοριστική παρένθεση, αν όλα τα άλλα κυλούσαν ομαλά.

Αμ, δεν κυλούν…

Ο Παναθηναϊκός πήγε χάλια στα Γιάννινα και μετά τον Πανθρακικό, έχει να παίξει την πρόκριση στο κύπελλο εκτός έδρας με τον Πλατανιά, συν τα ματς πρωταθλήματος με Ατρόμητο στο Περιστέρι και Αστέρα στην Τρίπολη. Δεν γίνεται να πάει στα παιχνίδια με ομιλίες για… τα θηρία.

Παίκτες μπήκαν στο στόχαστρο και είναι να φύγουν. Κάθε μέρα λύνουν τη συνεργασία τους, αλλά μέχρι τώρα δεν «χαιρέτησε» κανένας. Δεν είναι και τόσο εύκολες αυτές οι υποθέσεις. Πρόκειται για διμερείς, προστατευόμενες συμβάσεις και όχι μονομερείς.

Τον Ρότσα τον… φύγανε επειδή δεν πειθάρχησε ως προς τις επιλογές ενδεκάδας. Και ενώ ειπώθηκε πως «λυτρώθηκε» και θα κάνει αυτό που ξέρει καλά, δηλαδή παραγωγή στην Κ-20, είναι ακόμα χωρίς αντικείμενο.

Έτσι και γίνει σίριαλ και η μεταγραφή του Σισέ, θα χαθεί τελείως η υπομονή και το… τόπι. Διότι μια τέτοια ιστορία που αγγίζει απευθείας το συναίσθημα του κόσμου, δεν σηκώνει αμφιβολίες.

Αντί επιλόγου, μια κινηματογραφική ή ντοκιμαντερίστικη εικόνα.

Πάλι καλά που λύθηκε το θέμα της οφειλής από το συμβόλαιο του Γάλλου προς την εφορία – τα χρέη αυτά είναι ονομαστικά, των παικτών δηλαδή, άσχετα αν υπάρχει συμφωνία να πληρώσει η ΠΑΕ.

Σκεφτείτε ένα σκηνικό, αλά Μπατίστ. Με τον Σισέ να φτάνει στο «Ελ. Βενιζέλος», εκατοντάδες ή χιλιάδες φιλάθλων να τον περιμένουν έξω από τις «αφίξεις» και αυτός να συλλαμβάνεται και να κρατείται για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο.

Ο, τι ακολουθούσε θα ήταν μια νέα ιστορία - έμπνευση για τον… Ταραντίνο, ώστε να είναι σε θέση να αναφωνήσει: « Νενίκηκά σε Φάμπρι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ