OPINIONS

Η φάμπρικα δεν σταματά...

Η φάμπρικα δεν σταματά...

"Η φάμπρικα δεν σταματά, δουλεύει νύχτα μέρα, και πως τον λεν…". Ο στιχουργός λέει την ιστορία του, Με μέση αρχή και τέλος και ο Στέφανος Κούμπης γράφει για τον Παναθηναϊκό που δεν είχε ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος.

Σε μια αγωνιστική που έχει "πρώτους τίτλους", όπως την αγωνία της ΑΕΚ για ζωή, το +10 του Ολυμπιακού με τις καθυστερήσεις του Βοσκάκη, τον Σάββα "ball boy" και με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να πείσει ότι είναι απειλητικός για τον τίτλο, προέκυψε ο Παναθηναϊκός που στα Γιάννινα κατάφερε να μην κάνει τελική προσπάθεια μέσα από την περιοχή του ΠΑΣ.

Εμφανίστηκε χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Αν υπάρχει κάτι ανάλογο στο αρχείο των αγώνων των "πράσινων" θέλει χρόνο και κόπο για να βρεθεί. Όποιος έχει το κουράγιο ας ψάξει το θέμα: "Πότε ο Παναθηναϊκός δεν έκανε φάση μπροστά στην αντίπαλη εστία".

Ο Φάμπρι ανέλυσε με λίγες φράσεις, τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσει για να βελτιωθεί η ομάδα του. Επεσήμανε όμως πως "δεν υπάρχει χρόνος" και… προανήγγειλε διορθωτικές κινήσεις.

Οι αγώνες που μένουν μέχρι το τέλος της σεζόν είναι 13 και οι "πράσινοι" το Σάββατο θα δώσουν μάχη υπεροχής για τα "πλέι οφ" με τον Πανθρακικό. Ας δούμε όμως τι καλείται να κάνει η… φάμπρικα του Φάμπρι, με μια υπόθεση εργασίας.

Αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει τον Πανθρακικό, θα πάει στους 24 πόντους, τη 18 αγωνιστική. Συνεπώς η εικόνα του, σε 6 τριάδες αγώνων, θα έχει αποτυπωθεί με 4 βαθμούς μέσο όρο, ανά τρία ματς.

Άρα στις τέσσερις τριάδες που απομένουν, οι "πράσινοι" πρέπει να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους κατά, τουλάχιστον, δύο (2) βαθμούς ανά τρία παιχνίδια, για να δουν με αξιώσεις την είσοδό τους στα «πλέι οφ».

Μπορεί αυτή την εικόνα να την βελτιώσει ένας Τζιμπρίλ; Ίσως… Αν έρθει, σίγουρα θα το προσπαθήσει.

Πάντως στο ματς των Ιωαννίνων, όπως έπαιξε ο Παναθηναϊκός, ο Σισέ θα ήταν "κούκος μόνος" στην επίθεση - ούτε καν "μονός", όπως στον τζόγο.

Εννοείται πως ο Γάλλος θα ανεβάσει την ψυχολογία του κόσμου, από τη στιγμή που θα ξαναφορέσει την πράσινη φανέλα. Ούτως ή άλλως η κίνηση αυτή είναι win – win - win.

Καλή για τον Παναθηναϊκό αν πετύχει, καλή και αν δεν φέρει αποτέλεσμα, παρά μόνον επειδή έγινε, καλή και για τον Γάλλο, που εδώ θα βρει μια Ιθάκη συνεχούς αποθέωσης, μετά τη Λάτσιο και την Κ.Π.Ρ. Θα έχει προφανείς στόχους για την ομάδα και τον εαυτό του.

Όταν όμως ένας μεγάλος Σύλλογος θέλει να πετύχει κάτι, πρέπει να προσδιορίσει τι είναι αυτό και πως πάει να φτάσει στο τέλος του δρόμου. Δεν μπορεί να βαδίζει, τζογάροντας ο καθείς για πάρτη του ή πιο πολιτισμένα, κάνοντας ή λέγοντας αυτό που νομίζει σωστό.

Να επισημαίνει για παράδειγμα ο προπονητής ότι έχει να διορθώσει τα μύρια όσα, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές για τους προκατόχους του, οι οποίοι αν μη τι άλλο και φορολογική δήλωση ως προπονητές κάνουν και έχουν να επιδείξουν… κάποιες διακρίσεις.

Εννοείται πως ένας νέος τεχνικός, έχει εξ ορισμού περιθώριο τεσσάρων - πέντε αγώνων για να δείξει τη δουλειά του. Ο χρόνος όμως πιέζει, όπως είπε ο Ισπανός.

Από την άλλη η διοίκηση να παίζει τα ρέστα της σε μεταγραφές, πριν καν ολοκληρώσει τις συμφωνίες με τους παίκτες που είναι να φύγουν, για λόγους που η ίδια έκρινε πως έτσι πρέπει να γίνει.

Ο Παναθηναϊκός εξελίσσεται σε οργανισμό πρωτοβουλιών. "Και πως τον λεν τον διπλανό,…", διευκρινίζει ο στιχουργός. Ε, κάπου αυτές οι πρωτοβουλίες καλό είναι να γνωριστούν μεταξύ τους.

Το ίδιο και στο γήπεδο. "Εικόνα σου είμαι και σου μοιάζω" ήταν η εμφάνιση της ομάδας στα Γιάννινα. Υπήρχαν σκόρπιες σκέψεις και κινήσεις. Ατομικές ενέργειες από Kουίνσι, Σο, Μαυρία, Σισοκό…. Καλό ήθελαν να κάνουν. Μόνοι τους όμως. Με θετική πρόθεση, από μέρους τους, εννοείται.

Αμ, δεν μπαίνουν γκολ έτσι. Και αν μπουν ένα δύο, θα είναι απλά η δικαίωση του προσωπικού ρίσκου, με την καλύτερη των προθέσεων.

Από αυτή την άποψη έχει δίκιο ο Φάμπρι. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να διορθωθούν και ο χρόνος πιέζει.

Και μετά;

Αν βγει το πλάνο στις επόμενες αγωνιστικές και στα ματς του Κυπέλλου, έχει καλώς. Αν όχι… Έχει ο Θεός.

Υ.Σ : Σε ρεαλιστική βάση, καθαρά βαθμοθηρικά, το χρονόμετρο του… Βοσκάκη, βόλεψε τον Παναθηναϊκό. Έμεινε χωρίς πόντο ο Λεβαδειακός και πήραν έναν οι "πράσινοι" για τη μάχη των "πλέι οφ". Εννοείται πως ο Βοσκάκης στο συγκεκριμένο ματς ήταν "Αρσακειάδα", μπροστά σε κείνα του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και με τον ΠΑΟΚ στο "κεκλεισμένων" του ΟΑΚΑ, πέρσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ