OPINIONS

Σπουδαίο ντέρμπι, αλλά μετά το ματς

Σπουδαίο ντέρμπι, αλλά μετά το ματς

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος γράφει για το αιώνιο ντέρμπι που δεν του έκανε καμία εντύπωση από αγωνιστικής ή διαιτητικής πλευράς, αλλά έγινε σοφότερος από όσα ακολούθησαν.

Δεν υπήρξε απολύτως τίποτα από τα πολλά που έγιναν στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη που να μου έκανε εντύπωση ή να με έκανε ως προς κάτι σοφότερο. Πολλά από αυτά που συνέβησαν τα περίμενα και τα χα σημειώσει και στο κείμενο που έγραψα πριν το ματς. Ούτε η αμυντική τακτική του ΠΑΟ μου κανε εντύπωση, ούτε οι δυσκολίες του Ολυμπιακού στο να δημιουργήσει, παρόλο που είχε την κατοχή της μπάλας, ούτε καν η διαιτησία.

Όμως ομολογώ ότι έγινα πολύ σοφότερος με όσα άκουσα και είδα κυρίως μετά το τέλος του ματς. Άλλωστε το δικό μας ντέρμπι είναι για αυτό κυρίως το στοιχείο του ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Το μετά είναι πάντα πιο θεαματικό. Να λοιπόν τι έχω καταλάβει:

1) Είναι απορίας άξιο πως ακόμα δεν έχει πέσει η κυβέρνηση, ευθύνη της οποίας άλλωστε είναι όλα όσα συνέβησαν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΟ κ. Γιάννη Αλαφούζο. Νομίζω ότι είναι ώρα να πάμε σε εκλογές με βασικό θέμα συζήτησης όχι φυσικά το μνημόνιο, αλλά τη διαιτησία. Ισως και το αν επιτρέπεται να έχουν κάποιοι κινέζικα και πακιστανικά κινητά.

2) Ενας από τους μεγαλύτερους ευεργέτες του Ολυμπιακού είναι ο Αριστείδης Αλαφούζος: το είπε ο κ. Σάββας Θεοδωρίδης. Το λιγότερο που πρέπει να συμβεί για να γίνει σε όλους γνωστό αυτό είναι ν αλλάξει όνομα το Καραϊσκάκης και να ονομαστεί Γήπεδο «Αριστείδη Αλαφούζο». Αυτός ο Καραϊσκάκης άλλωστε δεν έχει βοηθήσει το Σάββα να πάρει κανένα πρωτάθλημα…

3) Φτάνει πια με το Βαρούχα, το Βασιλάκη και δεν ξέρω ποιόν άλλο. Επιτέλους βρέθηκε ο μόνος αξιόπιστος, σοβαρός, υπεύθυνος, αντικειμενικός κριτικός διαιτησίας στη χώρα. Είναι ο Λουτσιάνο. Νομίζω μπορεί να μπει και στη θέση του Ντάλας από τώρα. Αρκεί να μην έχει πακιστανικό κινητό.

4) Όταν κάποτε ο Νίκος Αναστόπουλος είχε πει στον Αντώνη Γεωργιάδη «κόουτς να κάτσουμε πίσω κι άμα χάσουμε 1-0 να τα ρίξουμε στη διαιτησία», ουδέποτε μπορούσε να φανταστεί ότι θα χρειάζονταν επικεφαλής γραφείων Τύπου, επικοινωνιολόγοι, πρόεδροι, προπονητές κι ότι άλλο φανταστεί άνθρωπος για να κάνουν πράξη την συμβουλή.

5) Αν κάποιος δεν κάνει ούτε ένα σουτ σε 90 λεπτά, ο διαιτητής οφείλει να προσέξει να μην κάνει ξαφνικά κανένα στις καθυστερήσεις.

6) Ο Αναστασίου έχει ενοράσεις και μάλλον έχει και κληρονομικό χάρισμα όπως τα μέντιουμ. Είπε «αλήτες» τους διαιτητές για το πέναλτι και αποβλήθηκε στο 80΄γνωρίζοντας ότι ο Καλογερόπουλος θα κάνει λάθος στη φάση του Πέτριτς στο 93΄.

7) Ο Μήτρογλου γράφει στα παλιά του τα παπούτσια όλο τον κόσμο και κάνει ότι γουστάρει, αλλά αυτό το ξέρουμε χρόνια τώρα. Το εντυπωσιακό είναι η τιμωρία του: δεν τρώει γλυκό! Ισως για αυτό παραμονή του ματς της Εθνικής με την Βόρειο Ιρλανδία έφαγε μόνος του τη μισή τούρτα που πήραν οι διεθνείς στο Μανιάτη που είχε γενέθλια. Τουλάχιστον στην Εθνική κάνει ότι γουστάρει, αλλά τρώει κανονικά.

8) Στη Δίκη στο Σκάι βρήκαν ότι υπάρχει ένα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟ στο 95΄. Για τον κ. Μηχαλαριά, πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, είναι μαρς πέναλτι. Κάποιοι άλλοι που ήταν εκεί, όπως ο πρώην ΓουΓουας κ.Εξαρχος με το κορακί μαλλί και το άσπρο μούσι, δεν ήταν απολύτως βέβαιοι, αλλά μάλλον θα το έδιναν. Ο Λάππας, ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που δηλώνει «διεθνής επόπτης» είπε «δεν είναι», αλλά ο Λάππας έχει πει στη Δίκη και την μοναδική φράση «οι αστυνομικοί διδάσκονται ποινική δικονομία για να μπορούν να αντιμετωπίσουν την ψυχολογία του όχλου»! Εγω δέχομαι μόνο τι θα πει ο Λουτσιάνο.

9) Ήταν εντυπωσιακές οι δηλώσεις των δυο προπονητών στο τέλος. Ο Μίτσελ είπε ότι ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και μπορούσε να πετύχει πολλά γκολ κι ο Αναστασίου κάτι για τα φέρετρα στο Σκάι και κάτι άλλα από τα δικά του που συνηθίζει κάθε φορά που ο ΠΑΟ δεν παίρνει αποτέλεσμα. Απορώ ποιος τους γράφει τα κείμενα! Νομίζω ότι το κανονικό θα ήταν να λέγανε την αλήθεια. Ο μεν Μίτσελ θα μπορούσε να πει πως μετά το περσινό 0-3 φοβόταν πάρα πολύ να παίξει επιθετικά κι έτρεμε το φυλλοκάρδι του μη δεχτεί η ομάδα του καμιά αντεπίθεση, ο δε Αναστασίου θα πρεπε να πει ότι η ομάδα του έχοντας γυρίσει με αεροπλάνο της γραμμής από Αϊντχόφεν δεν μπορούσε να κάνει τίποτα πιο πολύ από το να κάτσει στην άμυνα ελπίζοντας ότι θα αντέξει. Θα είχαν πει την αλήθεια και κατά πάσα πιθανότητα θα έψαχναν για δουλειά.

10) Στο δεύτερο γύρο λέω να μη γίνει καθόλου το ματς, να ξεκινήσουν αμέσως με δηλώσεις ο Αλαφούζος και ο Σάββας και μετά να συζητήσουμε για τις αμφισβητούμενες φάσεις παλιότερων ντέρμπι ή να δούμε τη Δικη που θα βρει πολλά απόκρυφα πέναλτι. Σημασία έχει πάντα τι θα πει ο Λουτσιάνο. Και να φάει και κανένα γλυκό ο Μήτρογλου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ