OPINIONS

Κέρδη και (όχι) ζημίες στο Εμιρέιτς για τον Ολυμπιακό

Κέρδη και (όχι) ζημίες στο Εμιρέιτς για τον Ολυμπιακό

Ούτε πέντε, ούτε έξι έφαγε στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός, όπως η πλειοψηφία ανέμενε. Πολύ περισσότερο δεν ...ψάχνει για προπονητή, όπως επίσης προβλεπόταν. Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για το "ψεύτικο" 3-1 στο Εμιρέιτς και τον κερδισμένο χρόνο του Ζαρντίμ

Ο Ολυμπιακός έφυγε ηττημένος από το Λονδίνο με 3-1. Για κάποιον που δεν είδε το ματς το σκορ "μιλάει" για ένα εύκολο βράδυ της Άρσεναλ. Δεν ήταν έτσι.

Όχι ότι οι εντυπώσεις υπέρ των "ερυθρολεύκων" αλλάζουν το τελικό αποτέλεσμα. Μηδέν βαθμούς έχει ο Ολυμπιακός στη βαθμολογία του ομίλου του.

Μηδέν, όμως, είχε και πέρσι μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές. Με ήττα στο Καραϊσκάκη (από τη Μαρσέιγ) και ένα άδικο 2-1 από την Άρσεναλ μέσα στο Εμιρέιτς. Μετά άρχισε να "στρώνει" το πράγμα...

Παίζοντας με μια ομάδα που μπορεί να μην είναι η Άρσεναλ των προηγούμενων χρόνων, αλλά δεν παύει να είναι η ...Αρσεναλ, ο Ολυμπιακός έχασε μεν το ματς, κατάφερε όμως να κερδίσει τον χρόνο που θέλει. Ειδικά, ο προπονητής του ο οποίος έχει γίνει "κεντρικός στόχος".

Κακά τα ψέματα. Οι περισσότεροι ολυμπιακοί, πριν από τη σέντρα, περίμεναν πολύ χειρότερα. Ήταν έτοιμοι να μετρήσουν γκολ, οι πιο τζογαδόροι ποντάριζαν ότι το βράδυ ο Μαρινάκης θα έψαχνε για προπονητή.

Ο χαμός έγινε όταν ανακοινώθηκε η ενδεκάδα. Τα σχόλια, που ακούστηκαν (και γράφτηκαν στα social media) ήταν καταδικαστικά, πριν καν αρχίσει ο αγώνας. Ο Μέγκιερι, ο Μανωλάς, ο Ντιακιτέ, ο Σιόβας στα χαφ, ο Γκρέκο στα άκρα, ο Ιμπαγάσα που δεν έπαιζε, πραγματικός χαμός!

Άλλοι ειδήμονες προφήτευαν πως "με αυτή την ενδεκάδα ο Ολυμπιακός θα παίξει αμυντικά" λες και με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, θα έπρεπε να παίξει όσο πιο επιθετικά μπορούσε.

Τι κέρδισε τελικά

Τελικά, έμεινε μόνο ο Μέγκιερι που έπεσε καθυστερημένα το πρώτο γκολ και έφαγε το δεύτερο κάτω από τα πόδια του, άντε και λίγο ο Μανωλάς που δεν έδιωξε σωστά στη φάση του 2-1.

Ο Ολυμπιακός, είναι αλήθεια, μπήκε μαζεμένος. Δεν ήθελε όμως μόνο να μην φάει γκολ, κάτι που χαρακτηρίζει τις ομάδες οι οποίες παίζουν με 11 κάτω από τη σέντρα. Το να εξαρθρώσει την καλή κυκλοφορία της μπάλας της Άρσεναλ και κυρίως να αντέξει στον ρυθμό ενός αγώνα που γίνεται στο Λονδίνο με αγγλική ομάδα, ήταν οι βασικοί του στόχοι.

Όταν κατάλαβε ότι ...τον έπαιρνε για κάτι παραπάνω, το δοκίμασε. Και σίγουρα δεν άξιζε να είναι ισόπαλος στο τελείωμα του ημιχρόνου, έχοντας καλύτερες στιγμές στην αντίπαλη εστία και μόνο ένα γκολ από την ωραία κεφαλιά του Μήτρογλου στην έξοχη σέντρα του Γκρέκο.

Θα μπορούσε να αποφύγει και το ...φτηνό δεύτερο γκολ, αν ήταν περισσότερο προσεχτικός, αν και οι γηπεδούχοι είχαν φορτώσει από τα αριστερά, στην πλευρά δηλαδή του πρωτοεμφανιζόμενου Ντιακιτέ και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν καταστάσεις.

Το ρόστερ και οι απουσίες

Αλλά το ζητούμενο δεν είναι εκεί. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά, στάθηκε με αξιώσεις, βρήκε στο πρόσωπο του Κοντρέρας έναν αλάνθαστο στόπερ, στου Σιόβα μια έξτρα λύση στη μεσαία γραμμή (όπως έγινε πέρσι με τον Μανιάτη, σε ματς τσάμπιονς-λιγκ μάλιστα, εναντίον της Μαρσέιγ), στου Μασάντο χαφ τον ...κανονικό Μασάντο, στου Γκρέκο ένα κοντρολαρισμένο μεσοεπιθετικό.

Κι όλα αυτά με τις εγνωσμένες αδυναμίες που έχει το φετινό ρόστερ της ομάδας (χωρίς κλασικούς ακραίους, με αλχημείες για να καλυφθούν τα κενά) αλλά και συγκεκριμένες απουσίες (Τοροσίδης, Τζεμπούρ κατ αρχήν, Παπάζογλου και Φέιισα εν συνεχεία) εν όψει του ίδιου αγώνα.

Αυτά ήταν τα κέρδη του, συν τον χρόνο που κερδίζει ο Ζαρντίμ για να περάσει στην ομάδα, όσα ενδεχομένως έχει στο μυαλό του. Σίγουρα το παιχνίδι δεν το έχει κερδίσει ακόμη 100%, τα δυο κολλητά ματς με την Μονπελιέ θα κρίνουν σχεδόν εξ ολοκλήρου την ευρωπαϊκή τύχη του φετινού Ολυμπιακού, αλλά ο χρόνος για να δουλέψει με ηρεμία υπάρχει πλέον μπροστά του.

Το ερώτημα, βεβαίως, παραμένει. Αν δηλαδή ο Ολυμπιακός μπορεί με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές να έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από παρόμοιες αξιοπρεπείς εμφανίσεις στην Ευρώπη;

Έρχεται και ο Παντελής...

Ε, δεν θα τα απαντήσουμε κι όλα. Άλλωστε, συνήθως, τέτοιες αρθρογραφίες γράφει μετά από τα ματς του Ολυμπιακού, ο Παντελής Διαμαντόπουλος, Μην ανησυχείτε, κοντά στις 12 το μεσημέρι θα είναι μαζί σας για ένα live chat με απαντήσεις σε ό,τι ρωτήσετε.

Εσείς διαβάστε: Τα στατιστικά του Άρσεναλ - Ολυμπιακός, Άρσεναλ - Ολυμπιακός 3-1, Γκρέκο: "Μας αδικεί το αποτέλεσμα", Μαρινάκης: "Θέλω να υποστηρίξω τους Έλληνες παίκτες", Ζαρντίμ: "Έχουμε ακόμα τέσσερα ματς", Δέχθηκε τρία γκολ εκτός μετά από 4 χρόνια, Ζαρντίμ: "Πρώτος στόχος η πρόκριση στους 16".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ