OPINIONS

Instagram, Istanbul, φάιναλ-φορ, κεμπάπ...

Instagram, Istanbul, φάιναλ-φορ, κεμπάπ...

Ο Γιάννης Φιλέρης αποκαλύπτει γιατί είναι μετρ της τεχνολογίας, λανσάροντας το Instagram στο φετινό φάιναλ-φορ της Κωνσταντινούπολης. Twitter, βίντεο, αιώνιες προσδοκίες και...κεμπάπ

"Λοιπόν, φέτος θα λανσάρουμε το instagram" απεφάνθη ο εγκέφαλος του Sport24.gr και όλοι με κοίταξαν με τρόμο.

Αυτός ο σκοτεινός εγκέφαλος που βρίσκεται σε ένα παγερό δωμάτιο, δίπλα στους σέρβερ και τα υπόλοιπα μηχανήματα, δεν έχει το Θεό του. Απλά προγραμματίζεται μόνος του, κάνει υπολογισμούς και στο τέλος πετάει μια λέξη...

Προφανώς, στην ανάλυση που του έβαλαν οι αγαπητοί συνάδελφοι (Freddos, Τριαντάφυλλος, Μίχαλος, Ευταξίας και σία) πρόσθεσαν σε μια ένδειξη φτηνού χιούμορ θα έλεγα, τις φλου αρτιστίκ φωτογραφίες που έχουν μείνει στην ιστορία από την Χαμαμάτσου και το Μουντομπάσκετ 2006.

Έλα όμως που με τα κομπιούτερ και ειδικά με τον "εγκέφαλο" δεν παίζεις. Τρία λεπτά χρειάστηκε για να αναλύσει τα δεδομένα και να καταλήξει στο συμπέρασμα: Instagram.

Istangram στην Istambul, σκέφτηκε ο Τριαντάφυλλος τον οποίο, εδώ που τα λέμε, έχω εκπαιδεύσει εξαιρετικά στους τίτλους λογοπαίγνια, ολίγον τι ακαταλαβίστικα, όπως θα έχετε παρατηρήσει εδώ και καιρό.

Το πυροβολικό, ωστόσο, δεν κωλώνει. Εδώ στέλναμε βίντεο με rapid share, θα μας ... σταματήσει ένα αππλικέισο του i-phone, ή μήπως είμαστε τίποτε χθεσινοί στην τεχνολογία. Σας παρακαλώ! Ο Μάνος Μίχαλος, προσπάθησε να με δυσκολέψει, αλλά όπως αποκαλύπτεται από τον ακόλουθο διάλογο, ο μετρ ... μίλησε τελευταίος:

Μάνος: το instagram είναι συνδεδεμένο με το sport24 account

εγώ: ναι

Μάνος: καλό και πιο βολικό για σένα θα ήταν να το συνδέσεις με το sport24 event

εγώ: να το συνδέσω με το sport24.event?

Μάνος: ώστε μόλις τραβάς με instagram και τουιτάρειςνα μπαίνει εκείναι είναι καλύτερα

εγώ: ok

Μάνος: για να μην είναι οι φωτό σε άλλη μεριάξέρεις να το κάνεις;

εγώ: ε θα το βρώ ως μετρ της τεχνολογίας

Μάνος: υποκλίνομαιαν δεν μπορέσεις, πες μου.Πςςςτο έκανες κιόλαςφοβερός

εγώ: καλά.με ποιον μιλάς νομίζεις;με τον...Μπάτη;;;;Σεε παρακαλώ

Κλαπ, κλαπ, κλαπ (που λέει κι ο Freddos)

Στο μακρινό Φλάντερς Εξπο...

Κι όπως ετοιμαζόμουν να φύγω για το Σινάν Ερντέμ, το γήπεδο όπου θα γίνει φέτος το φάιναλ-φορ, μαζί με τον παλιόφιλο Βασίλη Σκουντή, θυμήθηκα ότι πριν 25 χρόνια (τόσα έχουν περάσει) ότι τότε στο πρώτο φάιναλ-φορ της ιστορίας είχαμε ακόμη γραφομηχανές, γκράπα-γκρούπα και στέλναμε (στις εφημερίδες μας) με φαξ!

Θα μου πείτε, το 1988 όταν ο Άρης πρωτόπαιξε στη διοργάνωση, στο εκθεσιακό κέντρο της Γάνδης "Φλάντερς Έξπο" ήταν στα ντουζένια τους ο Γκάλης κι ο Γιαννάκης, στην Τρέισερ Μιλάνο έπαιζε ο Μπομπ Μακάντου και ο Μάικ Ντ΄Αντόνι και στην Παρτίζαν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς! Μεταξύ μας, ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πήγαινε ακόμη σχολείο...

Αμ πως; Μόνο του Ζοτς άσπρισαν τα μαλλιά του όλα αυτά τα χρόνια;

Κι όμως. Λες και κάθε φορά είναι η πρώτη. Κι ας έχουν μεσολαβήσει τόσα και τόσα. Το μπάσκετ έχει αλλάξει, η δίψα όμως για αυτό το τριήμερο που έρχεται παραμένει ίδια. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο Ομπράντοβιτς, κι ας λέει ότι αυτό που αρχίζει την Παρασκευή μπορεί να είναι και το τελευταίο του φάιναλ-φορ (με τον Παναθηναϊκό).

Κορυφαίο...

'Ετσι κι αλλιώς, πάντως, μιλάμε για ένα κορυφαίο γεγονός. Τέσσερις μεγάλες ομάδες, ανάμεσά τους οι δυο κορυφαίες ελληνικές διεκδικούν ...αυτό που έφερε ο Τζόρντι Μπερτομέου στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη:

Instagram, Istanbul, φάιναλ-φορ, κεμπάπ...

Θυμάμαι, βέβαια, την πρώτη φορά που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είχαν πάει παρέα στο φάιναλ-φορ. Το 1994 στο Τελ Αβίβ είχε σημάνει ... συναγερμός. Όλη η Ελλάδα ασχολιόταν με τον μεγάλο (υποχρεωτικό) ημιτελικό των δυο "αιωνίων" με τους οπαδούς τους να φτάνουν κατά κύματα (θαλασσοδαρμένοι στην κυριολεξία, αφού η μετάβασή τους έγινε με πλοία), τις δηλώσεις του στυλ "τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι", την αφόρητη ζέστη του Ισραήλ και το τρίποντο του Κορνέλιους Τόμσον που έδινε στη Μπανταλόνα (του Ομπράντοβιτς) το τρόπαιο.

Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο Παναθηναϊκός έχει χορτάσει ευρω-κούπες, ο Ολυμπιακός όχι τόσο πολύ, ωστόσο η ατμόσφαιρα δεν θυμίζει σε τίποτε τον πανικό του μακρινού 94. Άλλωστε σε μια ένδειξη αθλητικού πολιτισμού, οι αποστολές των δυο αιωνίων δεν είχαν πρόβλημα να καταλύσουν στο κοινό ξενοδοχείο του φάιναλ-φορ.

Πρώτος έφτασε ο Παναθηναϊκός, με τους δυο εμβληματικούς αρχηγούς (Διαμαντίδη-Αλβέρτη) να βγαίνουν μαζί από το πούλμαν, σε άκρως συμβολικό ενσταντανέ:

Instagram, Istanbul, φάιναλ-φορ, κεμπάπ...

Το βράδυ ακολούθησε ο Ολυμπιακός που σε αντίθεση με τον ΠΑΟ (έκανε προπόνηση στο Αμπντί Ιπεκτσί) προτίμησε να γυμναστεί στο ΣΕΦ και εν συνεχεία να πάρει το τσάρτερ για την Πόλη.

Κύριε Γκόρντον προσοχή...

Δεν θα σας κουράσω με αναλύσεις, από τώρα. Εντάξει. Η ΤΣΣΚΑ και η Μπαρτσελόνα έχουν το προβάδισμα στους ημιτελικούς της Παρασκευής. Αλλά αν οι Ρώσοι (που έφτασαν ανήμερα της μεγαλύτερής τους γιορτής, δηλαδή της νίκης τους επί της χιτλερικής Γερμανίας το 1945, για εγέρθητι) σκέφτονται όπως ο Αμερικανός Τζαμόν Γκόρντον, ο ΠΑΟ μπορεί να τους κάνει χουνέρι.

Τι είπε ο γίγας Τζαμόν; "Νομίζω ότι έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Αν καταφέρουμε και περιορίσουμε τον Διαμαντίδη, θα αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητές μας"

Κάτι τέτοια ακούει ο Γιόνας Καζλάουσκας και βουρλίζεται! "Αν είμαστε καλύτεροι ή όχι θα το ξέρουμε μόνο μετά το φάιναλ-φορ. Δεν θέλω να ακούω ότι έχουμε ονόματα, ταλέντο και ομαδάρα. Θα το δούμε στους μεγάλους αγώνες. Δηλαδή στην Κωνσταντινούπολη".

Αντιθέτως, ο Χουάν Ναβάρο δεν έβγαλε γλώσσα μιλώντας στον Κρεκούκια. Αντιθέτως εξέφρασε τον σεβασμό του για Σπανούλη-Ίβκοβιτς.

Έτσι όπως τον είδα, πάντως, τον Χουάν Κάρλος ή ...εξορία είχε πάει, ή αποφυλακίστηκε πρόσφατα, ή κρίση χτύπησε την Ισπανία αλύπητα και τα ξυραφάκια κοστίζουν πανάκριβα. Για τα κομμωτήρια δεν το συζητώ...

Τέλος πάντων, να σας αφήσω προς το παρόν. Άλλωστε και αύριο μέρα είναι. Με συνεντεύξεις, προπονήσεις, αναλύσεις όπως αυτή του Τριαντάφυλλου για τη Μπαρτσελόνα. Το φάιναλ-φορ μόλις αρχίζει.

Βιάζομαι; Έ τι να κάνω! Με περιμένει ένα πιάτο σαν αυτό στο περίφημο εστιατόριο Develi:

Instagram, Istanbul, φάιναλ-φορ, κεμπάπ...

Τα λέμε. Φυσικά, με ακολουθείτε στο twiiter ( @sport24.event) και οπωσδήποτε να μη ξεχάσω το Instagram!

ΥΓ: Μείνετε online στο Sport24.gr. Παίζει και video chat!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ