OPINIONS

Αυτοί κάνουν κουμάντο

Αυτοί κάνουν κουμάντο

Τα παιχνίδια (του βόλει) αναβάλλονται γιατί υπάρχει φόβος επεισοδίων, τα ματς του μπάσκετ γίνονται με το έτσι θέλω κεκλεισμένων των θυρών, ενώ και με κλειστές τις πόρτες οργανώνονται πολεμικές επιχειρήσεις. Κουμάντο κάνουν οι γνωστοί, μη βαυκαλιζόμαστε

Την περασμένη εβδομάδα αναβλήθηκε μια σειρά αγώνων στο λιγκ-καπ του βόλεϊ για τον φόβο επεισοδίων, καθώς την ίδια μέρα έπαιζαν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Το συμπαθές σπορ του φιλέ έχει το θλιβερό προνόμιο να παρουσιάζεται ως ...πρόφαση, για συναντήσεις (ραντεβού) θανάτου των αφιονισμένων χουλιγκάνων.

Χθες (Πέμπτη) γίναμε μάρτυρες του παραλόγου που μοιάζει με σαράκι στα σωθικά του ελληνικού αθλητισμού. Το ματς Ηλυσιακού-Ολυμπιακού για το Κύπελλο στο μπάσκετ άργησε να αρχίσει 25 λεπτά, επειδή το μεσημέρι η αστυνομία ειδοποίησε την ΓΓΑ ότι ο αγώνας έπρεπε να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Κανονικό θέατρο παραλόγου. Ποιος Ιονέσκο τώρα; Αρχικά ο Ηλυσιακός ήθελε να παίξει στο ΣΕΦ, ώστε να εκμεταλλευτεί τις εισπράξεις του αγώνα. Το Ειρήνης και Φιλίας, όμως, δεν ήταν έτοιμο, γιατί εκεί φιλοξενείτο μια έκθεση κατοικίας.

Στα Ιλίσια, όμως, όποτε παίζουν Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, γίνεται της κακομοίρας. Ανεβαίνουν οι ολυμπιακοί, τους περιμένουν οι παναθηναϊκοί και αναστενάζουν τα σοκάκια. Πέρσι η αστυνομία είχε πληροφορίες για το "ραντεβού" και απέτρεψε το μακελιό. Άλλες φορές έχουν ανοίξει κεφάλια.

Ο Ηλυσιακός αποφάσισε να μην εκδώσει εισιτήρια, έτσι ώστε να μη δώσει την ...αφορμή να μπουν στο γήπεδο (άρα να επισκεφθούν τα Ιλίσια) οι οπαδοί του Ολυμπιακού. "Θα μπουν μόνο οι κάτοχοι διαρκείας και οι προσκλήσεις" ήταν η ανακοίνωση της αθηναϊκής ομάδας. Η αστυνομία, όμως, δεν ήθελε ούτε τους κατόχους διαρκείας στις εξέδρες και έτσι απαίτησε την εκκένωση του κλειστού, ώστε να ξεκινήσει ο αγώνας! Όπως ορθά παρατήρησε ο Ηλυσιακός, φτάσαμε στο σημείο να τιμωρηθεί μια ομάδα, να παίξει με κλειστές πόρτες, χωρίς να έχει κάνει το παραμικρό. Απλά έτυχε να παίζει με τον Ολυμπιακό, ενώ εδρεύει σε μια "παναθηναϊκοκρατούμενη" γειτονιά!

Πολεμική επιχείρηση

Υπερβολές; Για διαβάστε τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι της Δευτέρας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ:

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα παραδοθεί στην επιτήρηση της Αστυνομίας, στις 10 μ.μ. της Κυριακής. Αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από νωρίς τη Δευτέρα, ενώ πριν τον αγώνα εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας θα επιθεωρήσουν όλους τους χώρους. Ανάλογος έλεγχος στο Σ.Ε.Φ. θα γίνει και την παραμονή της αναμέτρησης. Μάλιστα την ημέρας του αγώνα, για τη διευκόλυνση του αστυνομικού ελέγχου, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν θα έχει καμία άλλη αγωνιστική δραστηριότητα.

►► Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα προσέλθει και θα αποχωρήσει από το ΣΕΦ, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Στο χώρο των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού, θα υπάρχει μόνο αστυνομική δύναμη, ενώ φρουρούμενο θα παραμείνει σε ειδικό χώρο και το πούλμαν της ομάδας.

►►► Αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο και κλούβες στα άνω διαζώματα του Σ.Ε.Φ.

Λεπτομέρεια. Η πολεμική επιχείρηση της αστυνομίας οργανώνεται σε ένα αγώνα που θα διεξαχθεί ... κεκλεισμένων των θυρών!!

Η μπάλα στα ... ΜΑΤ

Στο πρόσφατο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Άρη για το Κύπελλο, η εξέδρα μύρισε μπαρούτι στο τέλος επειδή ο ...Άρης ήταν κοντά στη νίκη. Τελικά οι ΠΑΟΚτσήδες έμειναν μόνο σε φωνές και μερικά αντικείμενα. Για καλό και για κακό, πάντως, τα ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους. Η φάση στο τέλος μένει στην ιστορία! Ο ΠΑΟΚ κάνει επίθεση, η μπάλα πάει στη μια γωνία και ...παραλίγο να την πιάσει ένας άνδρας των ΜΑΤ, που δεν είχε βγει από τον αγωνιστικό χώρο.

Έτσι όπως πάμε, η στιγμή που ένας αστυνομικός θα κάνει το τζάμπολ αντί για τους διαιτητές δεν θα αργήσει!

Έχουν προηγηθεί τα επεισόδια μεταξύ ολυμπιακών-παναθηναϊκών στο εφετείο, αλλά και στο Μεσολόγγι με τον σοβαρό τραυματισμό ενός νεαρού που έπαθε αιμάτωμα στο κεφάλι.

Να το πάρουμε, δηλαδή, χαμπάρι για να μην βαυκαλιζόμαστε. Κουμάντο δεν κάνουν οι ομάδες, οι λίγκες, οι αθλητές, ή η αστυνομία. Οι χουλιγκάνοι, οργανωμένοι ή ανοργάνωτοι, αποφασίζουν. Αυτοί εξουσιάζουν και αλωνίζουν, ανενόχλητοι. Στο τέλος όχι μόνο στο γήπεδο δεν θα πηγαίνουμε, αλλά ούτε την τηλεόραση θα ανοίγουμε για να δούμε τα παιχνίδια. Που ξέρεις; Μπορεί να πέσει καμιά φάπα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ