OPINIONS

Το ροτέισον και ο Ολυμπιακός...

Το ροτέισον και ο Ολυμπιακός...
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για αυτούς που θέλουν να πάρουν τη δουλειά του... Μίτσελ και να φτιάξουν την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στα επόμενα ματς και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το ροτέισον είναι ανέκδοτο.

Ίσως να συμβαίνει και σε άλλα μέρη του πλανήτη, απλά πιθανολογώ ότι στην Ελλάδα το φαινόμενο αυτό είναι κατά μερικά ποσοστά πιο αυξημένο! Σε τι αναφέρομαι; Στο να… γνωρίζουμε(εμείς οι Έλληνες) την δουλειά του άλλου καλύτερα!

Ελάτε τώρα, πόσους δεν έχετε συναντήσει που ανεξαρτήτως επαγγελματικής απασχόλησης, ρητορεύουν και για άλλες δουλειές; Οι γιατροί γνωρίζουν από καζανάκια, οι υδραυλικοί από χειρουργεία, οι δημοσιογράφοι ξέρουν να πετάξουν αεροπλάνο, οι πιλότοι να φτιάξουν ψωμί , οι δικηγόροι να ψαρέψουν, οι ψαράδες να γίνουν δάσκαλοι και πάει λέγοντας…

Υπάρχουν και κάποιοι (ευτυχώς ελάχιστοι) που ξέρουν τα πάντα! Και δυστυχώς στο ποδόσφαιρο το συναντάμε σε τεράστιο βαθμό, μιας και είναι κάτι με το οποίο παθιάζεται όλος ο κόσμος.

Στην περίπτωση του Ολυμπιακού εσχάτως, παρατηρούμε το φαινόμενο, πολλοί να θέλουν να οικειοποιηθούν την ταυτότητα του Μίτσελ και των συνεργατών του και να ετοιμάσουν την ενδεκάδα των επόμενων αγώνων!

Δεν είναι το ίδιο "πακέτο"

Παρατήρησα λοιπόν, ότι έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια να αναλυθεί το περίφημο ροτέισον με αφορμή την αναμέτρηση κόντρα στον Πλατανιά, αλλά και «καπάκι» την κόντρα με την Μπενφίκα. Ό,τι είχε γίνει στο «πακετάκι» αγώνων Πανιώνιος- Άντερλεχτ; Όχι, καμία σχέση!

Γιατί τώρα που έχει έρθει το διπλό στο Βέλγιο, ο κόσμος «ψήθηκε» ενόψει Πορτογαλίας και η κατάσταση… ξεφεύγει και στα ΜΜΕ. Κι όμως τα πράγματα είναι απλά! Στην τελική, αν κάνεις έτσι και γυρεύεις τους ψύλλους στα άχυρα για την επίσκεψη στα Χανιά και το ταξίδι στην Λισσαβώνα, τι θα γίνει στην τριάδα αγώνων που θα έρθουν Παναθηναϊκός(έξω)- Μπενφίκα- ΠΑΟΚ; Εκεί δηλαδή θα… χαθεί το τόπι. Να είμαστε σίγουροι…

Καλύτερα από τους προπονητές και τους συνεργάτες τους, μια ομάδα δεν την ξέρεις κανείς άλλος. Άσχετα το ότι κρίνονται από τα αποτελέσματα αφού αυτό είναι το σκληρό μέρος της εργασίας τους. Όμως αυτοί γνωρίζουν, αυτοί κρίνουν, αυτοί υπολογίζουν και στην τελική διάολε, αυτοί κρατάνε στα χέρια πλήρεις εξετάσεις και εργομετρικά για να δουν ποιος παίκτες πρέπει να χρησιμοποιηθεί και πότε!

Ο συνδυασμός που θα λειτουργήσει

Αρνούμαι να μπω στην διαδικασία να συζητήσω για ροτέισον στο ντουέτο αγώνων Πλατανιάς- Μπενφίκα! Αν είναι δυνατόν δηλαδή… Και με όλο τον σεβασμό στην συμπαθητική ομάδα των Χανίων, δηλαδή υπάρχει θέμα συζήτησης για το ποιος μπορεί να παίξει ή όχι στο συγκεκριμένο 90λεπτο. Να με συμπαθάτε, αλλά αν κάποιος δεν μπορεί να αγωνιστεί εναντίον του Πλατανιά, τότε δεν είναι δυνατόν να παίζει στον Ολυμπιακό.

Δε γίνεται… Άρα περνάμε στον συνδυασμό; Τι εννοώ; Κατά πόσο πρέπει να προφυλαχθούν παίκτες , λόγω προβλημάτων (πχ αριστερή πλευρά της άμυνας), ή λόγω δυνάμεων(πχ στην κουλούρα για να έχουν φουλ-πνευμόνια στο Ντα Λουζ) ή λόγω πολλών αγωνιστικών λεπτών, όπως για παράδειγμα ο Μήτρογλου που έπαιξε με την εθνική (ευτυχώς εντός) και ίσως χρειαστεί να μείνει έξω με Πλατανιά (όπως έγινε με Πανιώνιο) για να είναι άνετος στην Πορτογαλία.

Μέχρι εκεί όμως. Και μέχρι εκεί επιβάλλεται να φτάνουν οι υπολογισμοί. Το να βγαίνει προς τα έξω ότι ο Μίτσελ θα διστάσει ή θα φοβηθεί ή θα σκεφτεί κάτι διαφορετικό, ακούγεται ως ανέκδοτο. Με όποιον και να παίξεις, τον Πλατανιά πρέπει να τον κερδίσεις. Γιατί είσαι αυτός που είσαι, έχεις το ρόστερ που έχεις και δεν χωράει άλλη κουβέντα…

Συμπερασματικά, δεν υπάρχει καν ροτέισον, είναι ανέκδοτο όλο αυτό. Άπαντες πρέπει να είναι έτοιμοι να παίξουν παντού! Για αυτό έχουν συμβόλαιο στον Ολυμπιακό. Διαφορετικά, θα ήταν αλλού…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ