OPINIONS

Το κωλοδόκαρο με Άρσεναλ

Το κωλοδόκαρο με Άρσεναλ

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για την σπουδαία εμφάνιση με την Ντόρτμουντ, τα σχέδια του Βαλβέρδε, το κάζο με τη Μαρσέιγ και το κωλοδόκαρο στο Εμιρέιτς

« Μα πως γίνεται να ‘μαστε καλύτεροι και να χάνουμε;» μπορεί να σκέφτηκαν στα αποδυτήρια της Ντόρτμουντ στο ημίχρονο του αγώνα. Κι έτσι, παρουσιάστηκαν τραγικοί στο δεύτερο και ησύχασαν.

Αυτή είναι η μια πιθανή εξήγηση. Και ίσως τη λατρέψουν οι Γερμανοί ή οι «εχθροί» του Ολυμπιακού, μπας και μειώσουν την τεράστια επιτυχία του.

Η ουσία ωστόσο είναι μια: Ένας ψυχωμένος Ολυμπιακός, πέτυχε την πρώτη φετινή του νίκη στο Τσάμπιονς Λίγκ και θα ‘χει κάθε δικαίωμα να χτυπάει το κεφάλι του, για την χαμένη πρεμιέρα με την Μαρσέιγ και εκείνο το κωλοδόκαρο στη σουτάρα του Τοροσίδη στο Έμιρέιτς.

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, δεν ήταν μια απλή αναμέτρηση. Οι πονοκέφαλοι πολλοί: Το 1- 1 με την ΑΕΚ, πρώτος και καλύτερος. Ότι το ματς ήταν απέναντι σε μια φορμαρισμένη ομάδα. Ότι οι Γερμανοί, κάθονταν και στην ισοπαλία.

Ο Βαλβέρδε και το σχήμα...

Το Καραϊσκάκη γεμάτο με τους πάντα απαιτητικούς οπαδούς της ομάδας του. Και βέβαια, έξω ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής (Τοροσίδης), εκτός ο Φέισα, εκτός και ο Γέστε. Ο Βάσκος προπονητής ήταν υποχρεωμένος να κατεβάσει και ενδεκάδα που θα του έκανε την δουλειά, αλλά και να έχει ένα σχήμα, που θα μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλα αυτά που θα έκαναν οι Γερμανοί.

Η Ντόρτμουντ πραγματικά, μπήκε φορτσάτη, αποφασισμένη και πήγε να βάλει γκολ, πριν καλά- καλά καταλάβει ο κόσμος ότι άρχισε ο αγώνας. Σε μια φάση ανύποπτη, έγινε το 1- 0, από την κεφαλιά του Χολέμπας και εκεί ήρθε η πρώτη μαχαιριά, στην γερμανική καρδιά.

Το δίδυμο Μακούν-Ορμπάιθ

Συνέχισαν να πιέζουν οι φιλοξενούμενοι, αλλά πλέον, οι γηπεδούχοι ήξεραν ότι μπορούν. Ο Χολέμπας ως αριστερό χαφ και με ξαφνικές αλλαγές πλευράς με τον Μιραλάς, έδειχνε ότι θα τον μάθαιναν και όσοι δεν τον ήξεραν στην Γερμανία. Πίσω του ο Μαρκάνο προσεκτικός και πάνω απ’ όλα, το δίδυμο Ορμπάιθ- Μακούν, πανέτοιμο για όλα. Να με συμπαθάει ο Ερνέστο, αλλά αυτός ο Μακούν, στο ελληνικό πρωτάθλημα, κάνει πλάκα…

Μια κακή στιγμή του Μιραλάς, με κοντρόλ προς τα πίσω, στάθηκε αφορμή να φτάσει η Ντόρτμουντ έξω από την περιοχή και το σουτ του Λεβαντόφσκι δε λάθεψε. Γενικά, σε όλο το πρώτο 45λεπτο, οι «κιτρινόμαυροι» από την Βεστφαλία, έδειχναν πιο έτοιμοι… Αλλά στο πάντα «καυτό» Καραϊσκάκη, τον τελευταίο λόγο τον έχει ο οικοδεσπότης. Κι αυτό συνέβη…

Το δεύτερο μέρος δεν χωράει υψηλή κριτική. Οι Γερμανοί δεν βρήκαν χώρους, δεν είχαν τρόπο αντίδρασης και δεν έκαναν συνεργασίες όπως στο πρώτο. Μάταια επιχείρησαν να πάνε το παιχνίδι στα πλάγια. Ήταν πολύ προσεκτικοί, τόσο ο Μοντέστο με τον Μαρκάνο, αλλά και ο Μανιάτης όταν μπήκε. Μάλιστα η τύχη του Ολυμπιακού ήταν, να βάλει και γκολ ο Κορσικανός με το που πήγε στα χαφ, αντικαθιστώντες τον κουρασμένο Μακούν.

Ούτε μισή πρώτη μπαλιά

Ο Καμερουνέζος δεν έχασε …μισή πρώτη μπάλα. Δίπλα του ο Ορμπάιθ εξαιρετικός. Πίσω δυναμικά τα στόπερ και ιδιαίτερα κινητικοί, όλοι μπροστά. Δύσκολα θα βρεις κάποιον που υστέρησε. Κι αν το κάνεις, θα τον αδικήσεις. Ο Ολυμπιακός έπαιξε όπως έπρεπε απέναντι στην πρωταθλήτρια της Γερμανίας. Και έδωσε τεράστια χαρά τον κόσμο του.

Όσον αφορά τη συνέχεια, όλα θα κριθούν στα «καπάκια» εκτός έδρας. Βεστφαλία πρώτα και έπειτα στην Μασσαλία. Μπορεί να μαζέψει βαθμούς; Αν ναι, όλα γίνονται… Εξάλλου, το πόσο καλά στέκεται εκτός συνόρων, το έδειξε στο Λονδίνο κι ας έχασε από την Άρσεναλ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ