OPINIONS

Τα… σούπερ-μάρκετ, πέθαναν!

Τα… σούπερ-μάρκετ, πέθαναν!
INTIME SPORTS

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για την ενίσχυση που χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να μπορεί να έχει ρυθμό στο πρωτάθλημα και να κάνει ζημιές στην Ευρώπη

Το πάρει δεν το πάρει το κύπελλο ο Ολυμπιακός, αυτό που δεν αλλάζει, είναι ότι χρειάζεται ενίσχυση και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Δεν το λέω εγώ, το φανερώνουν τα γεγονότα.

Για να ξαναγίνει η ομάδα όπως την έχετε συνηθίσει και να μην παρουσιάζει κακές συνήθειες (δυο ματς με Λεβάντε, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός μόνο ένα γκολ), για να βρει ρυθμό στο πρωτάθλημα και να μπορεί να κάνει ζημιές στην Ευρώπη, θα πρέπει να δυναμώσει.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά και δεν υποτιμάτε κανέναν, αναφέροντάς χύμα και τσουβαλάτα. Οι αλλαγές που έγιναν στο υλικό, σίγουρα διατήρησαν την …ψαλίδα ανοιχτή με τις άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, όμως την έκλεισαν με αυτές εκτός συνόρων.

Ο Ζαρντίμ υποχρεωνόταν να παίζει φουλ άμυνα για να πάρει βαθμούς και το κατάφερε. Όμως ο Ολυμπιακός ξέχασε να παίζει μπάλα τούτη τη σεζόν. Και έγινε τόσο ξαφνικά, τόσο απότομα, την στιγμή που μέσα σε ελάχιστους μήνες, παρακολουθούσαμε κάτι εξαιρετικό και αυτό έγινε… χάλι μαύρο.

Ο πρώτος που το παραδέχθηκε και μάλιστα στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και ξεκαθάρισε ότι δεν διστάζει να αλλάξει όσα πρόσωπα χρειάζονται για να ξανακάνει την ομάδα δυνατή. Ο κόσμος περιμένει για να πατήσει και πάλι χαμογελαστός στο γήπεδο, ενώ ο πρώτος που θέλει παίκτες, είναι ο Μίτσελ!

Θεωρώ και παρακινδυνευμένο και περιττό, αλλά και… άλλου παπά Ευαγγέλιο, να αρχίσουμε τώρα σε αυτό το άρθρο να γράφουμε συγκεκριμένες θέσεις του γηπέδου, στις οποίες ο Ολυμπιακός θέλει ενίσχυση.

Έτσι όπως είναι η ομάδα, για να τα λέμε όλα μεταξύ μας, στις περισσότερες θέσεις, χρειάζεται ενίσχυση. Από τον τερματοφύλακα, μέχρι και την επίθεση! Σε άλλα πόστα πρέπει να αποκτηθεί ενδεκαδάτος, σε άλλα ένα καλό στήριγμα και σε άλλα απλά, μια καλή εφεδρεία.

Προπονητής και διοίκηση είναι οι καταλληλότεροι να κρίνουν. Άλλωστε αυτοί έχουν το γενικό πρόσταγμα. Ούτε ο Τύπος θα επιβάλλει ποιες θα είναι οι μεταγραφές, ούτε και ο κόσμος, που σίγουρα θα ήθελε πάρα πολύ να δει και δυο- τρεις παικταράδες που κοστίζουν πολύ.

Εδώ βέβαια, πάμε σε άλλο σκέλος. Στο οικονικό. Τι μπορεί να αντέξει το ταμείο; Γιατί όταν… αλλοιώνεται προς το χειρότερο η εικόνα, αυξάνονται οι ανάγκες, μεγαλώνει ο αριθμός των παικτών που πρέπει να μεταγραφούν, οπότε θα πρέπει να φτάσουν και τα λεφτά.

Διάβασα για παράδειγμα τα ρεπορτάζ που έλεγαν " πιθανότητα υπάρχει επιστροφής του Ορμπάιθ". Και μοιραία όλοι ρωτάμε, τότε γιατί να φύγει; Ή μήπως τώρα, θα ζητήσει λιγότερα λεφτά;

Ένα παράδειγμα είναι κι αυτό, ώστε να τονιστεί το πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει τάξη στις κινήσεις. Πραγματικά, δεν έχει σημασία πόσοι και ποιοι θα αποκτηθούν. Σημασία έχει, όλες οι κινήσεις του Ολυμπιακού, να γίνουν υπό το καθεστώς της μεθοδικότητας και να είναι η μια πιο έξυπνη από την άλλη.

Δεν είναι… σούπερ μάρκετ μια ποδοσφαιρική ομάδα. Δεν μπαίνεις με το καροτσάκι και αρχίζεις να κατεβάζεις ό,τι βρεις από τα ράφια. Πρέπει να δουλέψουν κάποιοι άνθρωποι, με ένα και μόνο κριτήριο: Την πραγματική και αληθινή ενίσχυση της ομάδας.

Φτάνεις με τις δοκιμές. Φτάνει με τους… κομήτες που εμφανίζει ο κάθε παράγοντας , ο κάθε ατζέντης, ο κάθε τεχνικός διευθυντής. Ο Μαρινάκης όσα κι αν έχει ακούσει, σίγουρα τα λεφτά δεν τα έχει για πέταμα.

Οπότε κι αυτός δεν θα αντέξει να δει ξανά "αλεξιπτωτιστές" ποδοσφαιριστές, που δεν θα μπορούν όχι στον Ολυμπιακό να σταθούν, αλλά ούτε σε ομάδα της κατώτερης κατηγορίας. Δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις κάτι καλό και δυνατό. Αρκεί να πάρεις στυλό, χαρτί και να μην διστάζεις να "χτυπήσεις" την ώρα που πρέπει. Τα παζάρια είναι δεδομένα, αλλά έχουν και όριο.

Ένας παίκτης θα πει το "ναι", αν δει ότι τον θέλεις πραγματικά! Ο Μίτσελ θα είναι κι αυτός υπεύθυνος, για τους παίκτες που θα εμφανιστούν στο λιμάνι. Δικαιολογίες του στυλ " μου τον έφεραν, δεν τον ήθελα". Έχουν πεθάνει. Κι αν δεν θέλει κάποιον, ας βγει να το πει. Ο Ολυμπιακός θεωρώ, είναι σε σημαντικό σταυροδρόμι.

Με μια ομάδα Νέων "πεινασμένη", με δανεικούς που κάποιοι αξίζουν, με ήδη τελειωμένες μεταγραφές από την Σούπερ Λίγκα και με στόχους στο εξωτερικό, που ίσως να σκεφτούν να βάλουν τα ερυθρόλευκα. Επαναλαμβάνω όμως, όσοι ασχοληθούν, θα πρέπει να σκεφτούν μόνο την ομάδα. Και όχι την πάρτη τους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ